Съсвесм скоро се очаква мобилни станции по пътищата, които да мерят на място изгорели газове, спирачки, килограми - нещо като мобилен технически преглед и ще се набляга основно на изгорелите газове (това е някаква евро-боза предполагам). Та хората които се водят "с катализатор" да не бъдат неприятно изненадани!
Виждам, че в раздел "купува" има тема за изкупуване на катализатори! Да не се появи същия човек в раздел "продава" след някой месец!

Днес дочух една клюка от "ДАИ"
- landwarrior
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Днес дочух една клюка от "ДАИ"
еми ако е така ще прежалим по $120-130 и ще си купим нови -рециклирани ,нали по толко вървят.То гражданска вдигнаха,винетки и кво ли още не -няма д асе учудя ако и това е вярноmusura написа: !

- joro_tt
- Автомобил:
- Двигател:
.......
Тъй ще да е...
Ше се купуват катализатори
Ше се купуват катализатори
-
- Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
- Двигател:
това за изгорелите газове - ми всичко си е до колата а и нали все пак колата минава год. техн. преглед - там мерат газовете... пък и който кара на газ, няма за какво да се притеснява
а ако някой си мисли че му работи катализатора (говоря за колите 10 + години) жесотко се лъже...
един пример - на год. техн. преглед на голфа ми, бях без средно, без катализатор и с проходно гърне (щеше да паднат стъклата на халето, ония като ми вика задръж на 3500 оборота
)... ама аз си трая, че нямам катализатор. след прегледа попитах има ли проблем, отговориха ми, че че газовете са напълно в нормата и катализатора ми работи перфектно 

а ако някой си мисли че му работи катализатора (говоря за колите 10 + години) жесотко се лъже...
един пример - на год. техн. преглед на голфа ми, бях без средно, без катализатор и с проходно гърне (щеше да паднат стъклата на халето, ония като ми вика задръж на 3500 оборота

- smurf
- Автомобил:
- Двигател:
то за тези "подвижни лаборатории" - 7 на брой писаха преди време в 24 часа, ама повечето хора небрежно отвърнаха: "фантазии". "поредната измислица" и т.н., но вече е факт че има 7 броя в БГ, а кога ще се появят по пътищата е друга тема.относно катализаторите, от доста време наблюдавам как доста хора изкупуват и доста хора си ги продават, като не си правят сметката, че ще си ги откупят няколко месеца по-късно на двойна цена
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
има години при колите от когато влиза серия катализатора.въвеждат се еко норми. ГТП през 2007 ще е по сериозен от сега ще се обърне много вмимание за екологията! който си има кат. да не го маха или поне да си го запази за да може 2007 да го сложи:)предполагам че или ще ни карат да слагаме кат. или ще плащаме по дебело ако нямаме и ще те принудят по този начин да сложиш или да си продадеш колата и да вземеш по новаsilent написа:И къде пише че колата фабрично е със или без катализатор....
Има модели които фабрично са без катализатор. Моята специално е излезнала от завода без катализатор. За което съм сигурен защото когато я купих всичко долу беше оригинално.

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, прави сте че ДАИ не може да спира физически лица, ама такива лаборатории ще дадат и на КАТ и тогава ще стане весело
Значи една кола дефакто фигурира в три държавни информационни масива и един частен:
1 - В митниците
2 - В КАТ
3 - В общината
4 - В застрахователната компания
Ако се изградят връзки между тези масиви,защото сега такива няма, представяте ли си какви мечки ще наизкочат от там
и това че си си махнал катализатора може да се окаже най-малкия проблем, защото аз познавам, а предполагам че и вие, хора декларирали Г60-тки и ВР6-тици като 1,6-75 к.с.
Абе общо взета интересна година ни предстои май

1 - В митниците
2 - В КАТ
3 - В общината
4 - В застрахователната компания
Ако се изградят връзки между тези масиви,защото сега такива няма, представяте ли си какви мечки ще наизкочат от там

Абе общо взета интересна година ни предстои май

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
крайно време беше..
Трябва да има контрол..
който не покрива нормите .. плаща по-дебело.
така ще ни "запука" за екологията..
Ако се окаже, че катализатора ти пести 50-60 кинта данък годишно.. не виждам причина да не си сложиш..
А и това е само началото..
Кофти е че сме българия, срещу "нещо за почерпка" ще му намерят цаката.
Трябва да има контрол..
който не покрива нормите .. плаща по-дебело.
така ще ни "запука" за екологията..
Ако се окаже, че катализатора ти пести 50-60 кинта данък годишно.. не виждам причина да не си сложиш..
А и това е само началото..
Кофти е че сме българия, срещу "нещо за почерпка" ще му намерят цаката.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”