от преди повече от 3 месеца карам моята стрела с някакъв шум отпред, за които е краино време да се погрижа, и мисля да се пробвам този път сам....

Шума се появява само когато правя дълга дъга (завои) наляво, сиреч тежестта на колата пада на дясната и страна. На бавно темпо (врътки в кръгово движение) го няма,появява се някъде след 40-50 км/ч. Помъчих търсачката, и ограничих възможностите до следното:
1. Лагер - обаче шума не е като "тролеи" или "цвилене", ами е като търкаляне на лагерна количка, сиреч доста монотонен и сравнително глух
2. Тампон на макферсона - според мен това е наи-вероятно според темите които прочетох
3. (Вътрешно) каре - сега отивам да видя дали ше лопка на пълен десен
Натискане на спирачките на влияят на шума (с изключение на факта, че при ниска скорост го няма), така че изключвам накладки. Гуми съм сменил преди 1 седмица, обаче шума го имаше и преди това.
Опитах се да запиша шума с телефона:
http://www4.turboshare.de/v/9161519/Des ... i.amr.html
На записа се чува как казвам "десен" - тогава всичко е ок. След като кажа "ляв", се чува тва за което говоря. Записа е правен от купето. (Фаила се отваря с мултимедиен софтуер за ГСМ-и, например Нокиа Мултимедиа Плеиър)
Понеже съм новак в човъркането по колата не знам как изглеждат частите, така че някоя снимчица няма да е зле

Мерси предварително
P.S.На пълен десен колата си върви както трябва, обаче на пълен ляв почва да "бяга", "рита"...Абе имам чувството, че карам по черен път, и колата ми бяга "в колвозите". Силата, която вкарвам в волана, за да задържа пълен ляв, е чувствително по-голяма.