OMV 100 октана ? - решено

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
bambucha
Автомобил:
Двигател:

OMV 100 октана ? - решено

Мнениеот bambucha » Вто 21 ное 2006 0:34

Голфа ми (2-ка) на бензин докато загрее на ниски обороти не работи добре... казаха ми, че имало някакво запушване по системата и ме посъветваха да сипя малко 100 октана от омв-то понеже той имал добавки точно за прочистване на системата и от него можело да се пооправи положението.
Има ли нещо вярно в това защото съм намислил да сипя утре 10-тина литра (сега няма никакъв бензин в резервоара и моментът е добър за този експеримент)
Според вас дали ще има ефект ?
mod edit: wili98

Последна промяна от bambucha на Вто 21 ное 2006 0:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 21 ное 2006 0:37

па сипи и ще разправяш утре..
най-много да си 2-3 кинта назад.. колкото е разликата н/у 95 и 100 октана ;)

АА да не забравя ..
OMV се пише...

bambucha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bambucha » Вто 21 ное 2006 0:40

wili98 написа:...OMV се пише...

да, и аз това видях че съм го объркал :oops:
Едитнах го.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 21 ное 2006 7:27

продават добавки за бензина за прочистване на сиситемата, по добре си вземи една добавка и си сипи отколкото да разчиташ на тази в бензина.

Потребителски аватар
naskogolf
бърз голфаджия
Автомобил: Passat B 7 Alltrack
Двигател: 2 CFG 2014

Мнениеот naskogolf » Вто 21 ное 2006 8:09

Добавките са нож със две устриета хем може да помогне да се почисти системата хем може събраната мръсотиа от резервуара да я вкара там дето не трябва.

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Вто 21 ное 2006 8:28

Абе тоя бензин друг път е 100 октана ма тва е друга тема.. според мен няма смисъл даваш повече пари за нещо което не е това което го представят.. карал съм с тоя бензин не е нещо особено

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 21 ное 2006 9:07

LiX написа:Абе тоя бензин друг път е 100 октана ма тва е друга тема.. според мен няма смисъл даваш повече пари за нещо което не е това което го представят.. карал съм с тоя бензин не е нещо особено

И аз сън на това мнение! Може от бензиностанцията от която сипвам да е скапан, но път racing на Shell няма равен. Знам, че го карат от Гърция, а super 100 определено не е от Австрия!

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Вто 21 ное 2006 9:12

Това с бензина няма да ти помогне. Вземи си добавка за прочистване. Ако на колата не и дават да се кара с 100 или 98 и 110 да сипеш няма да върви по-добре.
П.П. Аз карам само с 100 (така наречен) и то сипвам от OMV или от Екото до Софияленд - наистина е много добър. В момента е 1.89 лв за литър.

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Вто 21 ное 2006 9:42

Dan4ote написа:И аз сън на това мнение! Може от бензиностанцията от която сипвам да е скапан, но път racing на Shell няма равен. Знам, че го карат от Гърция, а super 100 определено не е от Австрия!

В същност само него го карат от Австрия :wink: Пробвай да си го купиш на едро.
Брабуса е печен - с изключение на зимният дизел, на Еко Елда горивата са най-добри - преценката не е моя - аз не зареждам там поради други причини, но доста съм поработил в тази сфера. Вервайте ми!

LiX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LiX » Вто 21 ное 2006 10:02

Абе тоя бензин ако си мислите че е от Австрия... мноого се лъжете. Карал съм с австрийски 95 зареден на австрийско ОМВ и определено е по-добър от каквото и да съм сипвал в БГ!

Едит: Освен да го карат от Австрия и да го побългаряват :lol:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 21 ное 2006 10:26

Напълно съм съгласен с Брабус...Кой квото иска да ми разправя.Аз откакто имам колата един резервоар 95 е видяла сичко друго Супер 100.Има разлика определено.Даже мин седмица нямах пари и ми се наложи да сипя по голямо количество, та за пръв път сипах 95 от лукойл за 20 лева.Е работата на мотора веднага се промени.Така че само тези които не са карали редовно с тоя бензин не го одобряват. :?

ПП Другото което е има си и знаечение и колата.Иначе по темата и аз съм на мнение за добавка...СТП имаха някаква такава.По бензиностанциите ги има.

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Вто 21 ное 2006 10:31

Kozunak написа:Напълно съм съгласен с Брабус...Кой квото иска да ми разправя.Аз откакто имам колата един резервоар 95 е видяла сичко друго Супер 100.Има разлика определено.Даже мин седмица нямах пари и ми се наложи да сипя по голямо количество, та за пръв път сипах 95 от лукойл за 20 лева.Е работата на мотора веднага се промени.Така че само тези които не са карали редовно с тоя бензин не го одобряват. :?

ПП Другото което е има си и знаечение и колата.Иначе по темата и аз съм на мнение за добавка...СТП имаха някаква такава.По бензиностанциите ги има.

Ами аз карам само с 95 от Лукойл и съм супер доволен.Може би трябва да пробвам със супер100 ... Но си мисля че моя двг няма да има разлика и самолетно гориво да му сипя пак толкова ще си върви :)

Потребителски аватар
afrikalion
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот afrikalion » Вто 21 ное 2006 11:05

абе аз като сипя 99+ на шел колата ми се спъва яко акато си спипа 100 на omv колата ми върви доста по добре

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Вто 21 ное 2006 11:20

afrikalion написа:абе аз като сипя 99+ на шел колата ми се спъва яко акато си спипа 100 на omv колата ми върви доста по добре

От бензиностанция до бензиностанция разликата е огромна.
Аз пък съм точно на противоположното твое мнение. Горивата в плевенското OMV са пълна боза. Въпреки че от една и съща каца ги пълнят с другите ( или поне би трябвало ) със "Super 100" все едно съм сипал 95 от някоя измислена бензиностанция, а миналата зима "алпийския им дизел" замръзна в горивния филтър на дизеловата ми кола :shock
За сметка на това пък, плевенските Shell-ове са единствените от които никой не се е оплакал (съдейки по славата им в други градове), а лично аз съм много доволен от V-power racing super 100.

По темата - слагай добавка за прочистване на инжекциони на STP или на Redex - и двете вършат работа ( или поне не вредят :wink: )

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 21 ное 2006 11:55

Да очакваш с 10л каквото и да сипеш в резервоара подобрение в двигателя е меко казано оптимистично особено пък като знаем какви са ни горивата. Ако работата е само до обикновенно почистване на боклучета вземи си хубава добавка и това е ! Онзи ден се излъгах да напълня баката с Sprint Diesel na OMV при положение че зареждам само на Лукойл и да ви кажа никаква разлика не усетих даже леко субективно ми се струва че разхода малко се вдигна-извода ,е че това са пари на вятъра,при положение че все са боклуци защо да плащам за по скъп такъв? :evil:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”