питане - спирачни маркучи

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Goldorak
Автомобил:
Двигател:

питане - спирачни маркучи

Мнениеот Goldorak » Пет 24 ное 2006 16:56

Здравейте,

Тръгнал съм да си подменям спирачните маркучи, че старите нещо са напукани, и за целта си купих някви немски "topran". Тея дни се канех да ги сменям, но преди малко прочетох в една от темите във форума, че тая марка е препоръчително да се избягва за важни авто части.

Кажете, колеги, кво мисилите, дали да ги слагам или да не рискувам, евтинията да не ми излесе през носа? :shock

пп

колата ми е Поло 91, 1043 куб

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пет 24 ное 2006 17:29

Мисля,че няма проблем.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: питане - спирачни маркучи

Мнениеот kris11 » Пет 24 ное 2006 21:29

Goldorak написа:Здравейте,

някви немски "topran". Тея дни се канех да ги сменям, но преди малко прочетох в една от темите във форума, че тая марка е препоръчително да се избягва за важни авто части.

Кажете, колеги, кво мисилите, дали да ги слагам или да не рискувам, евтинията да не ми излесе през носа? :shock

Бягай далечеот тази марка. Миналата година през авгсут с поръчка / 1,5 седмица/ дочаках да ми доставят тази марка нов вентилатор на радиатора за около 112 лв чисто нов.нямаше никъде по моргите 2 ра младост.
Страхотна работа почти изкара цяла година От високото " немско" качествено производство /най вероятно южната съседка/ от "високата температура 90 градуса" на радиатора се изметна перката.Пластмасата се деформира и по диаметър и стана на елипса. В резултат когато сработи вентилатора все едно си се качил на отмъщението на Сталин / КРАЗ/ Вибрации ... изгоря намотката на 1 -ва степен. Извадих ги и го захвърлих на улицата. Този път сам си свалих оргинал Бош от Голф 3 97 г Само за 40 лв. / В интерес на истината за 110лв се сдобих с вентилатор, радиатор с работещ 2 степенен включвател, моторче пръскачки, 1 рамо с перо за чистачката и задна дюза на пръскачката. При това само оргинална комплектовка.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 24 ное 2006 21:43

Някои от нещата им стават,други не.Наприме аз си взех шокови тампони+гофрети за задното окачване,както и тройник (по-скоро петорник :D за охладителната система),но те на практика са доста пасивни елементи и не са жизненоважни.Също единия от механизмите ми за ел.стъклата е от същата марка.Не бих й имал доверие обаче за толкова важни неща като спирачни маркучи,накладки,тампони на макферсона,термостати и т.н.Някои от нещата им са произведени в Германия,други в Бразилия и Англия.Турско производство на Топран досега не съм срещал/чувал.Генерален съвет е да се избягва марката.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 25 ное 2006 11:08

Тази марка има няколко нива на качество, както е посочил Андро. Мой приятел работи във фирма-вносител на тази марка и ми казва кое е читаво и кое не. Например сменях тампони и лагер на Макферсона, но гаранция, че тампоните са най-добрите :lol: , а лагера е оригинален FAG - същия, като "първо вграждане".

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Съб 25 ное 2006 16:52

topran = made in brazil

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Нед 26 ное 2006 22:58

M4r1qn написа:topran = made in brazil
Тъста ми има италиянска косачка и вече 4 години безпроблемно работи с 2 лагера FAG произведени в Бразилия и закупени лично от мен от "Улмер". Оригиналните италиянски заминавали максимум на 3-тата година 100 %. 8)

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 26 ное 2006 23:29

Ох, любимата ми марка :D За съжаление пазара е залят с такива части за Volkswagen, има всичко от тях, за сега няма огромни оплаквания, вършат работа :shock
П.П.Някой колега от форума беше казал, че зет му печата кутийките на TopRan някъде край София :twisted:

Goldorak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Goldorak » Пон 27 ное 2006 15:32

Мерси за отговорите.

Проверих в Юнитрейд, едно маркуче оригинално е 90 кинта и трябва да се чака, щото не било на склад! :shock

Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

Мнениеот Iavor » Пон 27 ное 2006 15:42

Goldorak написа:Мерси за отговорите.

Проверих в Юнитрейд, едно маркуче оригинално е 90 кинта и трябва да се чака, щото не било на склад! :shock

Отиди в" Хеед"!Ет ти сайта!
http://www.heed-auto.com/

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 27 ное 2006 15:56

Goldorak написа:Мерси за отговорите.

Аз не знам те какво ли имат в този склад. Единствено за крушка за плафопа не съм чакал месец.

Потребителски аватар
mitkoslb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitkoslb » Пет 23 фев 2007 19:43

слагаи ги мисля 4е неса ло6и но пак ги наглеждаи дали несе напукват

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”