Въпрос за това как да постъпя с Булстрад
- VeilSide
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за това как да постъпя с Булстрад
Онзи ден слизах от по-висок бордюр и си изкривих прага. Трябва ли да имам протокол от КАТ, за да ми изплатят щетата или може да мине и без такъв?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
4ep написа:А точни друг път, много са хитри. При първото одраскване ми станаха ясни.Оказа се че трябва да доплатя около 120 лева за да ми признаят щета за 80 лв.?!
Известна била политиката им ама аз не знаех.
Вече знам и ги смених в рамките на деня.
Ми щот си се изхитрил без да питаш и си искал ниската цена.. те хората обясняват.. ма ти явно не си искал да чуеш...
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
wili98 написа:4ep написа:А точни друг път, много са хитри. При първото одраскване ми станаха ясни.Оказа се че трябва да доплатя около 120 лева за да ми признаят щета за 80 лв.?!
Известна била политиката им ама аз не знаех.
Вече знам и ги смених в рамките на деня.
Ми щот си се изхитрил без да питаш и си искал ниската цена.. те хората обясняват.. ма ти явно не си искал да чуеш...
Казва се авансов бонус и е записано в Общите условия, че в случай на щета си го внасяш...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
с две думи САМОУЧАСТИЕ... каквато е практиката на запад, за да не ги занимаваш с счупени мигачи.
Има и друг вариант това да се случи при Булстрад, ако са ти намалили 20% в замяна на това, че ако щетата не може да бъде погасена регресивно, ще трябва да си внесеш спестените 20%.. та така..
Хем искаме тънко, хем не четем...
Има и друг вариант това да се случи при Булстрад, ако са ти намалили 20% в замяна на това, че ако щетата не може да бъде погасена регресивно, ще трябва да си внесеш спестените 20%.. та така..
Хем искаме тънко, хем не четем...
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Малко обучение:
От един месец и Булстрад, като Булинс имат изискване да бъдат уведомени за щета по Каско в 3 дневен срок.(Работни дни)
Срока за щета по застраховка ГО на МПС за всички компании е 5 дни.
Авансов бонус е предварителна отстъпка, че няма да имаш щети, който внасяш само ако предявиш претенция към застрахователя.
Самоучастие-бива два вида процентно или в договорена сума. То се прилага към всяка щета. Ако е например 10% то от всяко обезщетение ти изплащат само 90%.Ако е в предварително договорена сума например 50 лева, то от всяко обезщетени е ти удържат 50лева.По такъв начин ходиш само за щети над 50лева.
Регрес, регресен иск-ако някой пиян с ГО те удари , неговият застраховател ти плаща и си иска от него парите.
От един месец и Булстрад, като Булинс имат изискване да бъдат уведомени за щета по Каско в 3 дневен срок.(Работни дни)
Срока за щета по застраховка ГО на МПС за всички компании е 5 дни.
Авансов бонус е предварителна отстъпка, че няма да имаш щети, който внасяш само ако предявиш претенция към застрахователя.
Самоучастие-бива два вида процентно или в договорена сума. То се прилага към всяка щета. Ако е например 10% то от всяко обезщетение ти изплащат само 90%.Ако е в предварително договорена сума например 50 лева, то от всяко обезщетени е ти удържат 50лева.По такъв начин ходиш само за щети над 50лева.
Регрес, регресен иск-ако някой пиян с ГО те удари , неговият застраховател ти плаща и си иска от него парите.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”