хелп , с къв ключ се отвиват секретни болтове ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
хелп , с къв ключ се отвиват секретни болтове ?
хаха ебати ебавката стана , тук на една дачйка на едно приятелче резервната гума е хваната с секретни болтове за корпуса на колата и не може да я свали за да си сложи газова ... та днеска аз имах един ключ но не стана , мисалта ми е кав ключ да го прата да тъси че той освем да кара такси , др незнае да прави ... и по размери ли са ключовете или са стандартни ... ?
благодаря предварително ...
благодаря предварително ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:за всеки модел секретен болт си има съответния модел ключ. Претърсете колата, трябва да е там някъде закътан. Няма убиверсален ключ за секретен болт - те тогава нямаше и да са "секретни"
няма никаде , явно предишния собственик е забравил да го даде , мислехме с разбпробиване ама няма да стане ... някой да знае някав трик за развиване , а и неможе да няма , щото ако някой си затре клуча кво прай после ?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз знам!
Виждаш какъв точно е секретния болт. Може и с телефона да го снимаш. Oтиваш в магазин за секретни болтове и купуваш някой подобен.
Взимаш големия компютър (б.а. да се чете големия чук
) и го набиваш вътре. После развиваш.
Така на един приятел направихме на колата - беше спукал гума на магистралата.
Минусът е, че си един комплект секретни болтове назад...
Виждаш какъв точно е секретния болт. Може и с телефона да го снимаш. Oтиваш в магазин за секретни болтове и купуваш някой подобен.
Взимаш големия компютър (б.а. да се чете големия чук

-
- Автомобил:
- Двигател:
Vlad777 написа:Аз знам!
Взимаш големия компютър (б.а. да се чете големия чук) и го набиваш вътре. После развиваш.
a ти имаш ли такива болтове с ключ , аз ако ти дам примерно снимка на болта ще може ли да се намери такъв ключ за тях ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:МОже да пробваш и с водопроводен ключ
нестава джантите са такива подобни :
http://fens-bg.com/janta.jpg
самоче без тва кръгчето посредата и самите болтове влизат навътре ... по късно мога да ги снимам и самите тех ...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Секретите са самоилюзия - пречат повече на собственика отколкото на крадците, което се потвърждава от темата.
Ако джантата позволява болта да се хване (всички обикновени и някой лети), болта се развива тривиално с тръбен ключ или с клещи "чираци" - 2 пъти съм помагал на хора със спукани гуми, и двамата кат видяха с каква лекота им развих "супер-секрета" с едни клещи се зарекоха да изхвърлят секретите.
В случая евно не може така, остава вариант ако секретния болт е "вътрешен", да се развие чрез вкарване или набиване на нещо подходящо - например по-голяма отвертка, секач, парче желязо и т.н. Което после се върти с чираците или тръбния ключ. Ако дупката в средата е голяма, може да се хване с чираците направо - обикновено секретите не са здраво стегнати. Зависи от болта.
Ако не е вътрешен - може да се пробва със секач да се върти - със секача се прави вдлъбнатина и после се блъска в посока развиване.
Може и да се пробият 2 плитки глухи отвора, и да се пробва да се развърти с клещи за пружинни пръстени.
Има едни комплекти "тирбушони" за вадене на скъсани болтове - и с тях може, особено ако болта вече си има някаква дупка (има такива).
Заварка на гайка или болт отгоре също става.
Изобщо - методи безброй.
Снимай болтовете да се види какво е най-лесно

Ако джантата позволява болта да се хване (всички обикновени и някой лети), болта се развива тривиално с тръбен ключ или с клещи "чираци" - 2 пъти съм помагал на хора със спукани гуми, и двамата кат видяха с каква лекота им развих "супер-секрета" с едни клещи се зарекоха да изхвърлят секретите.

В случая евно не може така, остава вариант ако секретния болт е "вътрешен", да се развие чрез вкарване или набиване на нещо подходящо - например по-голяма отвертка, секач, парче желязо и т.н. Което после се върти с чираците или тръбния ключ. Ако дупката в средата е голяма, може да се хване с чираците направо - обикновено секретите не са здраво стегнати. Зависи от болта.
Ако не е вътрешен - може да се пробва със секач да се върти - със секача се прави вдлъбнатина и после се блъска в посока развиване.
Може и да се пробият 2 плитки глухи отвора, и да се пробва да се развърти с клещи за пружинни пръстени.
Има едни комплекти "тирбушони" за вадене на скъсани болтове - и с тях може, особено ако болта вече си има някаква дупка (има такива).
Заварка на гайка или болт отгоре също става.
Изобщо - методи безброй.

Снимай болтовете да се види какво е най-лесно
-
- Автомобил:
- Двигател:
Vasseto написа:Заваряваш една по голяма гайка за него и.....
eто това е болта ...
http://images12.snimka.bg/001722894.jpg
днес минах и взех от авто манята един комплект болтове и е подобен но го няма тва разтояние дето е отляво между двете вдлабнатини... (то бие там малко на право и се забелязва ) та ме самнява там да не стане проблема... колата ще дойде чак довечера

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”