Някаква много тайнствена скоростна кутия

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Някаква много тайнствена скоростна кутия

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Сря 27 дек 2006 23:49

Колеги, имаме много странен проблем.

Както казах преди, с един приятел правим един четиритактов вартбург - 0.8 бара турбина и една камара електроника за аванса и горивния процес дето се свързва с лаптоп и се сменят режимите и.....вече имаме нужда от 5 скорости. Колата оригинално си е със 4 - степенна скоростна кутия вече назнайно от кой vw - поло или голф. Това са и снимките:Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

След това отидохме на ул. Цар Симеон 165а и взехме една 5 - степенна от поло 1.3GT(такава ставала за вартбурга ни бяха казали тъпаците) и размерите и захвата за двигателя и съвпадна 1 към 1 със тая на вартбурга. Обаче не са еднакви окачването, селектора за предавките и каретата :evil: :evil: :evil: :evil:
Вече отвсякъде полудели не знаем каква кутия да трсим.
Коя кутия съвпада с тази на снимките обаче да е 5-степенна :?: :?: :?: Голф или Поло :?: :?: :?:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Чет 28 дек 2006 10:11

тая кутия е много странна. никое ФВ няма такива карета. концепцията е по скоро френската-камбаната на едното каре остава на кутията и вътре има 3 иглени лагера като гледам...
вилката на съединителя прилича на от костенурка а опорите приличат на голф 1чкови... няма да намерите кутия 1/1 търсете вариант за смяна на полуоски, карета, селектори и др. неща за да стане тая от полото си мисля аз... :roll:

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 28 дек 2006 10:31

Не искам да те плаша, но тъй като карах такава кола в продължение на 12 г., мога да ти кажа, че 100% няма съвместима скоростна кутия от VAG, която да ви свърши работа.
Проблемът идва от това, че Вартбурга е на шаси и цялото захващане на тампоните на двигателя и на скоростите са на други места. В тази кола САМО двигателя е от VW, всичко друго е "приспособявано", за да го наместят в коша. Това се отнася и за полуоските. Примерно те вървят с каретата (външните).
Единственото решение е ако може да пренаредите нещо в оригиналния кожух на скоростната кутия. Не знам дали е възможно.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Чет 28 дек 2006 12:56

Новото производство Шкоди с предно предаване(Фелиция,Фаворит) са с такива вътрешни карета, но не мога да преценя дали и скоростните кутии си приличат :roll:

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Чет 28 дек 2006 15:15

Я кажи какво пише на кутията от Вартбурга да видим какво ще излезе за нея?! Имам предвид Буквите+Номера :idea:

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Чет 28 дек 2006 22:32

от фелиция не е със сигурност, по скоро от форман

ТРАКТОРИСТА GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ТРАКТОРИСТА GL » Съб 30 дек 2006 17:13

никое ФВ няма такива карета. концепцията е по скоро френската-камбаната на едното каре остава на кутията и вътре има 3 иглени лагера

Точно така, като на Рено5, 19, 21 били такива камбаните. Благодаря на момчетата че казаха и за цаката от шкодите. Ще проверя как е работата там. За номера на кутията по късно ще ги пусна.

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Съб 30 дек 2006 19:50

Не ти обещавам, но ако ми кажеш точните надписи върхукутията има голяма вероятност да ти кажа дори в колко часа е произведена :twisted: :wink:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”