Писна ми!!!
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Писна ми!!!
Значи прибирам се аз към Младост по Ломско шосе и една пача както си седеше и чакаше на светофара реши, че трябва да свие в дясно и да мине в другото платно в което имаше по малко коли. Курвата и с курва не стига, че свива в момент в който съм на пловина на нейната кола ами и без мигач. Малко свих щото имаше бордюр и натиснах спирачки. А смотана шаврантия гледа като мишка в брашно!!! Леко ми е хлътнал калника и е одрана бронята!!! Нямам каско, канех се а днес а други ден... от гражданската на пачата ще дадат ли някакви пари? Направи ми впечатление, че като тръгна лампата за Air Bag-а светна изгасна и почна да свети постоянно. На какво се дължи?
Препоръчайте ми майстор който ще ми я оправи качествено?
Препоръчайте ми майстор който ще ми я оправи качествено?
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- tbs_niki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ако имаш портокол от кат може и да жземеш някой лев , но няма да е кой знае какво
а за аер бега закачи я на комп. и ще ти кажат точно от каде е 

Последна промяна от tbs_niki на Съб 30 дек 2006 21:32, променено общо 1 път.
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
Първо не си заслужава да се ядосваш, все пак си жив и здрав и няма пострадали хора(щото можеше и така да е!)
Второ можеше да вземеш добри пари, но доколкото разбрах не си викал КАТ, което е лошо, но ако си записал на курвата номера можеш да отидеш в КАТ да им дадеш номера и да кажеш какво се е случило, както и че тя е избягала от местопроизшествието, което автоматично я прави виновна...препоръчително е да вземеш приятел, който се е возил с теб и ще ти е сведетел! Издават ти протокол, с който отиваш при застрахователите.
Карай си нормално, няма никакъв проблем! Единственото, което ти сигнализара тази светеща лампа, е че при случай при който трябва да се отворят възглавниците(катастрофа и.т.н. недай Боже) те ще останат затворени, т.е. все едно си без възглавници!
Пълни глупости!
И да има и да няма АБС, той не влияе на възглавниците, двете системи са напълно отделни и си работят абсолютно самостоятелно! Идвете си имат оправляващ блок и си правят която каквото и нареди управляващия блок. Пример: има коли само с АБС без възглавници и обратно без АБС и с възглавници.
Датчиците за възглавниците също нямат общо със скороста на движение на колата. Те подават сигнал при удър! Пример: кола се движи и спира рязко по някаква причина, друга кола зад нея е засилена и не успява да спре и удря предната кола която вече е спряла на място без да блъсне нищо отзад, при което възглавниците на първата кола се отварят!
И последно: Ако има нещо неизправно по цялата система на възглавниците лампата щеше да свети, както е станало след това. Пример: Като дадеш на контакт лампата на Възглавниците светва и няколко секунди след това изгасва. Тогава системата си прави самопроверка и ако всичко е наред лампата изгасва. Ако нещо не е наред тя изгасва и веднага на същата секунда светва и остава да свети- това означава, че нещо по системата не е наред и системата се самоизключва. При тези случаи се закача колата на комп за диагностика и се проверчва паметта за грешки- там е поместена информацията за проблема на системата. Тази памет се изтрива и всичко продължава да действа както трябва. Аналогично е и при АБС системата!
Според мен не трябва да се притесняваш изобщо!
От всичките си омални обяснения се надявам да съм успял да бъда разбран
Второ можеше да вземеш добри пари, но доколкото разбрах не си викал КАТ, което е лошо, но ако си записал на курвата номера можеш да отидеш в КАТ да им дадеш номера и да кажеш какво се е случило, както и че тя е избягала от местопроизшествието, което автоматично я прави виновна...препоръчително е да вземеш приятел, който се е возил с теб и ще ти е сведетел! Издават ти протокол, с който отиваш при застрахователите.
CRX Racing написа:Да добавя че лампата не е светила преди така. И карах с около 20
Карай си нормално, няма никакъв проблем! Единственото, което ти сигнализара тази светеща лампа, е че при случай при който трябва да се отворят възглавниците(катастрофа и.т.н. недай Боже) те ще останат затворени, т.е. все едно си без възглавници!
zemon_CA9977AA написа:ако колата ти има АБС може и заради него да ти е светнал,защото еарбека чете информация от дадчика на АБС-а,но сензорите за отваряне се намират в праговете,така че си бил на косъм от отварянето им с 40-50км/ч със почти 70% ако всичко е изправно са щели да се отворят
Пълни глупости!
И да има и да няма АБС, той не влияе на възглавниците, двете системи са напълно отделни и си работят абсолютно самостоятелно! Идвете си имат оправляващ блок и си правят която каквото и нареди управляващия блок. Пример: има коли само с АБС без възглавници и обратно без АБС и с възглавници.
Датчиците за възглавниците също нямат общо със скороста на движение на колата. Те подават сигнал при удър! Пример: кола се движи и спира рязко по някаква причина, друга кола зад нея е засилена и не успява да спре и удря предната кола която вече е спряла на място без да блъсне нищо отзад, при което възглавниците на първата кола се отварят!
И последно: Ако има нещо неизправно по цялата система на възглавниците лампата щеше да свети, както е станало след това. Пример: Като дадеш на контакт лампата на Възглавниците светва и няколко секунди след това изгасва. Тогава системата си прави самопроверка и ако всичко е наред лампата изгасва. Ако нещо не е наред тя изгасва и веднага на същата секунда светва и остава да свети- това означава, че нещо по системата не е наред и системата се самоизключва. При тези случаи се закача колата на комп за диагностика и се проверчва паметта за грешки- там е поместена информацията за проблема на системата. Тази памет се изтрива и всичко продължава да действа както трябва. Аналогично е и при АБС системата!
Според мен не трябва да се притесняваш изобщо!
От всичките си омални обяснения се надявам да съм успял да бъда разбран

- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
POLO_SPORT благодаря за подкрепата. Викнах КАТ(още снощи, разбрали сте ме погрешно) написаха акт на момичето на мен ми дадоха протокол. Но НЯМАМ каско(все се канех да го правя и ме мързеше и ... ) за това се надявах на ГО на жената. Тя е към ДЗИ. Щетите не са кой знае какви, но ги има.
Последна промяна от CRX Racing на Вто 27 ное 2012 19:31, променено общо 1 път.
- teneketo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Де пък ти , и за това ще прабиваш момичето . Вярно кофти е , но все пак са бели кахъри , няма пострадали няма линейки и т.н. ( не дай Боже )
За аербега немога да ти кажа , но за калника - не се къхари нищо не е , и така да го караш нема да изгние , а да не говорим , че парите от гражданската може и да ти покрият разходите .
За аербега немога да ти кажа , но за калника - не се къхари нищо не е , и така да го караш нема да изгние , а да не говорим , че парите от гражданската може и да ти покрият разходите .
- dani_94
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ще вземеш някой лев, не се питеснявай.На мен за подобна щета, даже на калника беше по малко от твоето и бронята от тази страна беше се счупила. Та КАТ ми написа в протокола предна броня и калник, а на теб като гледам трябва да са ти написали и мигач.
Парадокс: И мойта гражданска и на този който ме удари бяха в ЛЕВ Инс и си помислих че няма да дадат нищо, щото е трудно да си извадиш пари от джоба. А те взеха та ми платиха 200.80 лв. за тази щета. Проверих калника ми струваше 46 лв. предната броня 52 лв и явно другото го беха оставили за боя и работа на майстора.
Говоря за един невзрачен Форд Орион, а не говориме за Голф. На теб би трябвало да ти дадат повече пари от ГО.
Успех и внимавай с мацките че те незнаят какво правят по принцип а са взели и коли да карат
Парадокс: И мойта гражданска и на този който ме удари бяха в ЛЕВ Инс и си помислих че няма да дадат нищо, щото е трудно да си извадиш пари от джоба. А те взеха та ми платиха 200.80 лв. за тази щета. Проверих калника ми струваше 46 лв. предната броня 52 лв и явно другото го беха оставили за боя и работа на майстора.
Говоря за един невзрачен Форд Орион, а не говориме за Голф. На теб би трябвало да ти дадат повече пари от ГО.
Успех и внимавай с мацките че те незнаят какво правят по принцип а са взели и коли да карат

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
CRX Racing написа:POLO_SPORT благодаря за подкрепата. Викнах КАТ(още снощи, разбрали сте ме погрешно) написаха акт на момичето на мен ми дадоха протокол. Но НЯМАМ каско(все се канех да го правя и ме мързеше и ... ) за това се надявах на ГО на жената. Тя е към ДЗИ. Щетите не са кой знае какви, но ги има.
Миро, ти си "патрон" бате, изобщо не се притеснявай, щом са й направили акт и ти имаш протоколче, ще ти покрият щетите със сигурност, че дето казва колегата и за тебе ще остане нещичко(повечето случай така става при дребни проблеми)...едва ли ще ти вземат повече от 100лева за калника и още най-много 50лева за бронята....това за изправяне, боядисване, труд, всичко!
- CRX Racing
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”