Писна ми!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Писна ми!!!

Мнениеот CRX Racing » Съб 30 дек 2006 21:19

Значи прибирам се аз към Младост по Ломско шосе и една пача както си седеше и чакаше на светофара реши, че трябва да свие в дясно и да мине в другото платно в което имаше по малко коли. Курвата и с курва не стига, че свива в момент в който съм на пловина на нейната кола ами и без мигач. Малко свих щото имаше бордюр и натиснах спирачки. А смотана шаврантия гледа като мишка в брашно!!! Леко ми е хлътнал калника и е одрана бронята!!! Нямам каско, канех се а днес а други ден... от гражданската на пачата ще дадат ли някакви пари? Направи ми впечатление, че като тръгна лампата за Air Bag-а светна изгасна и почна да свети постоянно. На какво се дължи?
Препоръчайте ми майстор който ще ми я оправи качествено?

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Съб 30 дек 2006 21:21

................и курвата/пачата не слезна ли от колата да те пита добре ли си?

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 30 дек 2006 21:27

НЕ първото нещо което ми прищрака е да я счупа от бой!!! Хора бесен съм. Кажете ако знаете за тая скапана лампа :evil:

Потребителски аватар
tbs_niki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tbs_niki » Съб 30 дек 2006 21:30

ако имаш портокол от кат може и да жземеш някой лев , но няма да е кой знае какво :( а за аер бега закачи я на комп. и ще ти кажат точно от каде е :wink:

Последна промяна от tbs_niki на Съб 30 дек 2006 21:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 30 дек 2006 21:31

мога да я видя защо свети. :wink:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Съб 30 дек 2006 21:35

Да добавя че лампата не е светила преди така. И карах с около 20

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Съб 30 дек 2006 23:59

ако колата ти има АБС може и заради него да ти е светнал,защото еарбека чете информация от дадчика на АБС-а,но сензорите за отваряне се намират в праговете,така че си бил на косъм от отварянето им с 40-50км/ч със почти 70% ако всичко е изправно са щели да се отворят

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 31 дек 2006 1:38

Първо не си заслужава да се ядосваш, все пак си жив и здрав и няма пострадали хора(щото можеше и така да е!)
Второ можеше да вземеш добри пари, но доколкото разбрах не си викал КАТ, което е лошо, но ако си записал на курвата номера можеш да отидеш в КАТ да им дадеш номера и да кажеш какво се е случило, както и че тя е избягала от местопроизшествието, което автоматично я прави виновна...препоръчително е да вземеш приятел, който се е возил с теб и ще ти е сведетел! Издават ти протокол, с който отиваш при застрахователите.

CRX Racing написа:Да добавя че лампата не е светила преди така. И карах с около 20

Карай си нормално, няма никакъв проблем! Единственото, което ти сигнализара тази светеща лампа, е че при случай при който трябва да се отворят възглавниците(катастрофа и.т.н. недай Боже) те ще останат затворени, т.е. все едно си без възглавници!

zemon_CA9977AA написа:ако колата ти има АБС може и заради него да ти е светнал,защото еарбека чете информация от дадчика на АБС-а,но сензорите за отваряне се намират в праговете,така че си бил на косъм от отварянето им с 40-50км/ч със почти 70% ако всичко е изправно са щели да се отворят

Пълни глупости!
И да има и да няма АБС, той не влияе на възглавниците, двете системи са напълно отделни и си работят абсолютно самостоятелно! Идвете си имат оправляващ блок и си правят която каквото и нареди управляващия блок. Пример: има коли само с АБС без възглавници и обратно без АБС и с възглавници.
Датчиците за възглавниците също нямат общо със скороста на движение на колата. Те подават сигнал при удър! Пример: кола се движи и спира рязко по някаква причина, друга кола зад нея е засилена и не успява да спре и удря предната кола която вече е спряла на място без да блъсне нищо отзад, при което възглавниците на първата кола се отварят!
И последно: Ако има нещо неизправно по цялата система на възглавниците лампата щеше да свети, както е станало след това. Пример: Като дадеш на контакт лампата на Възглавниците светва и няколко секунди след това изгасва. Тогава системата си прави самопроверка и ако всичко е наред лампата изгасва. Ако нещо не е наред тя изгасва и веднага на същата секунда светва и остава да свети- това означава, че нещо по системата не е наред и системата се самоизключва. При тези случаи се закача колата на комп за диагностика и се проверчва паметта за грешки- там е поместена информацията за проблема на системата. Тази памет се изтрива и всичко продължава да действа както трябва. Аналогично е и при АБС системата!
Според мен не трябва да се притесняваш изобщо!

От всичките си омални обяснения се надявам да съм успял да бъда разбран :wink:

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 31 дек 2006 11:09

POLO_SPORT благодаря за подкрепата. Викнах КАТ(още снощи, разбрали сте ме погрешно) написаха акт на момичето на мен ми дадоха протокол. Но НЯМАМ каско(все се канех да го правя и ме мързеше и ... ) за това се надявах на ГО на жената. Тя е към ДЗИ. Щетите не са кой знае какви, но ги има.

Последна промяна от CRX Racing на Вто 27 ное 2012 19:31, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Нед 31 дек 2006 12:05

Де пък ти , и за това ще прабиваш момичето . Вярно кофти е , но все пак са бели кахъри , няма пострадали няма линейки и т.н. ( не дай Боже )
За аербега немога да ти кажа , но за калника - не се къхари нищо не е , и така да го караш нема да изгние , а да не говорим , че парите от гражданската може и да ти покрият разходите .

Потребителски аватар
dani_94
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dani_94 » Нед 31 дек 2006 12:08

Ще вземеш някой лев, не се питеснявай.На мен за подобна щета, даже на калника беше по малко от твоето и бронята от тази страна беше се счупила. Та КАТ ми написа в протокола предна броня и калник, а на теб като гледам трябва да са ти написали и мигач.

Парадокс: И мойта гражданска и на този който ме удари бяха в ЛЕВ Инс и си помислих че няма да дадат нищо, щото е трудно да си извадиш пари от джоба. А те взеха та ми платиха 200.80 лв. за тази щета. Проверих калника ми струваше 46 лв. предната броня 52 лв и явно другото го беха оставили за боя и работа на майстора.

Говоря за един невзрачен Форд Орион, а не говориме за Голф. На теб би трябвало да ти дадат повече пари от ГО.

Успех и внимавай с мацките че те незнаят какво правят по принцип а са взели и коли да карат :lol:

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 31 дек 2006 13:21

гадна работа колега.ще ти оправят колата ама ядовете са си за тебе.много е неприятна историята с ПТП-та.

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Нед 31 дек 2006 13:47

spam " Жена шофьор е като луд с картечница" - стара китайска мъдрост :D

Потребителски аватар
POLO GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO GTI » Нед 31 дек 2006 14:05

CRX Racing написа:POLO_SPORT благодаря за подкрепата. Викнах КАТ(още снощи, разбрали сте ме погрешно) написаха акт на момичето на мен ми дадоха протокол. Но НЯМАМ каско(все се канех да го правя и ме мързеше и ... ) за това се надявах на ГО на жената. Тя е към ДЗИ. Щетите не са кой знае какви, но ги има.

Миро, ти си "патрон" бате, изобщо не се притеснявай, щом са й направили акт и ти имаш протоколче, ще ти покрият щетите със сигурност, че дето казва колегата и за тебе ще остане нещичко(повечето случай така става при дребни проблеми)...едва ли ще ти вземат повече от 100лева за калника и още най-много 50лева за бронята....това за изправяне, боядисване, труд, всичко!

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Нед 31 дек 2006 14:40

Момчета благодаря. Весело изкарване довечера :drunk

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”