Моля за съвет Polo vs Seat Cordoba vs Renault Megane&Lag

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
whyasker
Автомобил:
Двигател:

Моля за съвет Polo vs Seat Cordoba vs Renault Megane&Lag

Мнениеот whyasker » Сря 03 яну 2007 15:43

Здравейте на всички VW притежатели,

Най-накрая и аз посъбрах малко пари за кола (макс 8500-9000 лв.) и реших да си взема някоя по-запазена кола от 1999 насам.

След дълго ровене из форуми и mobile.bg/.de се поспрях на следните варианти:

1. VW Polo 1.6 ili 1.9 - Kombi (тези от 101 коня са ми по сърце!)
2. Seat Cordoba 1.6 ili 1.9 (moje i kombi)
3. Renault Megane
4. Renault Laguna

Първоначалният ми избор бе Laguna, но за тази цена като че ли няма свестни и все повече хора започнаха да реват срещу електрониката на френските коли. Един приятел годишно давал по 2К за поддръжка на Рено 19!!! което ми се вижда прекалено.

Моите изисквания са обикновените:
- просторна (или сравнително), удобна кола, с добра возия, двигател поне 75коня, за предпочитане 90 и нагоре, без значение бензин или дизел. Ще се кара и извънградско защото не съм от Сф, затова съм привлечен от комфорта и сигурността които усещам в Renault, но отзивите за тая пуста френска електроника не ме кефят..... а все пак искам безпроблемна кола, колкото е възможно за втора ръка! И резервни части на приемливи цени разбира се!

Забелязвам, че хора карали коли по 3-4 години бензин стават фенове на дизела, на какво се дължи това? По-малкия разход ли е причината?

Предполагам че като форум на VW ще отречете Renault отвсякъде, но искам реални оценки и съвети базирани на реален опит и впечатления, отколкото субективни изказвания!

Благодаря Ви предварително!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 03 яну 2007 15:53

Като за начало се уточни дали искаш нещо от класа на Лагуна или на останалите 3-щото разликата е голяма и ще се почнот едни спорове коя как возила и колко излизала.На всички нови коли електрониката е ахилесова пета но специално на ФВ не е болка за умиране и 2к на година,ама за газ на мултиинжекцион забрави.Принципно Сеата е по-изгоден /година-пари/,ама в общи линии е с старите мотори и чаркалъци от ФВ и е една идея по-некачествен/вече как е каран след това е друг въпрос/.За Megan нищо определено не мога да кажа освен ,че са добри пари за съвременна кола.Найстина Френските коли са малко по кекави от ФВ-то ,но пък са по-добре от италия и Рено е по-здраво от Пежо/ся сигурно някой ще се намери да ми каже как имал еди кво си и не бил барнал еди кво си/.Гледал ли си за полицейските Астри-не са лоши коли и държат ниски цени в БГ заради лошата слава на първата Астра.Най-важното обаче като копуваш на старо е да намериш добра кола :!:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 03 яну 2007 16:05

Предложения до 9000лв от мен:

1. Golf 4 1.6 и 1.4 - с малко зор можеш да влезеш в парите
2. Предложение 2: Опел Астра Полицейска 1.6 стария мотор моно инжекция тука можеш и газова спокойно да сложиш.

Малко ми се виждаш дезориентиран. Хем поло пък и хем лагуна? Между тези коли мисля има 2 класа разлика....трябва да си изясниш какъв клас кола търсиш ето ти категории:

Поло Корса Клио
Голф Астра 19
Пасат Вектра Лагуна

Според мен Поло, Корса и Клип са прекалено малки и са общо взето за момичета, които въртят градско. За момче минимум ГОЛФ :)

whyasker
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот whyasker » Сря 03 яну 2007 16:30

chefito написа:Предложения до 9000лв от мен:

1. Golf 4 1.6 и 1.4 - с малко зор можеш да влезеш в парите
2. Предложение 2: Опел Астра Полицейска 1.6 стария мотор моно инжекция тука можеш и газова спокойно да сложиш.

Малко ми се виждаш дезориентиран. Хем поло пък и хем лагуна? Между тези коли мисля има 2 класа разлика....трябва да си изясниш какъв клас кола търсиш ето ти категории:

Поло Корса Клио
Голф Астра 19
Пасат Вектра Лагуна

Според мен Поло, Корса и Клип са прекалено малки и са общо взето за момичета, които въртят градско. За момче минимум ГОЛФ :)

Това, че съм дезориентиран е съвсем ясно от хилядите писания дето изчетох. Напълно съм наясно с разликите като клас коли между описаните от теб. Готов съм да направя компромис между комфорт и надежност на колата, защото не ми трябва лъскава Лагуна дето само ще ходя по серизи с нея. Предпочитам по-нисък клас като Astra или Golf с които уж няма да имам толкова проблеми! Нали са немски коли! Затова ми е главната чуденка: Заслужава ли си да купувам Laguna (голяма, комфортна и наистина отговаряща на повечето ми изисквания, но с ПРОСЛОВУТА френска електроника) или да се спра на ASTRA, GOLF... които уж са по-читави!
Наистина и аз сега събирам мнения и простете глупавите коментари, но не купувам всеки ден кола :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 яну 2007 16:31

Преди малко на въпроса защо карам VW дадох следния отговор
radotom написа:Бе хора, вие качвали ли сте се в Пассат? А в Пассат комби? А футбол в багажника му играли ли сте?
Ако да, защо задавате такива въпроси?!?

Значи, замислял съм се над въпроса ако се наложи да сменя Пассата с нещо друго какво може да е то и алтернативата ми излиза само Лагуна.
Трябва да решиш какво точно търсиш. Ако ти трябва просторна кола, която да може да поеме всичкия ти багаж (семейна) и не си включил Пассат в отговорите на въпроса си, значи лагуната.
Ако ти трябва кола, която да искара дълго и да е евтина за поддръжка, попаднал си на точния форум! :да: ;)
Впрочем, за В5 Пассатите не бих казал, че са евтини за поддръжка, но и нямам съпоставка с цените на резервните части за другите марки от тези години на производство
Мислил ли си за малко по-стара кола? Защото мисля, че В4 Пассат ще намериш до тая сума.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 03 яну 2007 16:56

Като за начало си отговори на въпроса за какво ще ползваш колата.Ако е изцяло градско в СФ предимно в центара-Поло,Сеат,Клио.Ако е предимно градско в някой друг град или СФ,но и с извънградско/аз съм така/-Голф,Астра,Меган/Аз примерно бачкам в СФ в центара и пътувам всяка седмица до Карлово и Голф ТДИ ми е идеален/.Ако ще я караш предимно извънградско или ненатоварено градско/в провинцията ,или ходиш на работа с градски транспорт/-Лагуна,Пасат,А4.Като за начало вземи това решение,след това хората ще ти споделят плюсове и минуси на всички модели за дадения клас за да си ги днаеш пък след туй каквото и за колкото намериш :wink:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 яну 2007 17:03

dobrinb да каже. той караше лагуна известно време, но се сети в крайна сметка :lol:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Сря 03 яну 2007 17:05

от тук ще ти помогна с едно нещо
потърси в гугъл ревюта на мегана
ще видиш, че бая са негативни и то на много различни сайтове
демек остана ти една по-малко да мислиш
лагуната мен не ме кефи особено, возил съм се, не ми е много комфортно, с изключение, че е просторна
търси си леон :lol:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 03 яну 2007 17:37

И 4 те коли, са в 4 различни класа...
не виждам какво те кара да мислиш точно за тези 4 коли.

както и да е...
лагуна за тез пари.. е котка в чувал...
полото въобще не го коментирам при положение, че си разглеждал и лагуна...

по-логичният избор за мен е мегана или сеата...
защото там ще имаш избор за парите си...

Потребителски аватар
poGo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Моля за съвет Polo vs Seat Cordoba vs Renault Megane&

Мнениеот poGo » Сря 03 яну 2007 18:13

whyasker написа:След дълго ровене из форуми и mobile.bg/.de се поспрях на следните варианти:

1. VW Polo 1.6 ili 1.9 - Kombi (тези от 101 коня са ми по сърце!)
2. Seat Cordoba 1.6 ili 1.9 (moje i kombi)
3. Renault Megane
4. Renault Laguna

Колега, от тези четирите аз съм за Мегана. Имам почти преки наблюдения над 3 от колите, като не бих препоръчал Лагуната само заради това, което каза и wili98 - "лагуна за тез пари.. е котка в чувал... "
Ако намериш Лагуна за която да си сигурен какво, колко и как е вземи нея. Макар, че след като спомена Мобилетооо...... ;)
Успех с покупката!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 03 яну 2007 19:03

здрасти колега,ако си търсиш по сносна и големи4ка кола се насо4и към сеата но от модела99-02година.за френски коли и проблемите им мога да ти напиша романи;вектрата е в категорията на големия сносен клас и можеш да вклю4иш и някоя японска в списъка.ще ти го напиша така:немско или японско(френското го позабрави)

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Сря 03 яну 2007 20:36

А Vento не става ли :?: между другото почти не виждам да се пише във форума за него :gruebel

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 03 яну 2007 20:40

Ми което го пише в форума за Голф,ама го приемаш с багажник :lol:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 03 яну 2007 21:54

Вземи си Голф 3 за градско и извънградско.Поне са държеливи на ходова част из нашите пътища дето никак няма дупки :D .
Сеат = ръжда гният като Орлите .Рената и те гният лагуната и мегана са по-нови но като минат 10г ги гледай /поогледай се как на Рено 19 взеха да гният задни вежди, здни калници, заден капак.
за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука. :D /климатроник, ел.огледала,серво на волана.ел.стъкла, централно ,плюш,тонирани стъкла и т.н. са в серийната модификация. Поцинковано купе .
Търси модел от колата на която се спреш да е от последните серии/ там са отстранени всички детски недъзи./
Отдавам предпочитание на Пасат В4, 155-2,0л TS/- Golf 3 не е много стока по отношение на гниене на купето.

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Чет 04 яну 2007 9:38

kris11 написа:...за бърза кола извънградско с комфорт ти препоръчвам кола първата буква на гръцката азбука. :D /климатроник, ел.огледала,серво на волана.ел.стъкла, централно ,плюш,тонирани стъкла и т.н. са в серийната модификация. Поцинковано купе ...

Самолеееет самолееет
Ей, аман от тях!
Друга кола не съществува.
Как пък го докарваш на всяко мнение да има поне по 3 дълбоки поклона към тях ...?!?
Досадно е вече за всички.

kris11 написа:Сеат = ръжда гният като Орлите

А това пък от къде го измисли?
Можеш да го кажеш за моделите им до '91, но откакто са под крилото на VW, проблема с гниенето не съществува

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”