симптоми:
без видима причина или някаква закономерност оборотите на двигателя се ограничават до 2,200 и при включена предавка колкото и да се натиска педала на газта - нищо не се случва. При изключена предавка двигателя без проблем се форсира над тези обороти. След рестартиране на двигателя проблема изчезва.
вид на автомобила/тип на двигателя:VW Passat 1999, 1.9 TDI-PD, AJM
Control Module Part Number: 038 906 019 A
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G000SG 0702
Software Coding: 00002
диагнoстика/регистрирана грешка (VAG-COM):
1 Fault Found:
17958 - Charge Pressure: Control Deviation
P1550 - 08-00 - Control Limit Surpassed
Очаквам Вашите идеи и предположения на какво може да се дължи това и каква е причината поради която се е случило

грешка на компютъра No.17958, Passat 1999, 1.9 TDI-PD
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
В твоя случай, поне на мен така ми се струва, се касае за превишаване на нормите на налягане, ама на кое точно
В коя от групите от компа ти дава грешката? Нещо дебитомер, турбинка? Най-точно могат да кажат по знаещите - Ваското1, Ники7878... Но е важно точно къде излиза тая грешка. Ако не си ходил при Ваското1, сега е момента да му тествате супер-мега кабела - всичко ще си каже 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Е нямаше ли нещо на по-малко апокрифен език
тъй като гледам е клапана за контрол на налягането на турбината. При мен, като купувах Пасат, ми казаха, че има записана в компютъра грешка - че някога се е получило еднократно превишаване на максималните данни на налягането на турбината. Но само веднъж. Явно в твоя случай явно е по-често или постоянно, и трябва да се провери въпросния клапан.

Последна промяна от dobrin на Вто 30 яну 2007 21:29, променено общо 2 пъти.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Re: грешка на компютъра No.17958, Passat 1999, 1.9 TDI-PD
Rumen написа:симптоми:
без видима причина или някаква закономерност оборотите на двигателя се ограничават до 2,200 и при включена предавка колкото и да се натиска педала на газта - нищо не се случва. При изключена предавка двигателя без проблем се форсира над тези обороти. След рестартиране на двигателя проблема изчезва.
вид на автомобила/тип на двигателя:VW Passat 1999, 1.9 TDI-PD, AJM
Control Module Part Number: 038 906 019 A
Component and/or Version: 1,9l R4 EDC G000SG 0702
Software Coding: 00002
диагнoстика/регистрирана грешка (VAG-COM):
1 Fault Found:
17958 - Charge Pressure: Control Deviation
P1550 - 08-00 - Control Limit Surpassed
Очаквам Вашите идеи и предположения на какво може да се дължи това и каква е причината поради която се е случило
На баща ми колата - Шаран е със същия мотор и го има същия проблем. Незнам какво е дала на компютъра но при него проблема е дефектен дебитомер. Предполагам, че и при теб е това, защото Шаран-а се държи по абсолютно същия начин както твоят автомобил...не искам да ти развалям настроениато, но цената му е доста солена...

Благодаря на всички, които се отзоваха. Специални благодарности на niks76!
След кратък разговор с Париж/Франция имаме идея за какво става на дума. Утре през деня (при подходящи метеорологични условия) ще приложим на практика съветите и препоръките и ще ви разкажа.
предложение към модераторите: да се създаде раздел само за код за грешки, които да се ползва като база с информация. раздела ще играе роля на един вид база-данни в която в кратък и стегнат вид ще е описана грешката, симптомите и начина по който е решен проблема (или ако не е решен - препоръки/предположения на какво може да се дължи). с навлизането на по-компютъризираните автомобили мисля, че подобни запитвания ще бъдат все по-често явление, а всеки който се сблъска с вече описана и решена ситуация няма да има нужда да открива топлата вода

предложение към модераторите: да се създаде раздел само за код за грешки, които да се ползва като база с информация. раздела ще играе роля на един вид база-данни в която в кратък и стегнат вид ще е описана грешката, симптомите и начина по който е решен проблема (или ако не е решен - препоръки/предположения на какво може да се дължи). с навлизането на по-компютъризираните автомобили мисля, че подобни запитвания ще бъдат все по-често явление, а всеки който се сблъска с вече описана и решена ситуация няма да има нужда да открива топлата вода
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
На баща ми колата - Шаран е със същия мотор и го има същия проблем. Незнам какво е дала на компютъра но при него проблема е дефектен дебитомер. Предполагам, че и при теб е това, защото Шаран-а се държи по абсолютно същия начин както твоят автомобил...не искам да ти развалям настроениато, но цената му е доста солена...
[/quote] кажи номера на грешката и може да се окаже 4е не е дебитомер 

М-дааа. А ако не я знаеш (номера на грешката) дай да го закачим на лаптопката - всичко ше си каже. Ще го коментираме с niks76, L&R и другите колеги и няма начин да няма начинniks76 написа:кажи номера на грешката и може да се окаже 4е не е дебитомерitni написа:На баща ми колата - Шаран е със същия мотор и го има същия проблем. Незнам какво е дала на компютъра но при него проблема е дефектен дебитомер. Предполагам, че и при теб е това, защото Шаран-а се държи по абсолютно същия начин както твоят автомобил...не искам да ти развалям настроениeто, но цената му е доста солена...

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Под "същия проблем" какво имаш в предвид - същия код на грешка или само съвпадение на симптомите? Защото тези симптоми се оказа, че са "авариен режим" на колата, колкото да може да се придвижи и могат да бъдат в следствие на различни неща. Причината за нещата е в кода на грешката.Popeto_89 написа:и аз имах същия проблем и се оказа,че е въздухомера(600 лева),смених го в Юнитрейд и колата се развървя доста!
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”