Впечатления от ГОЛФ 4

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Golf4
Автомобил:
Двигател:

Впечатления от ГОЛФ 4

Мнениеот Golf4 » Съб 12 мар 2005 15:43

С две думи в момента карам VW Golf 4 - 1.4, 16V. И оттук насетне нищо повече не мога да кажа като техн.характеристики. Колата е служебна (а има ли нещо по-хубаво от служебна кола). Миене, зареждане, масла, прегледи...има си човек, който да се грижи. Наследих я от колега, за който я купихме дек.1999 от Юнитрейд.
Та значи какви са ми впечатленията, като трябва да се има предвеид, че досега съм карал все френски автомобили и то конкретно Рено - 11,19,Лагуна, Клио.

И така - визия:
4-ката има добра визия. При мен черния цвят придава още по добра визия, но...цапа се страшно много. Линиите са плавни и леко издутата форма и добре оформената предна решетка с фаровете придава бизнес вид на колата. Отзад колата изглежда добре но има един недостатък. Късатат база заедна със скосената форма е причина задното стъкло а и цялата задница да се цапат страшно много. При дъждовно време и мокри и кални пътища без вода в резервоарчето за чистачките рискувате да забравите за видимост през задното стъкло. Да не говорим, че натрупаната кал и мръсотия по задната дръжка за багажника са също голям минус. За пример ще дам следното: през почивните дни около 3-март пътувахме със близки до Семково. Те имат Рено 19. През цялото време дъжд, сняг, кал, мръсотия. Като пристигнахме Голфа приличаше на купчина кал, докато 19-ката отзад дори не се беше наложило да пускат чистачка !
Тези пластмасови калобрани може и да пазят нещо, но ...
Салон:
Салона е приличен даже бих казал хубав. Седалките са малко твърдички, но удобни. Таблото е ОК. В началото ме дразнеше неоновия цвят на осветлението, но после свикнах и бих казал,ч е даже вече ми харесва и е интересно като дизайнерско виждане.
Колата ми е без централно и без ел.стъкла, което е малко гадно, но се свиква. Има климатик и което е също добре - отлично парно. Обдухването е поносимо да кажем без особени забележки. Колата е безшумна и ръмженето на двигателя е приятно.
Като казах двигател, няколко думи за динамика и пр.:
Явно 1.4 16V е слаб мотор за този автомобил. Дърпа сравнително добре, но...прави впечатление, че оборотите по принцип са доста ниски. Един огромен плюс. Страшно икономичен двигател. Незнам колко литра е резервоара, но с едно зареждане София-Варна-София при спокойно каране се минава без проблем.
Има едно придърпване като се отпусне по-рязко газта. Така е откакто е купена колата и в Юнитрейд явно не могат да отстранят проблема.
Сменявани са няколко неща вкл. арм.табло (изгоря !), алтернатор, малко по ходова част, но иначе е ОК.
А забравих. Има само две тонколони отпред. Не знам какви са но звука е убийствен. Ясен, чист, перфектен. Гледам,ч е и на задните врати има решетки за колони, а и на самите врати горе има някакви решетчици (явно за пищялки). Дали има подготовка...незнам.

Фаровете са добри, макар че точно в моята кола няма монтирани халогени (кофти). Колата е добра, малко тромавичка, икономична, возията е добра, не много твърда, доста безшумна. Предполагам, че новия голф 5 е още по-добър.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Съб 12 мар 2005 16:06

1.4 16V:

Максимална мощност,55kW/75к.с при 5000об./мин
Максимален въртящ момент,Nm 126/3300 об./мин
Минимално тегло 1062кг
Максимална скорост 171км/ч
Ускорение,сек: 0-80км/ч-9,2с.;0-100км/ч - 13,9 с.
Разход:градско 8,9л/извънградско-5,3/смесено-6,6л/100

Това дават по каталог :wink:

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Съб 12 мар 2005 17:12

Мерси, колега Golf4, за полезната информация :) Винаги е добре собствениците да си дават мнение за возилото, а понеже 4-ката не е още чак толкоз разпространена ще е полезно (дано скоро се прехвърлим на таз генерация :) )

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 13 мар 2005 17:12

Както се похвалих скоро и аз карам Г4 ТДИ ПД. Нямам думи, перфектна кола! А за задното стъкло и водата и калта сам 100% съгласен с теб, но от друга страна, докато нямах кола, карах едно служебно Деу Нексия, без чистачка отзад, е честно, оцених задната чистачка и сега за мен тя е една от най-големите екстри :D .
Това е за Г4 като цяло, по мои и не само наблюдения, в Germany четворките са много по на почит сред средния немец от Г5, не знам защо, мен и той ме кефи!
А за това моторче, 1.9 ТДИ ПД, оня ден по България някакво мутре с Г4 1.6 явно реши че е много бърз (не прочитайки или не разбираики надписа отзад на моя голф) не засече гадно и взе да натиска спирачки на 1-2 метра пред мен (смешко :D ). Е да, ама не. Наложи му се просто да изгледа ускоряващата от дясно на него кола, и да прочете все пак какво пише отзад. и като се започнаха едни напани, едно чудо, ама нейсе. Та показах му как върви "печката"! Интересен беше погледа му като го изпреварих с мнооооого бързо ускорение, явно мислеше че неговия автомобил е "връх на сладоледа"(нищо лошо за този двигател, напротив bowdown bowdown bowdown ). Та така, Г4 определено е на път да достигне славата на Г2.

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 13 мар 2005 17:59

Ами тоя не е бил изобщо в час с колите и не е видял череното "I" :D .Така по характеристики като го гледам тоя мотор 1.6 100кс и аз ако се напъна ще го накажа, а може и да греша :roll:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 13 мар 2005 18:51

Отзаде пише TDI :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 13 мар 2005 19:03

mladvampirTDI написа:Отзаде пише TDI :D

Мдаааммммм :D :D :D Дано след време всички да можем да си позволим TDI ама 150 кончета и с огромен въртящ момент :D :D :D

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Нед 13 мар 2005 19:06

Аз съм навит и на TDI 100 кончета, па и на 90 :) Важното е да е TDI и да е след 98-ма колата хихи :)

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Впечатления от ГОЛФ 4

Мнениеот valdo » Нед 13 мар 2005 20:26

Golf4 написа: Като пристигнахме Голфа приличаше на купчина кал

lol lol lol
Извинявай, ма не можах да се сдържа

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 14 мар 2005 11:42

mad_doctor написа:Аз съм навит и на TDI 100 кончета, па и на 90 :) Важното е да е TDI и да е след 98-ма колата хихи :)

Моя е 100 коня, не са никак малко, вервай ми :D (2001).
Върви и дърпа по-добре от ТДИ 110 коне 2001, имах възможност да сравня, като карам в един и същи ден по един и същи път и двете коли, а собственика на 110-те коня като покара моята (дето е и малко негова) каза само "Това много върви, внимаваи по пътищата". На шега дори поиска размяна!!!!
Така че ТДИ е истината!

Последна промяна от mladvampirTDI на Пон 14 мар 2005 13:37, променено общо 1 път.

Черноглав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Черноглав » Пон 14 мар 2005 12:36

mladvampirTDI написа:
mad_doctor написа:Аз съм навит и на TDI 100 кончета, па и на 90 :) Важното е да е TDI и да е след 98-ма колата хихи :)

Върви и дърпа по-добре от ТДИ 110 коне 2001, имах възможност да сравня, като карам в един и същи ден по един и същи път и двете коли, а собственика на 110-те коня като покара моята (дето е и малко негова) каза само "Това много върви, внимаваи по пътищата". На щега дори писка размяна!!!!
Така че ТДИ е истината!

не съм съгласен.. дизела има турбо и съответно доста по-голям въртящ момент.. ако се пробваш с двете коли само на ускорение съм съгласен, че бензина може и да дърпа повече, но за междинно ускориние и т.н. дизела ще те убие отвсякъде... просто човека явно не може да си кара колата :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Пон 14 мар 2005 13:36

Черноглав написа:
mladvampirTDI написа:

Върви и дърпа по-добре от ТДИ 110 коне 2001, имах възможност да сравня, като карам в един и същи ден по един и същи път и двете коли, а собственика на 110-те коня като покара моята (дето е и малко негова) каза само "Това много върви, внимаваи по пътищата". На щега дори писка размяна!!!!
Така че ТДИ е истината!

не съм съгласен.. дизела има турбо и съответно доста по-голям въртящ момент.. ако се пробваш с двете коли само на ускорение съм съгласен, че бензина може и да дърпа повече, но за междинно ускориние и т.н. дизела ще те убие отвсякъде... просто човека явно не може да си кара колата :lol:

Не си разбрал и двете коли са ТДИ, едната е 2001.05 110 коня, а другата 2001.10 100 коне - моята де!

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 14 мар 2005 15:38

Абе все хубави колици! :) Да си ги карате със здраве :)

Потребителски аватар
T_D_I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T_D_I » Пон 14 мар 2005 17:27

...и аз съм доволен много...
...само малко ме заболя като си сипах нафта на 1.45 вчера от омv...

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Пон 14 мар 2005 22:49

TDI 110 написа:...и аз съм доволен много...
...само малко ме заболя като си сипах нафта на 1.45 вчера от омv...

ОФФ: някои сипваме бензин по 1.52 и доста повече хапва, така че...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”