Преебани Монро Рефлекс!?!?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Преебани Монро Рефлекс!?!?!?

Мнениеот WasteLand_TD » Съб 19 мар 2005 22:45

Абе колеги днес както си карам и минах през една така да се каже вдлъбнатина от павета която беше малка, се чу как чукна амортисоьра.Викам си брех - преди една година съм сменил амортисьорите с тез Монро Рефлекс(газомаслени) - сега никога не бих купил пак такива ама нали знаете икономията е майка на мизерията,за пари бех закъсал.Купих ги там, до Червено знаме има сервиз 50м по-надолу заедно с автомивка - големи са некъдърници ама както и да е,дадоха ми добра цена за тях+смяна.
Та като се прибрахме с моя съквартирант , почнахме да клатим предницата да видим как е.Абе маааме да е.а тя си се клати като стой та гледай - почти без никакво усилие :shock: Отзад съм с Алко испански маслени - абе много добри,коват,няма клатене.Няма нищо общо с предницата.Гледахме нещо дали не са омаслени(нали все пак имат масло щото са газомаслени) - няма.
Та искам да ви питам аз ли нещо се заблуждавам, ама все пак не карам от в4ера кола та знам кога има и кога няма амортисьори.
А колата я карам изключително внимателно.На съквартиранта ми пасата дето го взе преди 2 години и го юрка като луд , предницата е много по-добре, а той амортисьори не е сменял.
И друго има - абе много нестабилна тази кола, ама много , накланя се ужасно в завой - е вярно че съм с гуми 175 по 65 по 14, ама чак пък толкова!!!
Дайте някаква идея какво да правя.Амортисьорите имат 2 години гаранция, а моите нямат и година още.Минал съм 8-10хил.км.
В клаузата пише че гаранцията не важи
-при нормално износване.
Дали да ида на тестер за амортисьори.Въпреки че съм ходил с други коли(преди сточна гора) - и май не показва вярно!
Или......................ще пия една студена вода(както обикновено става в БГ)

Toledo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Toledo » Нед 20 мар 2005 11:08

На твое място бих отишъл там, където си ги сменил. Показваш им как се люлее предницата и чакаш някакъв разумен отговор. Монро по принцип са добри / аз карам трета година с такива, но газови /, проблемът е че има много ментета от Турция. Моите са сменяни в Технопарт на Симеоновско шосе. Те са официален вносител и гаранцията ми беше 2год.

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Нед 20 мар 2005 19:41

На мен ми чудно че всичко живо ги плюе "монро" , моята е с такива (монро рефлекс май бяха) , пружините не ги знам какви са , но колата е по-ниска от нормалното за Венто :lol: и вече я търкалям 3 години из родните ни пътища , и все още държат мноого стабилно колата в завоите (само дето повечко подрусва) тия дни ще мина през "друсачката" да ги видя как са.

Потребителски аватар
dar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dar » Вто 22 мар 2005 20:42

Малко разяснение за амортисьорите MONROE REFLEX - гаранцията е 3год. Колкото до действието им - при нормални условия да са с комфорта и мекотата на маслените, а при натоварване да са устойчиви като газовите. За гаранцията ще трябва да се мине на тресачка - това е едно от изискванията.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 1:45

НЯКОИ БИ ЛИ МИ КАЗАЛ ЦЕНАТА НА "МОНРО",ЧЕ И АЗ ЩЕ СМЕНЯМ ЗАДНИТЕ.

Потребителски аватар
dar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dar » Вто 29 мар 2005 11:57

За какъв автомобил става въпрос?

Потребителски аватар
imedarov
Автомобил: Passat B8
Двигател:
Контакти:

Мнениеот imedarov » Вто 29 мар 2005 12:28

Чул съм че Монро се правели в Гърция и били рециклирани или нещо такова. Сакс били хубави амортисьори

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Вто 29 мар 2005 21:21

dar написа:Малко разяснение за амортисьорите MONROE REFLEX - гаранцията е 3год. Колкото до действието им - при нормални условия да са с комфорта и мекотата на маслените, а при натоварване да са устойчиви като газовите. За гаранцията ще трябва да се мине на тресачка - това е едно от изискванията.

3 години, но не и в България. За България официалната им гаранция е 2 години, както на всички модели.

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 23:17

КОЛЕГИ ПРОЧЕТОХ ВИ МНЕНИЯТА ОТНОСНО АМОРТЕСЬОРИТЕ.МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КАКВИ ДА СИ КУПЯ КАТО НАИ КАЧЕСТВЕНИ.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 29 мар 2005 23:22

BILSTEIN rulzzzzzz :twisted:

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Вто 29 мар 2005 23:23

chiko написа:КОЛЕГИ ПРОЧЕТОХ ВИ МНЕНИЯТА ОТНОСНО АМОРТЕСЬОРИТЕ.МОЛЯ КАЖЕТЕ МИ КАКВИ ДА СИ КУПЯ КАТО НАИ КАЧЕСТВЕНИ.

Bilstein или Sachs

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Вто 29 мар 2005 23:27

КОЛЕГИ БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА ЦЕННАТА ИНФОРМАЦИЯ,А ЗНАЕТЕ ЛИ КАТО ЦЕНА КАК СА.

Потребителски аватар
HF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот HF » Вто 29 мар 2005 23:32

http://www.heed-auto.com/
отиваш на амортисьори, виждаш кои са за тебе и после гледаш цената. тфа е за Bilstein
Sachs вчера смених задните на голфа - 260 всичко (амортесьори, прашници, тампони, труд)

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Сря 30 мар 2005 0:34

Сърдечно благодаря за информацията HF

Потребителски аватар
chiko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chiko » Пет 08 апр 2005 19:58

Колеги и разбирачи някой от ВАС да даде повече информация за амортесиори "SACHS"като качество и цена.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”