..не може едно 18 годишно пишлеме (дето няма книжка даже!!!) да убие трима души и след това да му се размине! Не може такива хора да карат заедно с нас по улиците - един от подписите във форума гласеше : КОГАТО СЕ КАЧИШ В КОЛАТА, С ЕДИНИЯ КРАК СИ В ЗАТВОРА, С ДРУГИЯ - В ГРОБА
Идеята е следната: да се съберем и да организираме някакъв вид протест, или шествие, или както искате го наричайте - всички ние сме отговорни за поведението на по пътищата защото САМИТЕ НИЕ ГО ПРАВИМ !
От сигурен източник знам, че и VW клуба ще се присъединият, ще говорим и с други форуми.
Очаквам подкрепа и разбиране ...
http://www.opelclub-bg.com/forum/index.php?showtopic=1943
Предлагам СЕРИОЗНО да се направи нещо. Това е пост от ОПЕЛ. Предлагам да се говори с АУДИ и всички друго форуми, за да стане нещо сериозно, а не само да се вайкаме как умират хора по пътищата. За това пускам анкета: Според Вас ще има ли ефект от такова начинание?
Да спрем лудоста по пътищата !, ..заедно...
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
колкото и да подкрепям подобно начинание мисля че както повечето неща у нас(че и по света) всяко чудо ще е за 3 дни
...
ще ни снимат телевизии-ще се раздуха по преса и....толкова!
копеленцата ще продължават да трепят хора дето си чакат рейса и ДОРИ НЕ СА В КОЛА! и всичко ще си бъде постарому...кучетата си лаят, кервана си върви...
тука трябва да се намеси ЗАКОНЪТ дето го няма и някои са над него...
ама ние може задниците да си съдереме-ефект=0
много ми е неприятно но според мен-това е голата истина...

ще ни снимат телевизии-ще се раздуха по преса и....толкова!
копеленцата ще продължават да трепят хора дето си чакат рейса и ДОРИ НЕ СА В КОЛА! и всичко ще си бъде постарому...кучетата си лаят, кервана си върви...
тука трябва да се намеси ЗАКОНЪТ дето го няма и някои са над него...
ама ние може задниците да си съдереме-ефект=0
много ми е неприятно но според мен-това е голата истина...

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че идеята е добра, но освен шествието трябва да се измисли какво предлагаме за да се пооправят нещата, например правиме шествието и отиваме при ...... /незнам точно къде/ и казваме, че не сме съгласни със закона и искаме да се променят санкциийте за шофиране в нетрезво състояние, за превишена скорост, за каране без книжка /но в случая когато човека наистина няма книжка, а не я е забравил в къщи/, ..... и т.н.
Има какво да се измисли но трябва от там да се почне защото доста ни куца организацията.
P.S. Мисля че темата трябва да стане важна.
Има какво да се измисли но трябва от там да се почне защото доста ни куца организацията.
P.S. Мисля че темата трябва да стане важна.
с шествие нещата няма да се оправят.
Как да им възстановиш на някои хора първите седем години с едно шествие? И на тези, които си мислят че са собственици на всичко, включително и пътя!
Проблема след това е и от цялата право(не)раздавателна система и липсата на строг контрол.
Булгаристан, тфа е положението. Дано от ЕС ни натиснат за нужните промени, щото иначе оправия не виждам.
Как да им възстановиш на някои хора първите седем години с едно шествие? И на тези, които си мислят че са собственици на всичко, включително и пътя!
Проблема след това е и от цялата право(не)раздавателна система и липсата на строг контрол.
Булгаристан, тфа е положението. Дано от ЕС ни натиснат за нужните промени, щото иначе оправия не виждам.
- Ivcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен идеята е много добра, но за да има наистина някакъв резултат ще трябва да се привлече голяма медия която предварително да отрази събитието и да са направи много добра организация иначе има голяма опасност от митинг който да послужи за пример да се получи битпазар. Представяте ли си 50 или 100 Голфа в колона да се движат по улиците и околните шофьори да не знаят за какво става на въпрос веднага ще има ей ги тия селани с голфовете пак задръстиха движението и се правят на велики.
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DragoCL написа:ако се организира с другите клубове ще е най-добре защото
ако тръгнеме 20-30 коли ще е малко смешно...
Да ама 400-500 мисля няма да е смешно, а ако се организира като хората може и много повече. ако трябва ще блокираме София всеки ден по определено време докато не се види че някой си върши работата.
scuba написа:Добре де! ВИЕ какво предлагате? Нещо трябва да се направи спорeд мен. Все пак ние сме най-големия клуб в БГ. И МНОГО добре знаете, че всички псуват голфаджиите. Дайте по някакъв начин да покажем, че има и нормални шофьори на VW. TРЯБВА да се направи нещо
Какво предлагам ли - ами с риск да стана банален и досаден следното : Нека Пичагата каже можем ли като организация да ОСЪДИМ поне някоя от следните институции - община/КАТ/Агенция "Пътища". Без да съм чел законите, сигурен съм че някъде пише , че са отговорни за доброто състояние на пътищата и организацията на движение. Значи пример : карам без колан. Ако КАТ ме хване при проверка, подлежа на санкция. Аналогично - ако някой "хване" общината, че пътищата представляват опасност за движението, би трябвало да има санкции. Защо намесвам състоянието на пътищата - за мен трагичното състояние на пътя е причина за много инциденти, за всеобща изнервеност и оттам агресивно поведение. За КАТ - пълно е с таралясници по улиците, т.е. контрола на техническото състояние на автомобилите е под всякаква критика. Освен това - организацията на движение на някои места в София е все едно правена от олигофрени. За Агенция "Пътища" кво да говоря ... Накрая - с протести нищо няма да стане - ще си го преместят в другия крачол. Обаче, ние освен задължения, имаме и права. И е време да си поискаме правата в съда. Там е мястото за това. И тогава някои хора ще се замислят. Не знам колко би струвало някакво такова дело, но ако се съберем повече хора, мисля че парите няма да са проблем. Ако на някой всичко това му се струва наивно - чакам за други предложения
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”