СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ?

Мнениеот maverick » Вто 17 май 2005 18:25

Когато направите нарушение и Ви съставят акт,после си плащате съответната сума+отнемане на наказателни точки.Е питам аз трябва ли за едно и също провинение да ми се налагат 2 санкций.Според мен НЕ.А според ВАС?

Flatmo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Flatmo » Вто 17 май 2005 18:26

Това е закона. Как иначе ще те накарат да не правиш нарушения?

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Вто 17 май 2005 22:34

Flatmo написа:Това е закона. Как иначе ще те накарат да не правиш нарушения?

вярно вярно.преди да вземеш книжка се запознаваш със закона.там те ако искат могат сичко да си пишат въпроса е че щом ти се съгласяваш и подписваш документите начи си съгласен на такива санкции.ако не те кефи не караш кола и това е! 8) :lol:

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 18 май 2005 9:26

освен това не са две санкции, а просто две неща включващи се в наказанието, все едно да осъдят някой за убийство на еди колко си години затвор + еди колко си лева кръвнина

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Сря 18 май 2005 10:25

Kozunak написа:
Flatmo написа:Това е закона. Как иначе ще те накарат да не правиш нарушения?

вярно вярно.преди да вземеш книжка се запознаваш със закона.там те ако искат могат сичко да си пишат въпроса е че щом ти се съгласяваш и подписваш документите начи си съгласен на такива санкции.ако не те кефи не караш кола и това е! 8) :lol:
:deal :heavymetal: :heavymetal: :heavymetal:

Потребителски аватар
crashbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот crashbg » Сря 18 май 2005 20:05

batmilko написа:освен това не са две санкции, а просто две неща включващи се в наказанието

Абсолютно правилно заключение.
Освен това, аз предвид работата ми не виждам някой да се е стреснал от това, че за почти всяко нарушение ти съставят АКТ + отнемане на наказателни точки.
Всички искаме да влезем в Европа ама да не ползваме техните закони е такъв филм все още няма.
Според мен даже наказанията за някой нарушения са смешни, а и да не говорим, че понякога /много често/ плащаш на полицая и те пуска. Това също е в наш ущър /шофьорите/ плащането на подкупи ама си плащаме и траем. ЗАЩО?
Ако научиш едно куче да не хапе когато му даваш да яде, това не значи, че то няма да те ухапе когато е сито.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 20 май 2005 18:43

так точна, наказанието се състои от два елемента-между другото така е и в много чужбини

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пон 23 май 2005 16:29

а как гледате на 150 лв глоба + точки + лишаване от правоспособност за управление на ППС от 1 месец....щото след като ме снимаха 2 пъти за 7 дена тва искаха да ми направят..... е как да карам с 40км/ч по Симеоновско щосе надолу от Околовръстното !!!!!??????!!!!!!

при 40 ограничение ЩРАК 94км/ч
на ОМВ точно преди да стане двупосочно пак ЩРАК сигурно съм бил със около 80-100 км/ч

аз ако карам в ограничението на тези шосета ще съм опасен за околните, не съм съгласен.....

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Пон 23 май 2005 16:56

Скапаното в твоята ситуация е, че е абсурдно на това шосе да се движиш с 40. Трябва да има смислени ограничения и основната проблематика е там. ... и да ги спазваме разбира се.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 23 май 2005 19:26

M4r1qn написа:Скапаното в твоята ситуация е, че е абсурдно на това шосе да се движиш с 40. Трябва да има смислени ограничения и основната проблематика е там. ... и да ги спазваме разбира се.

с тези абсурдни и според мен ограничения те се презастраховат тоест така винаги ще има какво да ти кажат и винаги ти ще си виновния.щото представяш ли си едно ограничение от 100км/ч там и да се блъснеш некъде недай боже и тях ще ги съдят.поне аз така си го обяснявам.просто сме им в кърпа вързани така са нагласени нещата ама както казах и по горе имаш крава пиеш мляко.

Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

takaaa

Мнениеот maverick » Вто 24 май 2005 8:56

prj57 написа:а как гледате на 150 лв глоба + точки + лишаване от правоспособност за управление на ППС от 1 месец....щото след като ме снимаха 2 пъти за 7 дена тва искаха да ми направят..... е как да карам с 40км/ч по Симеоновско щосе надолу от Околовръстното !!!!!??????!!!!!!

при 40 ограничение ЩРАК 94км/ч
на ОМВ точно преди да стане двупосочно пак ЩРАК сигурно съм бил със около 80-100 км/ч

аз ако карам в ограничението на тези шосета ще съм опасен за околните, не съм съгласен.....

май само тия дето им се е случвало ме разбират кво искам да кажа

Потребителски аватар
izaka_82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот izaka_82 » Вто 24 май 2005 9:49

Аз съм си говорил с офицер от полицията ,та той ми каза ,че тука закона е даже много мек.В евространите закона е доста по жесток :wink:

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Вто 24 май 2005 18:10

да ама в Еропа никой не те дебне из храстите да те замерва с палка или да се чудиш как да не го згазиш като ти изкочи от храсталака.....

Тука си имат камери навякъде, като минеш по-бързо ЩРАК, айде честито имате поща...... кво си мислищ че не се режат и тука ли, просто са по предпазливи и по мое наблюдение по-нескопосани, щото рядко им се отдава и не си познават колите достатъчно, а според мен тва е по опасно....

Потребителски аватар
maverick
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

re

Мнениеот maverick » Сря 25 май 2005 6:47

е малко ли куки изпогазиха хората и то щото ония се крият и в желанието си да ги гепат изскачат пред тех нещастниците.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 25 май 2005 9:06

Разбира се, че не съм съгласен.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”