Проблем ли е това (фланци)

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем ли е това (фланци)

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 14 юни 2005 13:49

Скоро един куц майстор ми направи фланци. Проблем ли е това, че между дуплата на фланеца и главината има малко разстояние. Това означава ли 4е цялата тежест пада само на болтовете и дали е опасно това. :roll:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Вто 14 юни 2005 13:57

Когато вътрешния отвор е по "главината" фланеца/джантата застава по определен начин и е центрована, а в твоя случай тя заема случайна позиция която води до дисбаланс и това води до тресене, "бутане" във волана. Малко вероятно е да се скъсат болтовете и да ти падне колелото от този проблем.

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 14 юни 2005 14:26

Еми мисля 4е са балансирани уж като го е сметнал от центара. Но ако забележа не6то тресене на4и да ги махам. Фана ме шубе да не се скъсат случайно ли де да знам. Само 4акам са да ми коригира и болтовете 4е и тях ги е оплескал и ги слагам да ги таркалям.
10х :D

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Вто 14 юни 2005 20:12

И с 3 болта можеш да караш и пак не би трябвало да се скъсат, но баланса е съвсем друго нещо и там всичко трябва да е на 6 :D

Потребителски аватар
GENUINE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GENUINE » Вто 14 юни 2005 20:28

Аз лично съм против фланците, напомнят ми за... протези... Една дори по-"старичка", като модел алуминиева джанта, дори да е изправяна, добре балансирана, с подходящ офсет, ще ти върши много ло-добра работа и ще си по-сигурен, надявам се! За парите, които даваш за фланци можеш да си намериш не лоши алуминиеви джанти. Успех!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”