За всички с ГОЛФ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
d00msday
Автомобил:
Двигател:

За всички с ГОЛФ

Мнениеот d00msday » Сря 15 юни 2005 8:40

Защо всеки си дава препоръките за голф 2 при положение,че всеки с 2-ка гледа по бързо да преминава към 3-ка??
Наистина има много добри 2-ки но всеки се стреми към 3-ка дори и да не е с толкова екстри .
Само по новия модел ли ви подтиква към тази покупка или има и нещо друго ? Купето на 3-ката по голямо ли е от на 2-ката като вътрешно пространство имам предвид ??
И струва ли си само заради по добрия външен вид на 3-ката да се хвърлят двойни пари (само заради газарията) ?
Хора немислите ли че както изчезват лади москвичи и трабанти след 1-2 години ще изчезнат и 2-ките а кво остава за 3-ките ?
И сещате ли се за по добър аналог от ГОЛФ за средно малко пари ?
Нека хора с опит и практика по въпроса да ми отговарят :) поне в тоя саит разчитам на такива.
Благодаря ви.

PULSAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PULSAR » Сря 15 юни 2005 8:46

Не знам защо си мислиш, че всички с 2-ка се стремят към 3-ка. Аз си карам 2-ката, кефи ме и дори и през ум не ми минава да я сменям с 3-ка.
Виж след време, бих се замислил за някой пасат..

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 15 юни 2005 9:07

и аз ни бих си сменил 2-ката за тройка, виж за 4-ка :lol: или за пасат също може

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 15 юни 2005 9:38

Аз лично преди половин година също се чудех 2-ка или 3-ка, и накрая след доста мислене реших да си взема 2-ка турбодизел и не съжалявам. 2-ка дизел в Германия струва колкото добра 3-ка бензин (за дизелова 3-ка от там щяха да ми трябват поне 7000лв). Вече съм минал повече от 10к км и съм сменил един накрайник и амортисьори (като амортисьорите заради един нашенски кратер)..

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: За всички с ГОЛФ

Мнениеот vaskoto1 » Сря 15 юни 2005 9:40

d00msday написа:Защо всеки си дава препоръките за голф 2 при положение,че всеки с 2-ка гледа по бързо да преминава към 3-ка??
Наистина има много добри 2-ки но всеки се стреми към 3-ка дори и да не е с толкова екстри .
Само по новия модел ли ви подтиква към тази покупка или има и нещо друго ? Купето на 3-ката по голямо ли е от на 2-ката като вътрешно пространство имам предвид ??
И струва ли си само заради по добрия външен вид на 3-ката да се хвърлят двойни пари (само заради газарията) ?
Хора немислите ли че както изчезват лади москвичи и трабанти след 1-2 години ще изчезнат и 2-ките а кво остава за 3-ките ?
Нека хора с опит и практика по въпроса да ми отговарят :) поне в тоя саит разчитам на такива.
Благодаря ви.

човек-твоя въпрос съдържа моя отговор...
макар че нямам голф-имам някакви наблюдения...

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 15 юни 2005 9:52

И аз мойто голфе не си го давам...предлагаха ми неква 3ка 1.6 за мойто с доплащане ама викам БЕГАЙ :lol: верно 3ката е по-нова изглежда по съвременна (вози по-меко,по-комфортна е обаче по-скъпи части,страх те е да не ти я свият и такива...) bowdown Golf2 bowdown :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 15 юни 2005 11:14

същото мнение, ако взимам голф, то той определено няма да е г3
стари са вече, а и не ме кефи на външен вид :wink: виж за г4 ако имам пари бих се замислил, но сега мисля за по-голяма кола и нещо венто, пасатче, ще гледам
иначе моя г2 си ме кефи и му знам магариите

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За всички с ГОЛФ

Мнениеот CellNet ™ » Сря 15 юни 2005 11:15

d00msday написа:Защо всеки си дава препоръките за голф 2 при положение,че всеки с 2-ка гледа по бързо да преминава към 3-ка??
Благодаря ви.

Колега мисля, че не си прав понеже разликата между 2-ка и тройка в цената не е голяма, а както е всеизвестно 2-ката си остава най-сполучливият Голф / поне засега /. Както и да не забравяме че един по нов модел винаги е по подобрен. :lol:

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 15 юни 2005 11:58

то като по стария модел е по предпочитан за кво изобщо са ни новите :idea: скоро ше решим че жигулките в сравнние с г2 са си направо слънце - евтиния до шия :heavymetal: разбирам, че всеки си хвали стоката ама...просто няма аргументи една 15-20 годишна кола да е по добра с каквото и да е от една 7 - 10 годишна. Да, частите са по евтини ама някои за умора на материала чувал ли е? да не споменавам за активна и пасивна безопасност, то тва па кво е, важна е евтинията.

А, че Г3 в всяко отношение/не евтинджоса на частите/надминава Г2 е повече от ясно. Друг е въпроса ако искаш кола за 2000 бона тогава наистина Г2 ти е играта :wink:

PULSAR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PULSAR » Сря 15 юни 2005 12:16

evgenyh написа:А, че Г3 в всяко отношение/не евтинджоса на частите/надминава Г2 е повече от ясно.

Тук вече се изхвърли много.

Потребителски аватар
ickata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ickata » Сря 15 юни 2005 12:35

Аз опрделено не съм убеден че 3-ката е по-добра от 2-ката еле пък във всяко едно отношение. Аз исках да си взема 2-ка ГТИ ама не намерих хубава (много бях капризен), а и бързах да разкарам старата та взех 3-ка (пак). Да се обоснова. два месеца търсих въпросната 2-ка ГТИ и като не намерих пробвах няколко 3-ки ГТИ 8 клапана на Горубляне и определено вървежа не им е като на 2-ката и се отказах от ГТИ-то и в крайна сметка взех това на аватара. Не че не съм доволен, напротив - много ми харесва, обаче пак съжалявам за двойката. А защо взех 3-ка ГТ вместо например 2-ка ГТ, ами защото жената не престана да ми пили, че 2-ката е грозна, ръбеста, дърта, че няма да стъпи в нея и незнам си какво, та реших да си спестя нервите и след като няма да е ГТИ - айде 3-ка и да има мир.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 15 юни 2005 13:25

Да ме прощават колегите с 3-ки не искам да засегна никой, но аз лично не се "кефя" най-общо казано на повечето 3-ки. и изобщо не мисля за смяна на двойката с тройка. Виж 4-ка е вече друго или пък просто друг модел на ФВ.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Сря 15 юни 2005 14:19

няма кола модел 84г. която да е по добра в каквото и да е от кола модел 92г. още повече когато става въпрос за наследника на един модел :idea: тук изключвам коли като Ферари, Мазерати, Астон Мартин, Ролс Ройс, Бентли и др. такива, тоест бутикови марки. Иначе и аз харесвам най-много коли от края на 60-те и началото на 70-те години, особено италиански ама тва е друга тема, и тук не става въпрос за това коя е по добра в техническо отношение а просто коя е по красива. Не може да правиш нещо 8, 9 години, после на база целия опит от правенето на това нещо да направиш друго - като ползваш за основа опита си от правенето на първото, като доразвиеш всичките му недостатъци и добавиш нови, по модерни неща и накрая старото да е по добро, в каквото и да е. Са, че на някой 2-ка му харесва външно повече от 3-ка нема нищо лошо и е напълно разбираемо/например не знам някой да харесва тва Скорпио дето прилича на прасе, въпреки, че е по новия модел :wink: /, че за нещо по-старо резервните части са по евтини също е съвсем нормално, ама да се твърди и то от много хора при това възрастни и интелигентни, че тва по старото е по добро от по новото и то без да се обосноват, е тва не е разбираемо!!! като изключим собствениците на 2-ки желаещи да ги продадат по скоро mhihi

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Сря 15 юни 2005 14:21

evgenyh написа:няма кола модел 84г. която да е по добра в каквото и да е от кола модел 92г. още повече когато става въпрос за наследника на един модел :idea: тук изключвам коли като Ферари, Мазерати, Астон Мартин, Ролс Ройс, Бентли и др. такива, тоест бутикови марки. Иначе и аз харесвам най-много коли от края на 60-те и началото на 70-те години, особено италиански ама тва е друга тема, и тук не става въпрос за това коя е по добра в техническо отношение а просто коя е по красива. Не може да правиш нещо 8, 9 години, после на база целия опит от правенето на това нещо да направиш друго - като ползваш за основа опита си от правенето на първото, като доразвиеш всичките му недостатъци и добавиш нови, по модерни неща и накрая старото да е по добро, в каквото и да е. Са, че на някой 2-ка му харесва външно повече от 3-ка нема нищо лошо и е напълно разбираемо/например не знам някой да харесва тва Скорпио дето прилича на прасе, въпреки, че е по новия модел :wink: /, че за нещо по-старо резервните части са по евтини също е съвсем нормално, ама да се твърди и то от много хора при това възрастни и интелигентни, че тва по старото е по добро от по новото и то без да се обосноват, е тва не е разбираемо!!! като изключим собствениците на 2-ки желаещи да ги продадат по скоро mhihi
:heavymetal: :heavymetal: :heavymetal:

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Мнениеот stil » Сря 15 юни 2005 14:46

На пръв поглед този въпрос може да се приеме за реторичен или лишен от смисъл.
Но ако човек се зачете в класациите за надежност къде е бил VW в средата на 80-те и къде в средата на 90-те...
Въпросът май се очертава като напълно логичен.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”