Наема ли се някой с прогнози

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
d00msday
Автомобил:
Двигател:

Наема ли се някой с прогнози

Мнениеот d00msday » Чет 16 юни 2005 10:40

Значи хора първия ми въпрос е какво ще стане с данъците акцизите и темподобни след 2006г като станем европейци?
Според вас новите закони до поевтиняване ли ще доведат или цените ще нарастнат(стари/нови коли)?
И другото нещо е кога ще падне цената на тая шибана 3-ка на по земни цени баси как да дам 7 бона за кола от преди 7 години била то с екстри кво става ще може ли нормалния българин скоро да кара съвременни коли а не само да ги гледа ?!?
Съжалявам но съм от хората които си блъскат по цял месец за 300-400 лева и се чувствам като просяк.Ще съм спокоен поне още годинка - жигулета още си ми е вярна и предана :)
Благодаря ви!

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Чет 16 юни 2005 10:58

На този етап за стар автомобил се плаща само ДДС. В момента се плаща ДДС еднакво за всички внесени машини, след приемането ни в ЕУ ще се плаща определен ДДС за колите от ЕУ и др. за колите извън ЕУ които ставки ще са различни, като тязи от ЕУ ще е по-малка. Тоест очаква се спад на цените, но не драстичен - примерно за Голф 3 разлика 500лв.
Ако питаш мен, по-добре да ти дигнат заплатата - тоест да се надяваш, от колкото да чакаш да паднат данъците :D
Колкото за цената на тройките - ми когато една кола е качествена и търсена е логично да си държи висока цена :roll:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 16 юни 2005 11:08

За кои данъци говориш? То при нас май само за въдуха още не са сложили. :evil:
А живота че ще поскъпне няма две мнения според мен - като ти направят килото домати по 3 евро, кутията цигари и тя там някъде, за алкохола пък да не говорим и сам ще се сетиш. :wink: А заплатите ще ги мръднат ли - ами може, ама само надолу :lol:
Като ти отпраскат гражданската пък към 500-600 лева както се говори, бенца по евро и кусур, винетките и магистралните и изобщо няма да се интересуваш вече колко върви голфа, щото май ще минаваме на Мерцедеси - ама от тея дългите жълтите, дето се сгъват в средата :lol:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Чет 16 юни 2005 11:13

прогнозата е кофти.
Данъците на колите ще скочат, сосбенно за дизели и газови.
ДДСто няма да падне дори за коли от ЕС.
Цените на старите коли ще паднат защото бая народ ще купува нови на лизинг или почти нови (на 3-4-5 години) плюс служебни, и ще се наводни с коли на по 8-9-10 години които сега са хит. А тия дето сега си позволяват кола за 8-9 хиляди след 2-3 години ще искат нова.
Ще се вдигнат разходите за поддръжка - пътен данък, минетки, такси за магистрали, такса за годишен преглед, за гражданска и прочее. Тия дето сега карат лади и москвичи ще ги дадат за скрап защото една ръждясала фиат панда ще е 400 лева мах. а на ладата разходите ще са неоправдани.

Ама да не ми повярвате щото не съм баба ванга, само си разсъждавам...

Потребителски аватар
davidbros
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот davidbros » Чет 16 юни 2005 11:36

nii написа:прогнозата е кофти.
Данъците на колите ще скочат, сосбенно за дизели и газови.

За газовите не съм много убеден. Води се нещо екологично по-чисто бла бла.
Мисля за Лондон сити беше, ако не си с Евро 4 или на газ не мож влезна
Някой ако има повече инфо в таз насока нека сподели.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Чет 16 юни 2005 12:00

Ми не знам за Лондон бате, в Холандия например ако си на бензин плащаш нисък данък, на дизел е двойно, а ако си на газ къде тройно (по-евтино гориво - по-висок данък).
На много газостанции има камери на данъчното и ако зареждаш газ а си регистриран на бензин = данъчна измама = глоба от МНОГО хиляди евро....

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 16 юни 2005 12:06

.... и няма ремонти пред блока или при Ваското - само в сервиз и ти сменят де що намерят съмнително, а сметката ти резва главата до кръста ...
ама понеже сме диви балканци, при нас тоя вариант едва ли ще стане скоро (дай Боже)

Потребителски аватар
nii
Незабравим член

Мнениеот nii » Чет 16 юни 2005 12:08

е няма такова нещо, правиш си ремонтите където и както искаш, стига да можеш да минеш после на преглед... ама нали знаеш тука как се минава на преглед - тва да не ти е TUV???

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 16 юни 2005 12:17

Сори, не се уточних - имах в предвид източно немачко и западно имачко, дека се обединиа навремето :lol: :wink:

Потребителски аватар
M4r1qn
Автомобил:
Двигател: C5 X7
Контакти:

Мнениеот M4r1qn » Чет 16 юни 2005 15:20

А за това че автомобил на газ е много чист в изпусканите газове може да се поспори - двигателя при работа на газ отделя много азотни окиси които засега не се следят. Азотните окиси са също така вредни. А за данаците по германско стигат до къде 1000 лв на година да си карат колите. И тук ще стане така след време.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 16 юни 2005 15:49

абе ша стане така, че такива коли като мойта - 17 год. май няма да е много лесно да я караш

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Съб 18 юни 2005 12:46

плашете се от ГО, щото тя ще ни изяде ушите-данъци, акцизи, ДДС нЕма страшно :lol:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”