Тормози ме един проблем. Трябва да разбера дали е нормална или ненормална консумацията в комфорт модула на колата.
Сега ще дам подробности. Тока при заключена кола, затворени врати, капраци и изключени консуматори е 0,12-0,13 A. Когато махна бушончето за осветлението на купето релето в модула изключва и консумацията пада на 0,00-0,01 A. http://skodaoctavia.hit.bg/HPIM1588.JPG
Според мен не е нормално това реле да стои включено винаги, когато колата е захранена от акумулатора. Иначе лампата в купето гасне винаги с определено закъснение. Мисля, че преди време когато оставех колата отворена след 15 минути(не съм сигурен точно) лампата изгасваше, но и се чуваше, че изключва реле.
Коелгата L&R ми даде жокер, че може би една от интегралните схеми ULQ2003A се е повредила и не изключва релето. Понеже познанията ми в електрониката не са никак големи баща ми го носи при електрончиците на работата му, уж големи разбирачи, но май не са измерили нищо.
Аларма и други подобни простотии нямам.
На това отгоре като я закачих на VAG-COM излязоха грешки.
Address 46 -------------------------------------------------------
Controller: 3B0 959 799 S
Component: Zentral-SG Komfort V41
Coding: 04097
Shop #: WSC 31480
3 Faults Found:
01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)
37-00 - Faulty
00943 - Heated Exterior Mirror: Driver Side (Z4)
35-00 - -
01332 - Door Control Module: Passenger Side (J387)
37-00 - Faulty
Не мога да им намеря описанието. А 00943 от къде ли се взема, като колата няма подгреваеми огледала?
Предварително ви благодаря ви за отговорите! Ако трябва да дам още някаква информация казвайте.