Здравейте Колеги,
Решил съм се за нова кола и до тук съм се спрял на тези два модела.
Насочил съм се към бензинови двигатели.
Как ги виждам нещата:
Мондео
Плюсове:
+ много нов модел с много нови технологии
+ много добра цена
Минуси:
- марката не се слави с много добро качество.
- евентуално цената след време ще пада по-бързо
Пасат
Плюсове:
+ много добър имидж на модела
+ евентуално по-ниска обезценка след няколко години
Минуси:
- по-висока цена
- по-стар модел
Моля кажете какво мислите. Не искам да се водя само от името на марката, а най-вече от конструктивни мнения свързани с качеството на колата. Можете ли да кажете своето мнение за сервиза на вносителя?
Благодаря на всички предварително за изказаните мнения.
Моля за съвет. Нов VW Passat или нов Ford Mondeo
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Новото Мондео излезе напред в тестовете на Авто Билд , а по приницип те са малко пристрастени към VW , обезценяването те бърка само ако си решил да я сменяш след 4 години , но тогава връщаш това Мондео и доплащаш за новото
Сервизите на Мото Пфое са по-добри , впечатление лично мое получено от качеството и бързината при обслужване на служебните автомобили!Успех!

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За каква разлика в цената говорим? Пасат Highline 2.0 TDI DSG 140 к.с. струва 58 559 лева, а Мондео Titanium X 2.0 TDCI 130 к.с. Aut - 54 800 лева. Разликата няма и 4000 лева, но разлика в качество и автомобил има според мен. Да не говорим, че 10 кончета отгоре има при Пасата, освен това е с DSG, което определено е една от най-добрите автоматични скоростни кутии. За обезценката няма смисъл да говорим според мен. При автомобилите с ръчни скоростни кутии разликата е дори по-малка.
Изборът естествено е Пасат, поне за мен, но имай предвид, че ако питаш някой във форума на Форд, ще ти отговори Мондео.
Изборът естествено е Пасат, поне за мен, но имай предвид, че ако питаш някой във форума на Форд, ще ти отговори Мондео.

- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасата е класа над мондеото, не бих се колебал дори за миг, а за мото пфое се изумявам че има човек който да ги похвали
За мене това е дъното за България, имам Само много много лоши впечатления от това представителство и в сравнение с Юнитрейд искам да ти кажа че за нищо нестават.
А найстина за такава разлика в парите не си заслужава да го мислиш много много:)

За мене това е дъното за България, имам Само много много лоши впечатления от това представителство и в сравнение с Юнитрейд искам да ти кажа че за нищо нестават.
А найстина за такава разлика в парите не си заслужава да го мислиш много много:)
Нямам никакви наблюдения за новото мондео,но имах възможност да управлявам и да се возя в предния модел.На 30тина хиляди км.,дизел..
Първоначалното удоволствие беше развалено от дребни,но според мен значими "спестявания" от дизайнери и конструктори...Скърцане,щракане заради ефтинката пластмаса на таблото...,леко усещане на неудобство при каране,при возене на задната седалка е доста тясни за 3ма души....
В същото време Пасат 5 от 2001ва година предлага доста по-голям комфорт,ергономичност...и не на последно място-изпипване на детайлите...
Имал съм възможност да карам 5-6 различни модели Форд,и стари и нови,като цяло мнението ми за точно този производител не е високо!
Ако имам някога възможност да си купя чисто нов автомобил,последната марка на която бих се спрял ще е Форд.Лично мнение!
А колкото до сервиза на Мото-Пфое...както се казва-или добро,или нищо...
Аз предпочитам да замълча
Първоначалното удоволствие беше развалено от дребни,но според мен значими "спестявания" от дизайнери и конструктори...Скърцане,щракане заради ефтинката пластмаса на таблото...,леко усещане на неудобство при каране,при возене на задната седалка е доста тясни за 3ма души....
В същото време Пасат 5 от 2001ва година предлага доста по-голям комфорт,ергономичност...и не на последно място-изпипване на детайлите...
Имал съм възможност да карам 5-6 различни модели Форд,и стари и нови,като цяло мнението ми за точно този производител не е високо!
Ако имам някога възможност да си купя чисто нов автомобил,последната марка на която бих се спрял ще е Форд.Лично мнение!
А колкото до сервиза на Мото-Пфое...както се казва-или добро,или нищо...
Аз предпочитам да замълча

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
За четящите руски ТУК има немалко подобни дилеми. За бързащите и неразбиращите, ще кажа - Пасат (това е и моето мнение). Въпреки че аз не бих се спрял на бензинов.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”