Прехвърляне на автомобил - КАТ
Прехвърляне на автомобил - КАТ
На скоро си взех голф и трябва да го прехвърля. Въпросат ми е при положение, че е със софииски ноемера каде трябва да мина в КАТ. Може ли само талона да се смени или трябва да мина по каналния ред както за регистрация?
- rexpitbul
- Автомобил:
- Двигател:
andro_ написа:Ако си по местожителствп от София - само талона.
В Пловдив дори и колата не трябва да присъства в КАТ.Не знам как е в столицата.
И тук мисля че се минаваше само с талона !!! Просто отиваш със стария талон да ти го приберат и да ти направят нов с твоите имена !!! Е и договора за покупко продажба !!!
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
Ако е с новите номера, не трябва да минаваш канал, отиваш само с талона.
Трябват ти и:
- договор за покупко- продажба
- застрахователна оценка на автомобила
- голям и малък талон или стария хартиен талон(моята беше така)
- квитанция за платен данък и гражданска(за регистрацията в данъчното, в КАТ не ми ги искаха)
- направи си по 3 копия на всички документи
Трябват ти и:
- квитанция за платен данък и гражданска(за регистрацията в данъчното, в КАТ не ми ги искаха)

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Платен данък няма как да ти искат в Кат понеже там се ходи след като всичко при ченгетата е оправено!Промениха го преди година или две за да не се лъже в киловатите и данъчните сами да си ги сверяват с големия талон.Има и друга подробност отностно катализаторите,понеже те намаляват данъка на половина от известно време се изискват служебни бележки с които да се удостовери ,че колата има наличен такъв.За коли нов внос бележката е задължителна тук при нас се издава в СБА има си оторизирани сервизи за тази работа,услугата струва 15 лв.Дори и да се декларира колата с катализатор ако не се представи бележката за катализатора служебно се променя ставката и данъка се преизчислява в посока двойно нагоре.......За коли които се купуват от БГ не знам дали е така ,но предполагам ,че пак има нещо такова,абе общо взето някой се усети ,че доста пари се спестяват с разликите в конете и се позатегнаха нещата,тези дни ще ходя и ще пиша каква точно е цялата процедурата,моя случай е аналогичен като на колегата който пита!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
BuGmaN написа:green man написа:grafa написа:Мерси много момчета, спестихте ми доста чаканеА тази застрахователна оценка какво представлява и каде се прави.
Прави се в някое застрахователно дружество срещу 10 лв.
Обаче таксата е процент от стойността на МПС-то, а 10лв. е за МПС оценено на 100лв. ...
Не е така нали преди 20 дни правих оценка ,нонеже фактурата с която купих Сеат-а е на стойност 7000лв и трябваше да дам 140 такса в данъчното!В данъчното вземат 2% от оценката, ако е оценено за 1000лв държаваната такса е 20 лв.
ако е 500лв такссата е 10 лв.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ivo_Dinkov написа:Ако е с новите номера, не трябва да минаваш канал, отиваш само с талона.
Трябват ти и:
Като отидеш в КАТ първо минаваш през компютърната зала за заявление, след което отиваш направо на регистрация, плащаш си новите талони и чакаш повикване. Колата не трябва да ходи в КАТ, щом е със софийски номера. След това имаш 1 месец срок за деклариране в общината с копие от договора, от големия талон, застрахователната оценка и квитанция за платен данък превозно средство от предишния собственик.
- Мартин
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Marto0 написа:Ivo_Dinkov написа:Ако е с новите номера, не трябва да минаваш канал, отиваш само с талона.
Трябват ти и:
Като отидеш в КАТ първо минаваш през компютърната зала за заявление, след което отиваш направо на регистрация, плащаш си новите талони и чакаш повикване. Колата не трябва да ходи в КАТ, щом е със софийски номера. След това имаш 1 месец срок за деклариране в общината с копие от договора, от големия талон, застрахователната оценка и квитанция за платен данък превозно средство от предишния собственик.
- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Някой осведомен дали може да ми каже процедурата при следния казус: имам примерно товарна кола с голям, малък талон, регистрирана преди една година. Сега и слагам рекламни надписи, който са регистрирани в КАТ, защото имам и други товарни коли със същия надпис. Какво трябва да нося в КАТ като документи? Би трябвало да не ходя с колата през каналите?
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Marto0 написа:Ivo_Dinkov написа:Ако е с новите номера, не трябва да минаваш канал, отиваш само с талона.
Трябват ти и:
Потвърждавам всичко това по-горе писано от колегата,единсвено мен ме накараха първо да ида да си пусна Декларацията по чл.54 в данъчното от където ми дадоха една бележка с вх.номер която ми служеше на мястото за бележката от стария собственик за платен данък за последната година.Така или иначе стария собственик като отиде в данъчното да си отписва колата от негово име ще го задължат да си плати данъка до датата на договора за покупко-продажба,след тази дата обаче данъка се начислява на новия собсвеник без значение кога е регистрирал колата в новия район на данъчна служба!
Информацията е от днес и закона е приет за всички окръзи и общини не само за София ,Пловдив и т.н.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”