Оборотите паднаха като заваля дъжд...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Оборотите паднаха като заваля дъжд...

Мнениеот VW_FEN » Чет 30 юни 2005 19:25

Заваля дъжд и оборотите веднага клекнаха на 400-500... едни такива неравномерни... даже ми гасне и половин час вече не мога да задържа двигателя стабилен за повече от две минути... Какво се е намокрило? И дали ще се оправи само? Или това са сериозни симптоми за предстоящ проблем... ?! 10х предварително :?
Друг път е ставало, обаче като мина през дълбока локва и тогава присветва лампата на акумулатора... сега нищо не свети, обаче оборотите вместо на 800 постепенно падат на 400 и загасва ако не изфорсирам.

Потребителски аватар
popeye
Автомобил: VW Passat variant 4motion 2002
Двигател: AMX 193hp 2771cc
Контакти:

Мнениеот popeye » Чет 30 юни 2005 22:08

на газ ли си

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пет 01 юли 2005 10:16

И аз преди много време имах подобен проблем който се появи в дъждовно време, но за съжаление си остана и занапред....не искам да те плаша, провери си кабелите и делкото, а и мисля че има достатъчно теми за този проблем с локвите, поразтърси се :wink:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 01 юли 2005 13:07

На бензин съм... ще проверя кабелите, да не би да се е оголил някой... като е сухо, всичко заспива... (ако има някакъв проблем с тея кабели, колко струват нови?)

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Пет 01 юли 2005 14:54

Ламбда сонда!!!!!!!!!! Сега ще кажеш, ти луд ли си!!!!!!!

И аз така си мислех, ама уви, на ламбдата ми се мокреха кабелите дето влизат в нея, и двигателя гаснеше...... разбрах преди тая среща след като измих двигателя, не палеше , след което издухах със компресор абсолютно всички букси , кабели, дистрибуторна капачка, свещи абе всичко и пак не щя да запали, издухах около ламдата и пална от раз......

Ходи да правиш експерименти.... 8)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пет 01 юли 2005 21:31

prj57 написа:Ламбда сонда!!!!!!!!!! Сега ще кажеш, ти луд ли си!!!!!!!

И аз така си мислех, ама уви, на ламбдата ми се мокреха кабелите дето влизат в нея, и двигателя гаснеше...... разбрах преди тая среща след като измих двигателя, не палеше , след което издухах със компресор абсолютно всички букси , кабели, дистрибуторна капачка, свещи абе всичко и пак не щя да запали, издухах около ламдата и пална от раз......

Ходи да правиш експерименти.... 8)

Абе брате, за кво да казвам ти луд ли си... веднага слушам и изпълнявам, щот така и така нищо не разбирам... (е колкото да сипя бензин, знам как се отвърта капачката на резервоара mhihi )
Значи ламбдата може да е причината... абе аз накрая ще я закарам при Васко, да види какво и има на любимата, да я излекува ако може (съмнявам се, че няма да може) :D А къде се намира ламбда сондата? - извиняйте предварително за абсолютното незнание, ма просто не ми се е налагало до сега...

prj57
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот prj57 » Съб 02 юли 2005 0:12

на изпускателния колектор отзад двигателя, не е много на ниско така че ще имаш достъп до нея отстрани.....

Проблема не е в самата ламбда а в куплунга с кабелите дето влизат в нея, нали знаеш, жички и вода и се преебава всичко.......

Издухай с въздух хубаво куплунга на ламбдата и ще видиш че ще се оправи, и аз се чудех доста време от кво е, но го разбрах след като пробвах всичко и стана.....

като издухах водата и запали от раз...... 8)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”