ROAD.BG - Нека бъдем колеги на пътя!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
weistd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ROAD.BG - Нека бъдем колеги на пътя!

Мнениеот weistd » Пон 28 яну 2008 13:55

Уважаеми членове на Volkswagen Клуб ,

С всяка година, пътищата в България стават все по натоварени и все по опасни. Средно по 3-ма българи умират по нашите пътища всеки ден. До сега не е било по силата на властите да намалят тази бройка. Време е ние, ентусиастите в тази държава, да направим нещо.

Представяме ви сайта ROAD!bg. Това е инициатива за колегиалност на пътя. Целта на ROAD!bg е да се създаде архив на безотговорните шофьори по българските пътища. Това малцинство, което поставя нас и нашите семейства под ненужен риск всеки ден.

След регистрация, всеки потребител на ROAD!bg може да подаде сигнал за опасните и неколегиални действия на други шофьори. Тази информация ще е достъпна, както за тях, така и за техните приятели, познати, роднини и всеки, който желае да я потърси.

Преди да подадете сигнал трябва да знаете, че нашата цел не е дискриминация на шофьорите. ROAD!bg е против тези, които смятат собственото си удоволствие за по-важно от живота и здравето на другите. Затова моля придържайте се към темата.

С този пост, не целим евтина реклама. ROAD!bg не предлага комерсиални услуги, а единствената цел на този сайт е Българските пътища да станат едно по-безопасно и приятно място.

Ако желаете да допринесете към тази инициатива, ви каним да посетите http://www.road.bg и да се регистрирате. Използването на този сайт е безплатно за всички.

С Уважение

Екипът на ROAD!bg

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пон 28 яну 2008 14:15

Яко е. Регнах се. :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 28 яну 2008 14:19

Ние си имаме цяла тема с много страници за "Идиоти на пътя" Там си пише всичко - модел кола, номер... :-)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 28 яну 2008 15:36

Баси тъпото... и каква е ползата от такова нещо?

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Пон 28 яну 2008 15:52

Jerom написа:Баси тъпото... и каква е ползата от такова нещо?

:lol: :lol: :lol: Туй е като телевизията. Прибираш се вечер, сядаш пред ТВ-то и виждаш това което искаш да видиш...всички убийства, тъмни зделки, корупция и беззаконие. После си казваш "Ето вижда те ли ? Явно не само аз забелязвам всичките тези теща", успокояваш се и си лягаш ! И така всяка вечер, но в крайна сметка нищо не се променя :lol: :lol:

Потребителски аватар
Lizard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ROAD.BG - Нека бъдем колеги на пътя!

Мнениеот Lizard » Пон 28 яну 2008 16:07

weistd написа:Уважаеми членове на Volkswagen Клуб ,

.......................

Представяме ви сайта ROAD!bg. Това е инициатива за колегиалност на пътя. Целта на ROAD!bg е да се създаде архив на безотговорните шофьори по българските пътища. Това малцинство, което поставя нас и нашите семейства под ненужен риск всеки ден.
....................................
С Уважение

Екипът на ROAD!bg

Пълна глупост! Кой ще ги касифицира като "безотговорни", "упасни" и прочие..... Аз знам, че няма съм аз този дето ще съди или набеждава друг! За вас незнам...
И не ми разправяте, че това не е дискриминация, защото всяко класифициране на група от хора е точно това!

И дори да направите такъв архив, за какво ще се ползва той?
Можеби от мен се очаква преди да тръгна на път да запомня едно 1000 рег. номера и да се оглеждам като гърмян заек за тях по пътя!....

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 28 яну 2008 16:56

да и аз това се питам :roll: опита показва че на пътя требе да си зъл и нахален за да има сървайв

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пон 28 яну 2008 17:25

stoqn_g60 написа:
да и аз това се питам :roll: опита показва че на пътя требе да си зъл и нахален за да има сървайв

Абе не баш... ако си зъл и нагъл и другите освирепяват...баси стадото сме. :roll: Господ да ни пази!

weistd
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот weistd » Пон 28 яну 2008 17:41

Идеята е хората да почнат да се уважават на пътя. Защото когато видиш полицейска кола скрита зад храстите, веднага намаляваш скоростта и слагаш колана. Целта на този сайт е да видиш, че си бил забелязан в своите нарушения, че не само полицията може да наказва, а всички участници на пътя! И ако малко от малко имаш срам би си взел поука. Да разбереш, че ако ти можеш да си затвориш очите от това, че си минал на червено, то колите зад тебе не са.

Потребителски аватар
cosmo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cosmo » Пон 28 яну 2008 17:41

Българските пътища няма да станат по безопасни с архиви на регистрационни табели в уеб сайтове.
Глупаво е в целия трафик да гледаш номера на всеки един автомобил, а още по глупаво е да го сравняваш с някакъв списък с такива.
Лично аз не виждам смисъл от съществуването на този сайт

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пон 28 яну 2008 18:04

Jerom написа:
stoqn_g60 написа:

Абе не баш... ако си зъл и нагъл и другите освирепяват...баси стадото сме. :roll: Господ да ни пази!
амин

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 28 яну 2008 18:09

Чакам с нетърпение да открия мои снимки в сайта ви и тогава ще настане веселба :twisted:

Не че идеята ви е лоша... но само се замислете каква огрона вратичка за злоупотреби поредоставяте... кой ще контролира дали подадените "сигнали" са автентични... Някой ще реши да плюе по мен, а аз няма да има начин да се защитя :evil: Утре някой много "умен" журналист, който случайно е попаднал на сайта ви, ще пусне някоя "топ" новина, че собственика на автомобил "С ХХХХ СА" (примерно) е най-опасния субект по пътищата на БГ, защото бил на 1-во място в класацията на http://www.road.bg/ :evil:

Ми направте и един сайт http://www.moshennik.bg/ да можем на него да даваме сигнали за мошенници. Примерно преценявам, че продавачката на пазара ме е ударила с 20 грама у кантара и веднага я изтипосваме на сайта, да знаят другите, че тази е мошенник :idea:

Последна промяна от musura на Пон 28 яну 2008 18:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Пон 28 яну 2008 18:48

weistd написа:....

как ще ме накажеш :smackbum :smackbum :smackbum :smackbum
за какво само се занимавате с глупости , толкова ли си нямате работа бре хора :?

Потребителски аватар
tsok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tsok » Пон 28 яну 2008 19:57

Много остро критикувате колеги.Явно не сте от хората който обичат да спазват правилата.Ако мислите са ви други ,ИЗВИНЯВАМ ВИ СЕ .Но звучите като гузен негонен бяга.Какво лошо има в инициативата на колегата,някой да вее хванал за гушата ,да пишете.Трябва да се почне от някъде ,защото това което става по - нашите пътища е зловещо .Да не е всеки ден ,но ИДИОТИ на пътя срещам през ден.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 28 яну 2008 20:12

tsok написа:Какво лошо има в инициативата на колегата,някой да вее хванал за гушата ,да пишете.

А теб кой те е хванал за гушата да пишеш?

И по-нагоре съм написал своите съображения защо не ми харесва идеята. Би ли бил така добър да ни споделиш и твоите мотиви да одобряваш идеята на автора :idea:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”