ЛОКВА ...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
gotto
Автомобил:
Двигател:

ЛОКВА ...

Мнениеот gotto » Пон 18 юли 2005 10:44

карам джета 2 - 85 г и от известно време отзад дяснопред седалката след дъжд има голяма локва вода в краката .... от къде може да влиза...вътрешните уплътнения за вратите са здрави ..това горното не е много читаво ...???

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Пон 18 юли 2005 12:26

При мене след дъжд локва става на шофьорското място... прецакано ми е уплътнението на стъклото и прозореца не се затваря добре и не пасва плътно... и вероятно ако разглобя вратата, което скоро смятам да направя, ще намеря нещо задръстено... поне при мен е така. Виж си уплътненията на прозореца, а най добре я закарай да я измиеш и докато я мият, стой вътре и гледай от къде ще потече...

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пон 18 юли 2005 13:45

Прочистетте си каналите за вода в отсека при двигателя под стъклото :wink: :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: ЛОКВА ...

Мнениеот kris11 » Пон 18 юли 2005 20:09

damian написа:карам джета 2 - 85 г и от известно време отзад дяснопред седалката след дъжд има голяма локва вода в краката .... от къде може да влиза...вътрешните уплътнения за вратите са здрави ..това горното не е много читаво ...???

Я поогледал отдолу как е далинямаш някои дупчици. А може да забира от предният калник и да стича по пътя. Да нямаш разместена кора под предния калник?Или уплътненията да са зле?

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пон 18 юли 2005 20:36

И аз имах проблеми с локвите :roll: Оказа се че проблема не е в уплътненията на вратите,а самите найлони които са на вратата(под кората) :!: При мен бяха скъсани на места и влизаше яко вода,така че не винаги е от уплътненията според мен :lol:

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Вто 19 юли 2005 5:34

georgipass написа:И аз имах проблеми с локвите :roll: Оказа се че проблема не е в уплътненията на вратите,а самите найлони които са на вратата(под кората) :!: При мен бяха скъсани на места и влизаше яко вода,така че не винаги е от уплътненията според мен :lol:

А как стига водата вътре във вратата? Нали пак някое уплътнение не е наред за да влезе вода? Или се телепортира и все пак найлоните са виновни?

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 19 юли 2005 9:10

Значи излиза, че найлоните зад корите са скъсани и уплътненията на стъклата пропускат вода... поне аз мойто уплътнение го виждам, че е криво и когато отвън плиснат вода точно там, вътре шурти вода... така чи знам от къде ми идат бедите, но не знам какво да правя. Трудно ли е да махна корите, има ли нещо, което мога да объркам? Или да развинтвам където и каквото ми падне, щото днес съм решиб да разкостя вратата и ако има някакъв начин да запълня скъсания найлон с нещо... (а сигурни ли сте, че е найлон това дето седи там?) ...

Потребителски аватар
Harakiri1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Harakiri1 » Вто 19 юли 2005 9:25

Аз съм с Г2 , при мен също ставаше локва в краката назадното място от дясно :evil: . От уплатнението на прозореца пропуска по малко вода !!! не от уплатнението на вратата. След една дъждовна нощ свалих корат и отвътре видях че има остатъци от нещо като найлон беше мокър, от там водата пада в/у кората и от нея се стича вътре в купето(отзад). Сложих найлон нов и го насочих към отводинителните дупки (при мен са три броя) те не бяха запушени но водата просто не стигаше до тях. Голям зор видях докато оправя таз гадория. :wink:

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Вто 19 юли 2005 9:41

И на едно авер4е така му сабира6е водица и се оказа 4е е от долу под пласмасовата кора се бе6е изполъсало и водата като си хване по оплатнението и като стигне долу и дирекно вътре.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 19 юли 2005 10:05

При мен пък течеше от уплътнението на поленовия филтър...махнах го, после цвак-мац със силикон и ...пак протече отнякъде...ама не съм го заглеждал още :)

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 19 юли 2005 14:25

А тоя найлон от къде се купува? И колко пари е? И подлежи ли на смяна (аз мога ми с моите незнания да разглобя вратата и да си го сменя?)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 19 юли 2005 14:55

найлона е най-обикновен, от по-дебелите примерно за строителни нужди и поне при мен беше залепен за вратата, след като свалиш тапицерията

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Вто 19 юли 2005 17:29

Значи аз си го направих със самозалепващо фолио,защото на едната врата съвсем се безе закъсал найлона и сега с фолиото е 6 :!: :idea: Разбира се и с найлон става...но по трудоемко е с лепило.... :roll: А самата вода минава през вратата,отдолу има едни дупчици през които се стича :!: Ако имате въпроси питайте :lol:

Потребителски аватар
VW_FEN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VW_FEN » Вто 19 юли 2005 23:11

Разгледах днеска, по 3 винта от всяка страна... значи разглабям вратата, махам корите и слагам фолио на мястото на найлона...

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Сря 20 юли 2005 16:11

VW_FEN написа:Разгледах днеска, по 3 винта от всяка страна... значи разглабям вратата, махам корите и слагам фолио на мястото на найлона...

Да,точно така само внимавай да не залепиш механизма за отваряне на вратата :idea: Най-добре залепи по един найлон отвътрешната страна за да си по-сигурен,че няма да залепне на местата където не трябва :idea:

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”