Влияние на слънцето ...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Duru
Автомобил:
Двигател:

Влияние на слънцето ...

Мнениеот Duru » Вто 19 юли 2005 12:23

Върху кои части на автомобила оказва лошо влияние слънцето през горещите летни дни и как може да се неутрализира то?
Става въпрос ако колата стои паркирана цял следобед и е под пряка слънчева топлина!
Примерно гуми, уплътнения, пластмаси.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 19 юли 2005 12:26

най-вече табло....хубаво е да го намажеш със силикон

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Вто 19 юли 2005 12:40

При мен в комбинация с течността за чистачки е оказало влияние върху гуменото уплътнение, което е на пластмасата под чистачките - много гадно е почнала да се разяжда гумата :(

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 19 юли 2005 12:47

bomini написа:При мен в комбинация с течността за чистачки е оказало влияние върху гуменото уплътнение, което е на пластмасата под чистачките - много гадно е почнала да се разяжда гумата :(

Не си единствен, и при мен е така. Мисля да махна квото е останало от гумата, че така е мноого грозно.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 19 юли 2005 15:29

Аз отдавна я махнах тази гума. Явно при нашите коли това си е често срещан "дефект". Просто гумата се износва, нормално е. Въпроса е, че двете пластмаси в Юнитрейд струват ... (не искам и да знам). :evil:

ivan4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan4o » Вто 19 юли 2005 19:14

кофти се отразява на лака и гумените уплътнения които горят невероятно особено ако колата е тъмна. С течение на времето им се разказва игричката. За гумите на колата също не е хубаво. В купето е ясно

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 19 юли 2005 22:29

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 14:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 20 юли 2005 20:54

Сянката му е майката. Иначе слънцето изгаря гумени уплътнения, гуми, изгаря боята, таблото почва да се пука и цепи, тапицерията също изгаря където я пече /най се вижда на задните седалки -облегалките, възглавниците.Стареят и чистачките, стопове и мигачи/ вс. пластмасово/.
Едно време покривахме колите с чергила с капаци за гумите.Сега има алуминизирани тънки покривала - но те са , ако отидеш на работа и чак до края на работният ден не мърдаш колата, а аз поне по 20 пъти на ден я мърдам / Е служебна е ама си я пазя и все гледам да хвана сянката, че първите 1-2 минути докато климатроника се пребори не се стои вътре/.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 20 юли 2005 22:09

Допълвам, че е особено агресивен враг на боядисаните в бяло и червено автомобили 8) 8) Познавачи твърдят, че не издържат дори и най-марковите автобои. Пигментът се разрушавал, а боята се напуква. :roll: :roll: :roll:

BAlexandrov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Влияние на слънцето ...

Мнениеот BAlexandrov » Сря 20 юли 2005 22:19

Duru написа:Върху кои части на автомобила оказва лошо влияние слънцето през горещите летни дни и как може да се неутрализира то?
Става въпрос ако колата стои паркирана цял следобед и е под пряка слънчева топлина!
Примерно гуми, уплътнения, пластмаси.

Абе пич ти в крайна сметка каква кола караш - вече в трети форум виждам този твой въпрос???

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”