VW Passat 1999г. TDI или бензин да купя?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
ico22bg
Автомобил:
Двигател:

VW Passat 1999г. TDI или бензин да купя?

Мнениеот ico22bg » Чет 21 фев 2008 0:06

Решил съм да си купувам Пасат 1998-1999г комби.

Въпроса ми е дали да е дизел или бензин?
Ако взема бензин ще му сложа газ по разбираеми причини-цената на бензина :)
Има ли смисъл да се купува бензинова и да се слага газ или да се купи дизел?
Ако се слага газ, задължително ли трябва да е газов инжекцион или може и просто изпарител?
Мерси много, че този въпрос не ми дава мира?
mod edit: dobrinb

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 21 фев 2008 0:14

Ако слагаш газ ти трябва газов инжекцион.От към разходи ... дъра-бър сто чадъра двата варианта са на кантар.Избери това което намериш добро като екстри цена и състояние.Ааааа и покарай колите дето гледаш и то само ще си каже.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Чет 21 фев 2008 0:19

Ем колега,виж сега всеки харесва различно.Карай и дизел и бензин и вземи това което ти допада повече :wink: и на газовия инжекцион пак има изпарител ама електрически :idea: :roll:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Re: VW PASSAT 1999г. TDI или БЕНЗИН да купя?

Мнениеот so.sec » Чет 21 фев 2008 0:29

ico22bg написа:Решил съм да си купувам Пасат 1998-1999г комби.

Ако се слага газ, задължително ли трябва да е газов инжекцион или може и просто изпарител?

въпроса е много сложен и свързан с много фактори, като например колко време смяташ да караш колата? ако е до неизвестно по далечно бъдеще, недей прави газови импровизации да си тровиш колата ами си вземи дизел, колкото и аз лично да не го обичам. неудобствата (според мен) не са малко на дизела, но поне ще си караш като по-бял човек и по дълготрайно.

Иначе аз съм с 2 ръце за бензина, но когато се кара наистина на бензин... щом въпроса с газта е на лице вече накланя везните към нафтата, поне за мен.

Лично мнение, не смятам да споря по въпроса :) факт е че дизеловите автомобили са по икономични (за сметка на началната цена), но е и факт, че крият редица дискомфорт-фактори. има доста теми по въпроса, да не променям тематиката.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Чет 21 фев 2008 13:19

so.sec написа:
ico22bg написа:Решил съм да си купувам Пасат 1998-1999г комби.

въпроса е много сложен и свързан с много фактори, като например колко време смяташ да караш колата? ако е до неизвестно по далечно бъдеще, недей прави газови импровизации да си тровиш колата ами си вземи дизел, колкото и аз лично да не го обичам. неудобствата (според мен) не са малко на дизела, но поне ще си караш като по-бял човек и по дълготрайно.

Иначе аз съм с 2 ръце за бензина, но когато се кара наистина на бензин... щом въпроса с газта е на лице вече накланя везните към нафтата, поне за мен.

Лично мнение, не смятам да споря по въпроса :) факт е че дизеловите автомобили са по икономични (за сметка на началната цена), но е и факт, че крият редица дискомфорт-фактори. има доста теми по въпроса, да не променям тематиката.

стана ми интересно.. кои са му "дискомфортните фактори" ?
щот карам три дизелови автомобила и един бензинов ,а немога да намеря "дискомфортен фактор" на дизела..

а по темата.. вземи това което ти хвани окото :wink:

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Чет 21 фев 2008 14:05

Ами дискомфортните фактори са че са по-скъпи като първоначална цена дизелите и са на милиони километри :lol: Иначе са по-екстра. А иначе по темата -> търсачката работиииииииииии

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Чет 21 фев 2008 14:23

LuIS написа:стана ми интересно.. кои са му "дискомфортните фактори" ?
щот карам три дизелови автомобила и един бензинов ,а немога да намеря "дискомфортен фактор" на дизела..

Много неща мога да ти кажа но не е тази темата тук.
Има доста изписано по въпроса - разрови се и ще видиш :)
Дизелов автомобил само подарък взимам ;) Всеки има право на мнение нали така 8)

Иначе колегите са прави - отчитай и другите фактори - амортизация, екстри и т.н. ако не си твърдо решен за 1то или другото - каквото ти хване окото пък какъвто ти бил късмета :)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 21 фев 2008 15:15

LuIS написа:
стана ми интересно.. кои са му "дискомфортните фактори" ?

Така, за теб и за останалите в този форум, които умряте да се хвърляте в спор и то не с факти ами заради самия спор и най-вече щото винаги това което карате е най-доброто.
Припомням ви че сме тук (или поне моето разбиране за идеята на форума е такава) да изказваме мнение и да си помагаме. Когато изкажеш мнение, което се базира единствено на твоите лични убеждения и вярвания, го кажи и спри до там. всеки има право на такова, но когато нямаш факти и доказателства е само една празна теория.
И тъй като не искам да се отклонявам от темата, а тя касае избора на дизелов или отто двигател, а ти прояви интерес какви дискомфорт фактори намирам в дизелите, бих искал да чуя кои от следните ФАКТИ свързани с дискомфорта ще оспориш и на база на какво:

1. Шума на дизеловите двигатели е много по-силен и неприятен както вън, така и вътре в купето

2. Вибрациите съзавани от такъв двигател са много по осезаеми за шофьора и пасажерите отколкото тези от един бензинов вигател

3. изходящите газове от дизеловия автомобил, макар и по екологични от тези на бензиновия заради по-ниската емисия на CO2, много често са причина за поява на мазни и мръсни петна по задната страна на автомобила (в зависимост от разположението на ауспуха и възрастта на колата разбира се). Безспорен е факта, че прогреса в това отношение през последните години е огромен, но тъй като колегата не възнамерява да взима чисто нов автомобил, този фактор не е за подценяване.

4. В градски условия е необходима много по честа и интензивна смяна на предавки поради ниския диапазон на обороти, в които които дизеловите автомобили проявяват силата си - пример: не бензинов автомобил рядко му се налага да включва 3та скорост от светофар до светофар, аз ускорявам до 100+ на втора.

и нещо в допълнение не пряко свързано с комфорта:

5. Поддръжка на дизеловите двигатели се налага по рядко, но е по-скъпа. Допълнителното тегло което дизеловия двигател носи със себе си допринася за по-бърза амортизация на други части, като спирачни накладки/дискове, гуми и др.

Това са 5те най-главни причини поради които аз едва ли някога бих си взел дизелов автомобил, като на първо място поставям дискомфорта, тъй като не съм нито тираджия нито ора ниви с машината, та да ми е все едно как се чуствам докъто пътувам. Разбира се предимствата им са много по важни за мнозина, като най-голямото предимство разбира се е разхода на гориво, което несъмнене е убедило поне 90% от собствениците на дизелови коли да изберат именно тях. но разбира се това идва за сметка на неща като горепосочените. Неслучайно обаче посъветвах колегата да вземе дизел, тъй като според мен то е по-малкото зло от това да слага газ.

преди да спориш с мен се обърни към личностите, които дори са имали смелостта да публицират мнението си из интернет. аз просто отговорих на въпроса ти, най-вече с цел да допринеса с нещо за избор на колегата на автомобил, за който няма да съжалява след време че е взел поради една или друга причина.

Опитах се да ти дам пример как се води културна дискусия или спор, на база на факти а не просто чесане на езици. А ти ако искаш пак ми кажи че твоите 3 дизел автомобила са най-дорите и предлагат най-приятния драйв и удоволствие и комфорт от пътуването и няма дори да ти отговоря :)

Не исках да почвам вечния дизел-бензин спор и няма да го продължа. както казах - надявам се с нещо да съм допринесъл за правилен избор на колегата в нужда. Време е всички да спрем да приемаме негативен коментар относно някоя екстра или особеност на колите ни като лична обида. сигурен съм че и трите ти коли са перфектни и най-доброто на пазара но нека споровете и мненията да не са базирани на това.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 21 фев 2008 15:27

97-ма тема с врели некипели за лайняната газ и за скъпата нафта....рабита го каза най-точно: НЕЩАТА СА НА КАНТАР!

:lock:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 21 фев 2008 15:34

chefito написа:97-ма тема с врели некипели за лайняната газ и за скъпата нафта....рабита го каза най-точно: НЕЩАТА СА НА КАНТАР!

:lock:

несъмнено!! въпроса обаче е именно за кой в коя посока се накланя и обясних защо за мен се накланя в определена посока :) Има ли нещо лошо в това? :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 21 фев 2008 15:35

Ти човече изписа толкова много за да кажеш че дизела много се цапал отзад и че по често му се сменяли предавките от светофар до светофар, ако това са ти гениалните факти и доводи много кратно написани с главни букви здраве му кажи.
Аз на дизела му харесвам турбото, харесва ми поведението му и съм предпочел дизел.
преди това съм кара;л бензинов и дизелов вариант и съм си преценил за себе си!
Като ми се износят накладките си ги сменям, като ми се нацапа си я мия и това е:)

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Чет 21 фев 2008 15:38

zaro написа:Ти човече изписа толкова много за да кажеш че дизела много се цапал отзад и че по често му се сменяли предавките от светофар до светофар, ако това са ти гениалните факти и доводи много кратно написани с главни букви здраве му кажи.
Аз на дизела му харесвам турбото, харесва ми поведението му и съм предпочел дизел.
преди това съм кара;л бензинов и дизелов вариант и съм си преценил за себе си!
Като ми се износят накладките си ги сменям, като ми се нацапа си я мия и това е:)

Ами да, евала... а като те тресе двигателя надуваш музиката и решаваш и този проблем, нали :) такъв вид решение на проблемита... само браво да ти кажа :) но се радвам че си доволен от избора си а именно това е важното в случая - и колегата да си вземе кола от която ТОЙ (не ти или аз) да бъде и за вбъдеще доволен, нали :)
в това многото дето съм написал именно се опитах да обясня че тук не става дума за твоята или моята кола и ти реши да ми покажеш че не си го разбрал :)

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 21 фев 2008 15:43

Ами това казвам, да си прецени и да си вземе. Тебе кат де дразнят вибрациите на мене въобще па не ми правят впечатление и въобще не са ми проблем.
Та не мога да кажа че глупостите ти са сериозен довод за избор на бензинов двигател.

kipi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kipi » Чет 21 фев 2008 15:50

zaro написа:Ами това казвам, да си прецени и да си вземе. Тебе кат де дразнят вибрациите на мене въобще па не ми правят впечатление и въобще не са ми проблем.
Та не мога да кажа че глупостите ти са сериозен довод за избор на бензинов двигател.

Не те дразни шума и вибрациите, но не отричаш че ги има нали :) ами приеми че има хора, в това число и аз, които не искат да се возят в комбайн и това е сериозна причина да не желая дизел също :) какво освен разхода е важно за теб в една кола ако не комфорта?? не разнасяш пици с тоя пасат че да ти е все едно предполагам?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 21 фев 2008 15:55

Хахахахаха, ама тоя пасат да не е лагерна количка бе момчета. Това не е опел кадет от 84та.
Какви вибрации вътре, какво говорите. Нито корите ми вибрират нито педалите нито волана, нито скоростния лост, не мога да се съглася за вибрациите.
Вие го изкарахте че се тресе на място.
шума не го отричам, но и тои е само намясто, в движение по скоро се чува турбото, амам да ми сравняваш пасата с комбайн - хахахахахахахахахахахахахахахахахаха

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”