винетката и предното стъкло

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

винетката и предното стъкло

Мнениеот teneketo » Вто 26 юли 2005 9:40

Здравейте
Та имам едно въпросче ма нека първо да си изплача мъката . Отивам аз онзи ден при леля ми в Люлин да я видя пък и колата им да видя щото предноя ден ги удариха и на връщане едно палаво камионче при разминаването пъдхвърли едно палаво камъче . Така яко ми фрасна въпросното камъче предното стъкло , че се наведох - резултата е ясен цъфна ми стъклото . Понеже нямам каско се е видело , че ще купувам стъкло . Не ми се иска да се изваждам 100 - 120 камъка ама айде то се е видело ( въпреки че мога и така да си карам спуканото не е много ).
Обаче питането ми сега е - имам винетка за цялата година Та как се процедира - свалям стъклото заедно с винетката и отивам в КАТ ли или какво? Ако некой е правил такава операция нека да ме ориентира.
Благодаря предварително

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Вто 26 юли 2005 9:53

На вуйчо ми, също му счупиха предното стъкло с годишна винетка на него. Ходил той в КАТ и незнам си къде но се оказало, че е голяма бюрокрация и голям въртел, в кайна сметка сега в багажника му е парчето със винетката от стария джам и така си кара.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Вто 26 юли 2005 9:55

До колкото знам, в КОБРА свалят стъколото и винетката и я преместват на новото стъкло.
Ама за официалния начин за смяна да напише Радо (Varbona) - той по ги разбира тези неща

One
Автомобил:
Двигател:

Привет

Мнениеот One » Вто 26 юли 2005 9:57

Привет , гаден проблем е тожа , но си има решение. аз минах вече по тоси път и мисля че знам за какво иде реч. Значи имаш 2 варианта за действие . Легалния е отиваш в КАТ кудето ти пишат протокол за рожа че имаш счупен джам с винетка на него, С тоз протокол отиваш в Агенция по Пътишата където само и единствено с такъв протокол ше ти дадат безплатно нова винетка. Другия начин е - отиваш в Кобра примерно или където ще ти сменят джама и те с пистолет с гореш въздух награяват сжалят и залепят на новия джам винетката и си готов. Препоръчвам ти този начин - пести много време и разкарване :)))
Упсех

Потребителски аватар
Ninja
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ninja » Вто 26 юли 2005 9:58

наскоро сменях предно стъкло поради среща с подобно камъче (дали пък не е било същото:) ) и момчетата,които извършвахасмяната срещу 5 лв ми прехвърлиха и винетката, и стикера за техническия преглед. не си заслужава висенето в кат за подобно нещо.
успех

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 26 юли 2005 10:21

Varbona ми беше обяснил на времето цялата процедура, аз се хванах за главата...по-добре недей....в кобра с/у 5 лв. пиеш кафи и ти го правят, а в кобра стъклата за нашите голфове-тонирани са 110 лв

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Вто 26 юли 2005 11:33

Не се занимавайте да ходите по КАТ и т.н. Отивате в сервиза сменят ви стъклото и местят винетката. Тези хора всичко правят :) факири. Уж винетката неможела да се отлепва имала незнам колко си слоя :) За 2 мин я отлепиха и залепиха на новото стъкло. Същата процедура е и с глажданската и прегледа.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Вто 26 юли 2005 13:34

мда малко е сложна процедурата, но ако решиш по официалния начин, драсни едно лс да се чуем...

Но ако джамджиите го правят като хората не си струва обикалянето.

Потребителски аватар
Bratt
Drivers wanted
Автомобил: MKII
Двигател: EZhko

Мнениеот Bratt » Вто 26 юли 2005 14:04

ставало с препарат за миене на стъкла ...мой френд бачка в една аФтостъкларница и така ги правят...но не ми каза как точно...досега доста са сменили...и не се познава...това за горещия въздух не го знам а и не ми се вярва да е така :)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Вто 26 юли 2005 15:06

Автостъкларите свалят винетката така както свалят и лепенката за тенически преглед - повдигат леко единия ъгъл и поливат с шише с топла вода и сапун. Излиза цяла и просто я лепваш на новото стъкло.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 26 юли 2005 21:26

Aз не съм я залепил и я местя от Голфа на жената на служебната кола и обратно.Досега да чукам на глават си не са ме проверявали дали не е залепена.

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 26 юли 2005 21:48

даже в КАТ, ще чакаш 10 дена , така ми разправя един познат

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 27 юли 2005 8:04

madcap написа:даже в КАТ, ще чакаш 10 дена , така ми разправя един познат

Същия ден става

Потребителски аватар
Dodi_Dogg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dodi_Dogg » Сря 27 юли 2005 8:50

driver написа:На вуйчо ми, също му счупиха предното стъкло с годишна винетка на него. Ходил той в КАТ и незнам си къде но се оказало, че е голяма бюрокрация и голям въртел, в кайна сметка сега в багажника му е парчето със винетката от стария джам и така си кара.

ПОДКРЕПЯМ :lol:

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Чет 28 юли 2005 11:39

Благодаря ви на всички за мненията.
В крайна сметка май ще се спра на варианта 5лв. и горещия въздух , но на този етап първо ще отида до морето пък после ще му мисля стъклото щото парите за почивка нема да ги дам за стъкло пък каквото ще да става :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”