Избор между Голф 4, Опел Астра и Форд

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Избор между Голф 4, Опел Астра и Форд

Мнениеот archimedes » Пон 25 фев 2008 21:32

До 2 седмици трябва да си взема кола. Бюджета е 8000лв. Колата която ми трябва е предимно за градски условия, предпочитам бензин и да е поне 1998 година да е с клима и 4 врати. Спрях се на няколко модела. В нет-а видях няколко обяви на Голф 4 1.4 16v. Не е много мощен и не знам при включен климатик да не би да изгасне :). Но пък на външен вид фансонлия. Гледам много хора има явно има защо. Другия вариант е Опел Асттра 1.4 16v. Той е с 15 кс повече но говорих с доста полицай и те казаха че нещо не са доволни и ме посъветваха да не го взимам. Последния вариант е форд фокус който а най-евтиния вариант за него не съм проучил какви характеристики на двигателите има. Ако имате повече поглед върху тези коли пишете +/-.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 25 фев 2008 21:39

Пиуе, нали не мислиш, че тук някой ще ти препоръча Форд?
Толерантни или отворени към другите марки, тук всички сме сектанти. :D
За мен качествените коли са до '95. Алтернативата е кола от магазина. Средно положение няма. Марките са ФВ, Ауди, Мерцедес.
Успех в търсенето.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Пон 25 фев 2008 22:04

астра поне 1.6 16V, Форд не харесвам аз :lol:
Голф 1.4 колегите с такива ще споделят :!:

M.KoBrEtI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот M.KoBrEtI » Пон 25 фев 2008 22:20

Golf 4 е най-качествената от трите, икономична е и здрава. А и помисли след 2-3 години колко пари ще е астрата или форда, определено VW се обезценява най-малко ;)

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 25 фев 2008 22:30

Аз карам Г4 1.6 и трябва да ти кажа че съм влюбен в тази кола а съм карал какво ли не включително Фокус и Астра.
Намирай си един запазен Highline и не му мисли, просто ги превъзхожда много.

Потребителски аватар
archimedes
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот archimedes » Пон 25 фев 2008 22:34

и аз мисля че голф 4 е за предпочитане но на база бюджета с който разполагам. Друг въпрос е 1.4 16V четох за различни мение едни че не върви други че са доволни. ако някой може да сподели мнение който има подобен и ако включи климатик усеща ли се ( да пада мощност) или някакви други негативни ефекти.

Потребителски аватар
maniak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maniak » Пон 25 фев 2008 23:02

При мен дори на 1.6 се усеща малък спад когато карам с включен климатроник. 1.6 за това купе е прилично, колата върви добре но 1.4 е малко според мен.
Другото което мога да те посъветвам че за тези 8000 по-добре запазен и не много каран Опел. За тези пари ще вземеш 4-ка от долния ценови сегмент ( Тоест ще гледаш цената не състоянието на колата) която е много вероятно да ти донесе повече мъка отколкото радост.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Пон 25 фев 2008 23:02

без ФОРДА!!!!

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Пон 25 фев 2008 23:07

измежду трите коли правилния избор е фолксвагена, а след това опела! форда няма въобще да го коментирам! пускай една анкета и виж резултата!

Потребителски аватар
security_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот security_g » Пон 25 фев 2008 23:13

голф 4!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пон 25 фев 2008 23:48

ехххх,като все се споменава "само (или основно)за градско каране"
Кво значение има,900 оборота са си 900 оборота и при 1,4 и при 2.0....
Аз бих спестил от екстри,не от обем....
А иначе-квото те грабне....ама недей форда-разгледай вътре обстановката как е...и сигур ще се решиш :wink:
Иначе аз ако имах такива кинти за кола-или Г3,или Пасат 4,...и да ми останат за профилактиките!!!! :wink:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Вто 26 фев 2008 0:36

такива въпроси винаги са успявали да ме озадачат.Аз както се и очаква ще ти препоръчам Голфа-не съм карал,но от другите 2 споменати от тебе автомобила изпитвам ОТВРАЩЕНИЕ!!!За нищо нестават-така че вземи си Голфа та да ти е мирна главата :wink:

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Вто 26 фев 2008 0:55

за тези пари ти препоръчвам да си вземеш Опел Вектра Б... ще се намери нещо около 98-99 година ако не с всички то поне с почти всички екстри..вози много комфортно и е много приятна за каране също е подходяща и за семеен автомобил...само ако взимаш гледай да не е 1.6 16v че нещо дават проблеми поне 1.8 115 к.с :wink:

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Вто 26 фев 2008 4:10

Самия факт че задаваш въпроса във VW форум предрича отговора :)

НО, нека бъдем обективни.
Моето мнение - в момента не съм запознат с пазара и цените, а още повече не става ясно от къде смяташ да я вземеш - ако от бг - би ли купил кола от Италия, а ако не от бг - откъде?

Моя съвет би бил принципно, ако не смяташ да караш само някой друг месец или годинка а по продължително, да си вземеш от извора - германия! дискутирано е много, няма да влизам в подробности за причините, аз направих така и съм доволен. Не значи разбира се че и в бг няма здрави коли, но..... ясно е продължението.

Та доближавам се до същността на мисълта ми - независимо откъде решиш да взимаш кола, то ако финансовите ти възможности и лимит позволяват да имаш добър избор на Голф 4, а не да си принуден да вземеш някой омърлян и потрошен на 200 000км без кьорава екстра, то спри се на Голф! Ясно е че ще трябва да се примириш с 1/2 години по стар голф от Астра или Форд за същите пари, но повярвай - заслужава си! Та пак казвам - ако за сумата която имаш би могъл от там откъдето искаш да вземеш сносен голф 4, на добри километри и в добро състояние, макар и малко по-стар от един опел или форд - не се замисляй! Относно мотора - карал съм 1,4 16в и освен ако не си решил да се дърпаш с хлапетийте по пистите, нищо си му няма на двигателя - 75 коня са напълно достатъчни за ежедневни нужди и особено за градско каране не се усеща особена разлика спрямо 1,6. по осезаемо е на магистрала, но аз в БГ не карам с над 140, оставям на колегите да броят дупките пред мен, че да се развива тук форума с въпрси как се сменят амортисьори, окачване, джанти и т.н. :lol: до морето и с 140 и с 180 се стига еднакво бързо, а много често със 180 не се и стига...
Тъй че бъди спокоен, 1,4 16V e най-икономичния и напълно приличен избор за разумни шофьори. Много сме го дискутирали тук и преди, оказва се че има много хора (и най-вече младежи.....), за които основното в 1 кола са конете, но аз бих ти препоръчал да обърнеш повече внимание (и средства) на екстрите и възраста на автомобила.
Единствено ако ще се налага редовно да сте 5 човека в колата, може би 1,4 не е най-добрия избор.
Не забравяй и че с мощността, освен цената на колата, скачат още разхода на гориво, данъка и др.
Иначе подкрепям избора ти за бензин пред дизел при описаните обстоятелства. Аз също търсих и взех категорично бензин. Надявам се нямаш намерение да го газифицираш.

Ако сумата обаче ти дава твърде ограничен избор на Голф, отиди на вариант Астра. Остави форда за план Це! :)

Когато обикалях за кола имах същата дилема - малко по стар голф с някоя друга по-основна екстра (без клима кола не взимай....!!), по-нов сеат или по-нова астра с повечко екстри... е, спрях се на голфа и не съжалявам до момента! Апропо не знам на какво мнение си за сеат, но аз бих го сложил (Леон/Ibiza) поне наравно с Астрата в план Б ако не и пред нея.

Това мога да те посъветвам аз... Всеки случай - не поглеждай към Италия и Франция... и остави Форд в по-нефокусираната част от зрителното поле ;)

Ако ми позволиш да ти дам и още 1 съвет за покупката - дай приоритет на възрастта на втомобила, пред километрите, като разбира се не влизаш в екстремуми :)

miro82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот miro82 » Вто 26 фев 2008 8:32

Вземай Г4 за 8200-8500 лева може да вземеш приличен и няма да съжаляваш изобщо!!
Баща ми има Фокус и е много доволен но той го купи чисто нов 2003г и е на 43 000 км

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”