Сайта е на:
Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.
Според мен има доста интересни неща статистики и т.н. вижте го и споделете мнение.
http://dokkpbdp.mvr.bg
П.П. Ако Администраторите решат може да го преместят в полезни статии и връзки.
От вчера функционира нов уеб сайт
- Ото Кац
- Автомобил:
- Двигател:
scuba написа:И аз съм на това мнение. Доста интерестни неща научих
Вярно е, аз също научих. Даже и научих, че най-малък брой точки са били отнети за:
- При неправилно преминаване покрай СПИРКА за обществен превоз - 511 к.т.
- При неправилно движение по платно, обособено за ТРАМВАЙ - 449 к.т.
- При ПРЕСТОЙ или ПАРКИРАНЕ като втори ред в активната лента за движение, до спрели МПС - 568 к.т.
тва са нещата които най-много ме дразнят (не се правя на светец, аз също, в редки случаи, съм карал по трамвайната линия), ама тва което става в софия е просто лудница!!! всеки ден минавам през кръстовището на св.неделя, където тва е просто закон за маршрутки и други подобри изроди. катаджията обаче си седи на сянка (дано да се свари там)в кабинката и хич не му дреме...

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
Силата на удара в неподвижно препятствие е равнозначна на удар в земята при свободно падане от височина:
10 метра - при скорост от 50 км/ч
22 метра - при скорост от 75 км/ч
40 метра - при скорост от 100 км/ч
Когато автомобил удари пешеходец, вероятността от смъртоносен изход, в зависимост от скоростта, е:
при 30 км/ч - опасността от смъртоносно нараняване е нищожна
при 50 км/ч - загиват 50% от блъснатите пешеходци
при 70 км/ч - загиват 100% от блъснатите пешеходци
Високата скорост не пести много време при пътуване. За 100 км разстояние се пестят само 6 минути при скорост 150 км/ч вместо 130 км/ч.
ей тия нещица са интересни...
- Foxy-91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Държавно-обществена КОНСУЛТАТИВНА комисия...???
Сякаш по-подходящо би било Държавно-обществена СТАТИСТИЧЕСКА комисия...
Не ми става ясно какви конкретни мерки ще вземе въпросната комисия за да подобри транспортната инфраструктура (в цялата страна) и безопасността на движение.
О, да... в процес на разработка са тези точки.
Надявам се това да не е поредното държавно звено чиито заплати ще изкачат от нашия джоб и то бадева...
Сякаш по-подходящо би било Държавно-обществена СТАТИСТИЧЕСКА комисия...
Не ми става ясно какви конкретни мерки ще вземе въпросната комисия за да подобри транспортната инфраструктура (в цялата страна) и безопасността на движение.
О, да... в процес на разработка са тези точки.
Надявам се това да не е поредното държавно звено чиито заплати ще изкачат от нашия джоб и то бадева...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”