Голф 4 или Ауди А4??

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
miro82
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 или Ауди А4??

Мнениеот miro82 » Пет 29 фев 2008 13:23

Пускам тази тема тук с един приятел който има 9 000 лева и много се колебае между Ауди А4 и Голф 4. Пича се е спрял на бензинов мотор и за него мощноста е без значение- като засега мисли за Г4-1.6 и А4 1.8. Чуди се между по евтината подръжка на Г4 и по-луксозния салон на А4...
Така че колеги ако някой има преки впечатления върху качествата и цената на подръжка на двата автомобила ще ви бъда благодарен да му помогнем...

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Пет 29 фев 2008 14:20

а4 е с пикливо окачване(не става много за бг).по добре е голфа който си е с голям пр. носач а не с по пет шарнира на предно колело

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пет 29 фев 2008 14:37

SnowMaster написа:а4 е с пикливо окачване(не става много за бг).по добре е голфа който си е с голям пр. носач а не с по пет шарнира на предно колело

Дай да караме каруци тогава с твърдо окачване

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 29 фев 2008 14:41

Да гледа и двата и да земе тоя дето е в по-добро състояние и по му харесва.Разликата в поддръжката на фона на всички автокаскота ,данъци ,винетки и цена на горивото е почти никва.Изключение прави прочутия алуминиев носач ,ама просто като копуваш трябва си отваряш очите.Другото което е трябва си реши за кво ша го ползва-градско,софийско,извънградско,за работа или запатувания и тъй дъра бъра.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 29 фев 2008 15:01

зависи от стандарта на приятеляти, ако може да потдържа аудито да го взима, а ако търси по евтина кола за потдръжка да взима голфа.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 29 фев 2008 15:13

handycam написа:зависи от стандарта на приятеляти, ако може да потдържа аудито да го взима, а ако търси по евтина кола за потдръжка да взима голфа.

Аз пак не ми е ясно ква е фрапиращата разлика в поддръжката ,като се ще даваш 700 лева за каско ,100 лева данък,150-200 гражданска,80 лева винтка,30 лева за преглед,600 лева за комплект свестни гуми :?

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 29 фев 2008 15:23

SnowMaster аз пък мога да ти кажа че окачването хич е толкова зле колкото говориш.... Возих се на А4 на 300 000км и няма ядове ... сменяни са само консумативи и са правени съвсем леки ремонтни дейности. Е ако целиш всяка дупка и я броиш за точка ще се разбие разбира се, но иначе е добро окачването. На мен обаче А4 ми се видя 1 идея по малко от Голф 4 ... miro82 и двете коли са хубави .. която те грабне нея взимаш и това е :) Успех !

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 29 фев 2008 15:25

Моето мнение - А4-ката (не знам кое поколение се води) която вероятно се визира за тази сума (около 98/99та) по нищо не е по-луксозна от Г4!! Малко по-обемно купе, но за сметкка на това страшно глупаво разпределено пространство (отзад се влиза само със скок, гредата опира в задната седалка!) Следващата А4 вече може да се счита по-луксозна.

Но между тези 2те - твърдо Г4. А4 не си заслужава в случая.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 29 фев 2008 15:32

mhihi mhihi mhihi mhihi
А4 ката е по висок клас автомобил, и по возия и по пространство и по шумоизолираност.......................
всеки сам да си преценява:)

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пет 29 фев 2008 15:36

Rabbit_TDI написа:
handycam написа:зависи от стандарта на приятеляти, ако може да потдържа аудито да го взима, а ако търси по евтина кола за потдръжка да взима голфа.

Аз пак не ми е ясно ква е фрапиращата разлика в поддръжката ,като се ще даваш 700 лева за каско ,100 лева данък,150-200 гражданска,80 лева винтка,30 лева за преглед,600 лева за комплект свестни гуми :?

ами отиди в магазин за авточасти и попитай за цената на една и съща част за аудито и за голфа.разходите по една кола не са само каско винетки и т.н.караме коли на по 10 години и те започват да се чупят има разходи и за ремонт.

п.п. винетката е 67 лв.

Потребителски аватар
so.sec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот so.sec » Пет 29 фев 2008 15:37

zaro написа:mhihi mhihi mhihi mhihi
А4 ката е по висок клас автомобил, и по возия и по пространство и по шумоизолираност.......................
всеки сам да си преценява:)

глупости! Това как го измисли? :respect

класа е един и същ но това не значи че автомобилите са 1 и същи! А4 въпреки по-големия си обем да всъщност по тесничък, особено отзад! Окачването е приблизително същото. Пумоизолираност - как го измери, по това колко чувш двигателя? да не се връщаме пак на темата за безшумния дизел
:lol:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 29 фев 2008 15:44

Що говориш простотий.Човека ти каза по-висок клас ,а не по-функционална и по-широка.Ауди никога не е правино да си изнасяш покъщнината.Веярно А4-ката е по-нефункционална ,ама лично на мен тва изобщо не ми пука в мойта кола примерно се возим аз и жената и слагаме един сак багаж.Винаги бих избрал Ауди при еднакви условия/най-малкото не лопат като Г4/ ,ама в случея верно е дилема щото А4-ката като поколение си е 3-4 годинки по-стара.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 29 фев 2008 15:44

Ти си невероятен дървен философ и няма да разговарям с тебе mhihi
А4 е повече пасат от колкото голф
разбрахме че твоя голф е най хубав, амам да не говориме глупиости моля mhihi

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 29 фев 2008 15:48

handycam написа:
Rabbit_TDI написа:

ами отиди в магазин за авточасти и попитай за цената на една и съща част за аудито и за голфа.разходите по една кола не са само каско винетки и т.н.караме коли на по 10 години и те започват да се чупят има разходи и за ремонт.

п.п. винетката е 67 лв.

Абе имали сме А4 ся имаме А6 ,Г4 и Г3 като сметнеш разходите за сичко плюс горивото само А6 ицата излиза малко по-скъпо.Сичко друго като поддръжка е с няква незабележима разлика/не говоря да им сравняваш дре части ена към друга ,а като си сметнеш разходите за година/.Изобщо не споменавам ,че Ауди се чупи сравнително по рядко.Ти ако си копуваш кола с идеята секи месец да лежи в сервиза по-добре не си я зимай.По наблюдения съм остановил ,че за ремонти отиват 200-400 лева на година и като сметнеш другите данъци и т.н. плюс гориво към ту 4000 лв. на година ремонтите са смешно перо.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 29 фев 2008 15:48

zaro написа:Ти си невероятен дървен философ и няма да разговарям с тебе mhihi
А4 е повече пасат от колкото голф
разбрахме че твоя голф е най хубав, амам да не говориме глупиости моля mhihi

:да: Мноо ми е странно някой като иска да изкара черното бяло :lol: - недостатъка на А4 ,че е по-голляма и тежка кола което води до трудности в движението в града и удря по разхода.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”