Някой чувал ли е за Brigestone В330 EVO

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Някой чувал ли е за Brigestone В330 EVO

Мнениеот silent » Пет 29 юли 2005 19:22

Днес ги купих обаче нещо почва да ми смъди под задника щото на мацката сто пъти и казах че искам всесезонни гуми и гледахме всякакви марки весесезонни и вкрайна сметка тя ми каза че модела е всесезонен който обаче не е подходящ за люта зима.Обаче в работата влезнах в иинтернет и общо взето ги дават като летни гуми макар че на едно място прочетох нещо от сорта "Особена гума за лято и зима" Минал съм 15километра и нямам впечатления още освен това че е много тиха и стои много добре на сух горещ асвалт в сравнение със старите цървули. А сега пък в къщи гуглата нищо свястно не ще да изплюе за нея. Та ако някой е карал с такива гуми особено зимно време на сняг да каже как е . В крайна сметка ако се окажат летни ще ме е яд щото ще трябва да купувам още една двойка този път истински всесезонни, а исках четирите ми гуми да са еднакви.

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zaio_baio » Пет 29 юли 2005 19:52

Работата с всесезонните гуми е като ситуацията "малко бременна" - или си бременна или не си - т.е. или гумите са летни или са зимни!!!! - другото са смешки само.

ЗБ

jgmec
Автомобил:
Двигател:

Летни са

Мнениеот jgmec » Пет 29 юли 2005 21:13

Аз съм с такива гуми (185/70/14). Гумата е добра повече на мокро отколкото на сухо, но не е всесезонна в никакъв случай. А и е много "нежна" - от 4 гуми на 3 имам вдлъбнатини ... хммм в Диана казаха че е от оплетката и не било проблем ама аз си имам едно наум.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Съб 30 юли 2005 0:57

Колега,
На каква цена ги купи тези гуми и какъв размер?

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни са

Мнениеот silent » Съб 30 юли 2005 7:51

jgmec написа:Аз съм с такива гуми (185/70/14). Гумата е добра повече на мокро отколкото на сухо, но не е всесезонна в никакъв случай. А и е много "нежна" - от 4 гуми на 3 имам вдлъбнатини ... хммм в Диана казаха че е от оплетката и не било проблем ама аз си имам едно наум.

Замислих се за тези вдлъбнатини защото ми звучат доста познато и се сетих че ги имах на Firestone F590 Fuelsaver. А те доколкото знам са собственост на Бриджстоун така че може би това си е проблем на марката. Ако въобще е проблем. Другото интересното е че този Фаерстоун се водеше летен а пък в американските сайтове го водеха всесезонен. И въпреки чисто лятната си шарка на сняг се държеше съвсем прилично.

Иначе гумите са 185/65/14 струваха ми 117лв бройката.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 30 юли 2005 20:55

ВИЖТЕ ЗАЙКО-БАЙКО К,ВО Е ПИСАЛ И ГО ЗАПОМНЕТЕ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА bowdown Всесезонна гума може да става само за лятна и за зими със топящ се за 2-3 минути снежец!!!

Потребителски аватар
Golf 3 -Astra 1.6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 -Astra 1.6 » Съб 30 юли 2005 21:23

Зайо много точно го е казал, все пак, ако няма избор по-добре с зимни гуми за лято и зима, отколкото обратното. Зимната без проблем ще изкара два-три лятно-зимни сезона.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 31 юли 2005 8:27

веселин написа:ВИЖТЕ ЗАЙКО-БАЙКО К,ВО Е ПИСАЛ И ГО ЗАПОМНЕТЕ ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА bowdown Всесезонна гума може да става само за лятна и за зими със топящ се за 2-3 минути снежец!!!

Айде да не ми спамите темата. Не съм ви питал какво има и какво няма. Вие се радвайте че има такова многообразие от гуми за всеки вкус и желание и че не сте спали пред сервизите с две стари гуми в ръка за да се доредите до чифт многосезонни Вида спорт или контакт.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”