При стартиране на vag-com мога да ходя по всички модули с изключение на Engine, който всъщност ми трябва. Намира модула, но е активен само бутона Fault codes и като вляза в него дава следното:
VAG-COM Version: Release 311.2-N
Control Module Part Number: 06A 906 019
Component and/or Version: 1.6l R4/2V SIMOS 22272
Software Coding: 0004030
Work Shop Code: WSC 01317
No Faults Found
or DTCs not supported by controller
a communication error ocurred
Пробвал съм с два различни кабела и двата евтини ebay-ски, и положението е едно и също.
Някакви идеи?
(всички други модули налични в колата се отварят без проблеми с подменютата си и данните в реално време)
VAG-COM питане
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
so.sec написа:Темата е интересна, мислих и аз да взимам съвсем скоро кабел (от евтините) но не знаех че има такива проблеми? Коя версия или вообще какво би работило пълноценно при мен?
Мислих че ако е 409.1 compatible е достатъчно!?
точно същото ме спира да купя кабел...не знам за моята каракуда какво кабелче требе....колегата от ауди форума не можа да ми даде гаранции че всичко ще бачка...
chefito написа:so.sec написа:Темата е интересна, мислих и аз да взимам съвсем скоро кабел (от евтините) но не знаех че има такива проблеми? Коя версия или вообще какво би работило пълноценно при мен?
Мислих че ако е 409.1 compatible е достатъчно!?
точно същото ме спира да купя кабел...не знам за моята каракуда какво кабелче требе....колегата от ауди форума не можа да ми даде гаранции че всичко ще бачка...
Абе какъв колега какви 5 лева

kickd0wn написа:Току що пробвах 409.1 и 311.2 на пасат Б5 и голф 4 и двете 1998 година и само на голфа работи и то частично. Явно си трябва хубав кабел, не тия ментаци от ибей.
според мен не е в това проблема... или ти нещо не правиш както трябва или софтуера на PCто ти не е правилния или в ред или наистина не си случил на кабели....
много народ е с такива кабели и не съм чул друг да се оплаква.
- kickd0wn
- Автомобил:
- Двигател:
Смятам, че е от кабела аз. В интернес на истината и двата с които съм пробвал са един и същ модел.
А ето отговор на човек от ross-tech по моя проблем:
http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/show ... hp?t=29067
Както и да е, през седмицата ще пробвам в сервиз с различен кабел.
kickd0wn написа:Смятам, че е от кабела аз. В интернес на истината и двата с които съм пробвал са един и същ модел.
Не знам дали си очаквал друг отговор....

освен да ни кажеш и точно какъв ти е кабела за да знаем евентуално какво да не купуваме? снимка? мерси.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”