Не мога да си изключа алармата

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Не мога да си изключа алармата

Мнениеот pipi_to » Пет 05 авг 2005 12:53

Хора, какво да правя, сутринта паркирах колата и беше як дъжд и си заключих колата, пуснах алармата, но явно дистанционното се беше намокрило. След час отидох на пазар слизам да изключа алармата - не ще. Дистанционното не бачка. Смених му батерията и заработи, само, че пак не иска да се изключи алармата, въртях там една врътка, после я върнах, но не ще. Сега го разглобих и гледам, че и тая батерия вече е на 9V (от 12). И не бачка дистанционното. Какво да правя, за да изключа алармата. Btw мога да влезна през багажника, там датчика не бачка. Алармата е SUN II.

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 05 авг 2005 13:02

резервно е глупаво да те питам при положение, че си написал този пост .. :roll:

пробвай да го разглобиш (да остане само платчицата), вземи чист спирт от някоя аптека и с четка за зъби внимателно го почисти. Спирта се изпарява бързо, като изсъхне пробвай пак ..

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пет 05 авг 2005 13:20

Лошото е , че въпросната врътка най-вероятно е потенциометър, който променя честотата на излъчване (или кода?) и сега... може би трябва да си вземеш едно столче, сядаш до колата, натискаш бутона и почваш да въртиш, докато улучиш честотата, на която е настроен приемникът на алармата...

Дано да не съм прав, че в това тропично време...

П.П. Алармата по принцип се монтира с бушон - ако го намериш къде е заврян, де - вероятно е някъде отпред под капака. Но не зная дали и имобилайзерът се деактивира.
П.П.П.П. И едни антифони, докато го откриеш :wink:

Последна промяна от valdo на Пет 05 авг 2005 13:24, променено общо 1 път.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 05 авг 2005 13:34

Тя е точно пред входа, така, че мога и във входа да седя на стълбите и да си връткам :) не ме плаши дъждът.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 05 авг 2005 13:35

Според мен най-лесния начин:
Дрън-дрън едно телефонче на бате Ваското1 и след малко си готов

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 05 авг 2005 13:39

Не че искам да те плаша ама тези потенциометри са толкова пипкава работа.. особено като говорим и за излъчване на радиовълни... точно с дистанционно не съм си "играл" но с разни там китчета за радиопредаване съм си имал взимане-даване... а в случая нещата са доста по-усложнени.. и с това налучкване не ми се вярва да стане. По-добре се обади на тези които са ти монтирали алармата им и кажи за какво точно иде рече ( може да им спестиш момента с мокренето и отварянето на дистанционното ;) ).

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 05 авг 2005 13:45

Ми тя е слагана преди 8 години, надали и тя знае кой я е слагал, за съжаление. Имам напредък - батерийките се самозареждат и няма да се налага да купувам нови. Btw имам 2 дистанционни, ама едното е от друга аларма, ама пак SUN II и ако на нея й уцеля честотата...

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 05 авг 2005 14:20

Странно, но дистанционното май се е преебало тотално, щото като сложа батерията и много бързо я изтощава. На всичкото отгоре на един комшия колата нещо алармата му започна да издава странен звук, който не е спирал от половин час, само да не съм му повлиял с мойто прецакано дистанционно.

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 05 авг 2005 14:31

Режи кабелите само на сирената дето е до двигателя и не се занимаваи и утре или в понеделник си я занеси да ти я оправят ти си потроши нервите с тая аларма. 2 кабела после ще се вържат лесно.

Последна промяна от Jovany на Пет 05 авг 2005 14:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 05 авг 2005 14:35

Я кажи в кой квартал се развива действието, че да не пре***ш и мойта :-) Ако съм на близо мога да намина и да мислим заедно

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Пет 05 авг 2005 15:29

pipi_to написа:На всичкото отгоре на един комшия колата нещо алармата му започна да издава странен звук, който не е спирал от половин час, само да не съм му повлиял с мойто прецакано дистанционно.

Предупреди всички комшии довечера преди лягане да си проверят колите дали не са отключени .. че с тия честоти може някой самолет да смъкнеш :D

Наистина ходи на някой жичкаджия дето слага аларми да ти реши проблема ..

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Пет 05 авг 2005 16:13

повечето аларми имат възможност да се изключват - виж дали на корпуса няма бутон или ключе?

Потребителски аватар
valdo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valdo » Пет 05 авг 2005 16:46

pipi_to написа:Странно, но дистанционното май се е преебало тотално, щото като сложа батерията и много бързо я изтощава.

Ако си купил батерията от някоя улична сергия, може предварително да ти е изтощена. И като я оставиш малко, без да я ползваш, тя се "посъвзема", и дистанционното после пак я омаломощава.

pipi_to написа:На всичкото отгоре на един комшия колата нещо алармата му започна да издава странен звук, който не е спирал от половин час, само да не съм му повлиял с мойто прецакано дистанционно

Ми май точно това е станало с потенциометърчето :) - сменил си му честотата, а на съседа алармата може да му е подобен модел. Но в тази влага не може да е сигурно - някои се влияят от повишената проводимост и липсата на хереметичност.

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Пет 05 авг 2005 17:26

Ако откача акумулатора за няколко часа, ще забрави ли алармата, че е включвана?

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 05 авг 2005 17:45

Да ще забрави няма начин.
На каво се надяваш не знам да забрави ли.... или да забрави че кола охранява не знам или да забрави за какво е сложена.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”