Четох няколко теми за това кои са нещата от първа необходимост в една кола.
В повечето списъци беше пълно или с напълно нови понятия или с неща, които аз сам едва ли бих могъл да поправя.
Та ето една тема за предмети от първа необходимост за профани/новаци/ неразбирачи (какъвто съм аз).
Говорим за предмети свързани със поправка поддръжка на колата (без вода и гаджета - тях и профаните могат да ги употребят).
1.Мобилен телефон със пълна батерия или зарядно ( за това две мнения няма).
2. Резервна гума (+ крик + гаечен ключ).
Доста често четях за ножове, изолирбанд, кабели, тел, клещи чук. Те за какво са? Обща употреба?
Неща от първа необходимост (, но за неразбирачи).
- Nova
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нож - за са срежеш свинстката опашка с която са свързани кабелите направи късо (пу пу да не се случва и да са само на запалката)
Изолирбанд - за да изолираш прекъснатите кабели на задните нагреватели + да пристегнеш висящия високоволтов кабел към дистр. кап. да не се омаже.
Отверка - за да си разбъркваш кафето, аз така правя.
Колегите ще добавят. Понеже на другите места пропуснах - Добре дошъл във форума
http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=7977
Изолирбанд - за да изолираш прекъснатите кабели на задните нагреватели + да пристегнеш висящия високоволтов кабел към дистр. кап. да не се омаже.
Отверка - за да си разбъркваш кафето, аз така правя.
Колегите ще добавят. Понеже на другите места пропуснах - Добре дошъл във форума

http://vw.noxis.net/forum/viewtopic.php?t=7977
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
нали се сещате на кола след 98ма година колко неща можете да направите с въпросното куфарче .. ?! Като светнат всички лампи по таблото и край на мача.
Моите топ 3 са
1. пълен резервоар до горе (особено зимата)
2. зареден телефон и зарядно
3. пари в джоба, колкото може повече (не в разни дебитни карти)
Моите топ 3 са
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз принципно нося 20-30 кг инструменти /и се чудя кое ми дига разхода/ ама аз не съм си редовен.
Иначе по темата аз лично не бих могъл да определя кое е най важното, лично за мене е куфарчето с инструменти.
За вас майтап ама за мене истина ама знаете ли едно 7-8 см. дълго маркуче като се скъса в непознат град в 20 часа в Неделя колко ядове може да ви създаде.
Иначе по темата аз лично не бих могъл да определя кое е най важното, лично за мене е куфарчето с инструменти.
За вас майтап ама за мене истина ама знаете ли едно 7-8 см. дълго маркуче като се скъса в непознат град в 20 часа в Неделя колко ядове може да ви създаде.
- imedarov
- Автомобил: Passat B8
- Двигател:
- Контакти:
Tomcat написа:нали се сещате на кола след 98ма година колко неща можете да направите с въпросното куфарче .. ?! Като светнат всички лампи по таблото и край на мача.
Моите топ 3 са

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”