Спирачни дискове и накладки - какви, от къде , колко ?!?

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Спирачни дискове и накладки - какви, от къде , колко ?!?

Мнениеот astragt » Сря 19 мар 2008 14:55

Здравейте,
Време ми е за смяна на дискове на голфарата, става въпрос за предни и задни дискове, препоръчайте ми марка и евентуално от къде да ги взема, съответно колко парички ще излязат. Чувам, че ползваме отстъпки от тук-там...
Поздрави!
на мен ми омръзна да кюча едни и същи теми :!: mod edit: LILO&STICH

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Сря 19 мар 2008 15:44

Аз съм със същия проблем ... дисковете са ми под 18мм и вече е спешно смяната им . И аз ще следя темата с интерес още повече че с колега дори и дисковете са ни един и същи размер - 256мм (предните защотото аз отзад съм с барабани).

Аз засега съм се спрял на Бендикс дискове + накладки . Единствения минус им е че се износват накладките по бурзо защотото са меки, но предпочитам пред тов да скърцам при спиране като каруца както със сегашните ми Ремса .

Другите колеги какво ще кажат за обикновенни дискове Брембо (без нарези или дупки) ? :roll:

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Сря 19 мар 2008 15:52

el_nino написа:Аз съм със същия проблем ... дисковете са ми под 18мм и вече е спешно смяната им . И аз ще следя темата с интерес още повече че с колега дори и дисковете са ни един и същи размер - 256мм (предните защотото аз отзад съм с барабани).

Аз засега съм се спрял на Бендикс дискове + накладки . Единствения минус им е че се износват накладките по бурзо защотото са меки, но предпочитам пред тов да скърцам при спиране като каруца както със сегашните ми Ремса .

Другите колеги какво ще кажат за обикновенни дискове Брембо (без нарези или дупки) ? :roll:

Аз съм слагал нови вентилирани брембо на предишна кола и бях доволен, но незнам как са цените, че тук за предни ми говорят нещо от сорта на 80-100лв. на парче за текстар, феродо и т.н.
Тогава брембото ми излезе около 60лв. на бройка с някаква отстъпчица /вентилирани но за опел/.

Сега съм за голяма профилактика - свещи, дискове + накладки /отпред и отзад/, ремъци, масло и т.н. и цената има значение :)

Потребителски аватар
kilima
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kilima » Сря 19 мар 2008 16:57

Тук в София си купих накрадки(по малките от вашите) на феродо за 43 лв,а от Пловдив от някакьв елитен магазин с дебела отстьпка предни дискове + накрадки FERODO = 57лв :shock :shock

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 19 мар 2008 17:48

аз миналата година направих това упражнение. Купих дискове Jrit от Нелас (невинтилирани) за 48 лв 2-та, и накладки ATF 50 и нещо лв. и съм много доволен

ПП мойта колае 1.8 и не беше с вентилирани дискове

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 19 мар 2008 19:18

ila написа:аз миналата година направих това упражнение. Купих дискове Jrit от Нелас (невинтилирани) за 48 лв 2-та, и накладки ATF 50 и нещо лв. и съм много доволен

ПП мойта колае 1.8 и не беше с вентилирани дискове
    Извинявам се за отклонението но само ще допълня колегата че от 5-6г пазарувам части само от Нелас и досега оплаквания нямам. Накладки взимам само JURID нито скърцат нито стържат изкарват ми между 12 и 15х градско в София :wink:

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Re: Спирачни дискове и накладки - какви, от къде , колко ?!?

Мнениеот astragt » Пон 24 мар 2008 13:59

astragt написа:Здравейте,
Време ми е за смяна на дискове на голфарата, става въпрос за предни и задни дискове, препоръчайте ми марка и евентуално от къде да ги взема, съответно колко парички ще излязат. Чувам, че ползваме отстъпки от тук-там...
Поздрави!

Оказва се, че в ауто 1 се намират Брембо на мнооого прилични цени, мисля от там да напазарувам.

Потребителски аватар
CyBeR SoUnD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyBeR SoUnD » Пон 24 мар 2008 16:05

Ауто плюс :)

el_nino
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот el_nino » Пон 24 мар 2008 21:01

astragt написа:
Поздрави!

Оказва се, че в ауто 1 се намират Брембо на мнооого прилични цени, мисля от там да напазарувам.

носят се слухове че били боклуци - не било истинско брембо инче цената 60 кинта на парче - 256мм вентилиран

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Пон 24 мар 2008 22:46

Текстар, Лукас или Паджид :idea:
Ауто +, Ауто 1 :idea:

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Вто 25 мар 2008 9:39

el_nino написа:
astragt написа:
Поздрави!

носят се слухове че били боклуци - не било истинско брембо инче цената 60 кинта на парче - 256мм вентилиран

И мен ми се струва доста евтино и затова се чудя дали да не мина на варианта, който Petko5 предлага - Текстар, Лукас или Паджид.
Какво мислите за тях?

shiroco
Автомобил:
Двигател:

shiroco

Мнениеот shiroco » Вто 25 мар 2008 12:09

Ето и моито мнение :!: -Относно дискове бих ти препоръчал Брембо или Цемерман,аз карам 4година с брембо и сам супер доволен. За накладки ,личното ми мнение е -текстар,ате и р-хаш :!:
Малко инфо ;Паджит са с много ниско качество ,както и ремсата.Ауто Плюс ги внася от Испания вече а не от Германия.Сащо така Ауто Плюс прекупва от Ауто 1 дискове брембо.
Офицялния вносител но брембо е Ауто 1
Цимерман дискови се внася от Ауто Динамик маи така им беше името,намират се на Раковска преди да излезеш на козлодуи.
Хубави наклатки има при Даскалов Кар,те сашто са офицялен вносител и то от Гемания.Ауто Плюс пак ги взима от там.
Надявам се да съм помогнал :!:

Потребителски аватар
stancorotax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stancorotax » Вто 25 мар 2008 12:55

брембо освен ауто 1 внасят и манимпекс, скоро си взимах и цената от манимпекс е по-добра с около левче на 50лв за бройка 239 вентилирани нарязани

jamox
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jamox » Вто 25 мар 2008 14:10

Ето и голата истина: нарезаните дискове на брембо не са по добри от другите без нарези. Спирането не зависи толкова от диска , колкото от накладката. А за накладки препоръчвам на всички АТЕ.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 25 мар 2008 15:29

Препоръчвам ти марка National от Хеед'91.
Ицо ще ти даде отстъпка за тях и ще останеш доволен от качеството. ;)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”