Подсушаване на подгизнал Пасат

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Подсушаване на подгизнал Пасат

Мнениеот Lawyer » Пет 12 авг 2005 8:21

Здравейте, колеги! Всички вече вярвам разбраха за "Одисеята" около моя Пасат и гръмналото радиаторче на парното. Сега всичко е ОК, благодарение на Ваското Едно, но остава един проблем за решаване. Колата просто е пълна с антифриз - имам предвид купето. Всичко под гумирания под е залято и няма как да го подсуша. Ако някой се сеща, да дава акъл - аз ще давам бири на срещата! Генерално поставен, въпросът е за "отводняване" на Пасат-а :wink:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Подсушаване на подгизнал Пасат

Мнениеот tatenceto » Пет 12 авг 2005 8:24

Lawyer написа:Здравейте, колеги! Всички вече вярвам разбраха за "Одисеята" около моя Пасат и гръмналото радиаторче на парното. Сега всичко е ОК, благодарение на Ваското Едно, но остава един проблем за решаване. Колата просто е пълна с антифриз - имам предвид купето. Всичко под гумирания под е залято и няма как да го подсуша. Ако някой се сеща, да дава акъл - аз ще давам бири на срещата! Генерално поставен, въпросът е за "отводняване" на Пасат-а :wink:
махането на всичко му е маиката но ако го оставиш на течение с отворени врати и на жега за един ден горе долу съхне

Потребителски аватар
Jovany
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovany » Пет 12 авг 2005 8:30

Антифриза си е мазен и мизерията ще си остане най - добре е да се извади всичко да се измие и да изсъхне.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 12 авг 2005 13:45

Спомням си, че са ми казвали, че антифриза е много агресивен спрямо метал и, че трябва да мия обилно с вода, ако олея някъде. Може би наистина хубаво миене и после на слънце ще е най-добре!

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 12 авг 2005 13:50

Дали антифризът е корозивен препарат нека се произнесе някой, ако знае със сигурност. Знам, че спирачната течност е силно корозивна, но за антифриза не съм чувал нищо такова. Освен това антифризът циркулира в изцяло металния двигател и на мен лично ми се струва, че не би трябвало да има корозивни свойства, но нека някой по-информиран да каже как е със сигурност. Да не вземе колата да стане като на Фред Флинтстоун... :lol:

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пет 12 авг 2005 15:13

и аз съм чувал че антифризът е агресивна течност. разхвърляй я и я измий с обезмаслител. Има един на фирмата меглио. жената в къщи чисти с него, но съм виждал на етикета му, че го дават за почистване на колелета. Можеш да пробваш или питай за някакъв друг препарат. Но мисля, че само с вода няма да стане

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пет 12 авг 2005 18:40

Антифризът няма корозионно действие :!: :!: :!: Иначе аз съм подсушавал от подобна беля някъде 4-5 пъти по цял ден...докато някрая изсъхна :idea:

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Пет 12 авг 2005 20:04

няма да изгние от антифриза виж ако полееш със спирачна течност е почти сигурно че ще бутне изолацията или боята

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Пет 12 авг 2005 20:11

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 14:20, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пет 12 авг 2005 20:16

При мен пода е покрит с нещо като восък,а под него има нещо като смола :shock:

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Пет 12 авг 2005 21:50

Да, и аз си мисля, че антифризът не е агресивен. Миризма вече няма, но подгизналото си остава. А и на пръв поглед ми се струва, че по пода има залепени гумени неща. Утре съм при Ваското Едно и ще видим. Благодарности! Ключ?!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Съб 13 авг 2005 1:31

vw_golf_2_Memphis написа: има ли сладникава миризма вътре Mr Green Fun ... :roll:

оха , дано да миреше на шоколад, та да ти се лепят женките...........

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”