ПРЕХВЪРЛЯНЕ В КАТ-ВЪПРОСИ

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
Iavor
Автомобил: Škoda Octavia VRS
Двигател: CEGA 2008

ПРЕХВЪРЛЯНЕ В КАТ-ВЪПРОСИ

Мнениеот Iavor » Пет 12 авг 2005 16:19

Някой може ли да ми помогне с информация- на колата ми й изтекоха 3-те години на инвалид и сега трябва да я прехвърля на мое име.Имате ли информация какъв е реда-трябва ли нещо да се плаща предварително,самото прехвърляне дали се плаща,минава ли се на преглед,освен за сверка на номерата,и на такъв като ГТП?
Всякаква информация ще ми е полезна!
Благодаря!

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 12 авг 2005 16:24

Отиваш при нотариус сключвате договор за покупко - продажба със инвалида, че ти я продава, след това в Кат занасяш документите. Плащаш такси. Минаваш я на каналите - задължително преглед като ГТП. След това се редиш на опашките за нов талон на твое име и естествено се плащат кинти.
Вземаш си талоните и бегаш колко се може по бързо и по далеч от там.
Мисля е тва :D

Потребителски аватар
warrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот warrior » Пет 12 авг 2005 16:42

аз си прехвърлях едно време колата от инвалида на мен... то си е точно все едно купуваш нова кола - сменя се собственост и така нататък... номерата стават също на твое име и на твойта регистрация. бтв, внимавай колата ти да е наистина изправна, мен ме върнаха за неработеща лампичка на номера едно време?! :roll: така че гледай сичко да ти работи на 6 по колата, и не забравяй да си сипеш течност на пръскалките на чистачките - и тях ги проверяват :)

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ПРЕХВЪРЛЯНЕ В КАТ-ВЪПРОСИ

Мнениеот tatenceto » Пет 12 авг 2005 20:12

Iavor написа:Някой може ли да ми помогне с информация- на колата ми й изтекоха 3-те години на инвалид и сега трябва да я прехвърля на мое име.Имате ли информация какъв е реда-трябва ли нещо да се плаща предварително,самото прехвърляне дали се плаща,минава ли се на преглед,освен за сверка на номерата,и на такъв като ГТП?
Всякаква информация ще ми е полезна!
Благодаря!
аз съм карал кола на инвалид и си я продадох сам на себеси така ми беше написано пълномощното но независимо от всичко трябва да си си платил всичко по колата и дори да е измита перфектно и ако знаеш къде е номера на мотора го почисти предварително защото се цупат и понякога правят номера ако не се чете

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”