прехвърляне на кола в кат
-
- Автомобил:
- Двигател:
прехвърляне на кола в кат
продадох стария си голф 2 на едно момче та въпроса ми е след като направим договора эа покупко-продажба трябва ли да му оставя талона на колата евентуално той като ходи в кат эа иэдаване на нов талон да иэдаде стария-чакам отговори 

- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Re: прехвърляне на кола в кат
vanhallen написа:продадох стария си голф 2 на едно момче та въпроса ми е след като направим договора эа покупко-продажба трябва ли да му оставя талона на колата евентуално той като ходи в кат эа иэдаване на нов талон да иэдаде стария-чакам отговори
Взимаш парите, уставяш му ключа и талона....след като сте подписали договора..........и това е всичко.........малко нервна работа е финансовата.......за това аз примерно като продавам или купувам предпочитам по-банков път......работата е по-чиста.

- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Правите нотариално заверен договор за покупко-продажба, вземаш си парите и му даваш абсолютно всички документи, които имаш и го оставяш да си чупи главата нататък. По-хубавата част е да си продавач, защото с едно копие от договора отиваш в данъчното и подаваш една молба за отписване на автомобила на твое име да не плащаш данъци повече. Това става автоматично и като купувача декларира колата на негово име ама за всеки случай да спиш спокойно го направи.
Важен момент е да дадеш на купувача бележката за платен данък на автомобила, защото му я искат и в данъчното и в Кат и ако я няма ще те потърси, за да извадиш копие. Другият вариант е да си плати той данъка наново както аз направих като вземах колата, защото не ми се занимаваше да се връщам до София, да звъня по телефони и т.н. и исках да си регистрирам колата бързо.
Важен момент е да дадеш на купувача бележката за платен данък на автомобила, защото му я искат и в данъчното и в Кат и ако я няма ще те потърси, за да извадиш копие. Другият вариант е да си плати той данъка наново както аз направих като вземах колата, защото не ми се занимаваше да се връщам до София, да звъня по телефони и т.н. и исках да си регистрирам колата бързо.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”