Преди повече от месец ми докараха кола от Италия. Още от там е писана на инвалид ( баба ми ).
Докараха колата - цветенце, върви та се къса. Отива бащи ми с баба ми на митницата, попълват що попълват и тамън да оправят нещата им казват че ТЕЛК-а е с изтекъл срок ( някъде преди около година ). Естественият въпрос е кой и защо не е погледнал въпросния ТЕЛК. И тук баба ми казва че има издадено някакво доживотно уверение от ТЕЛК с което си ползва останалите "превилегии" за инвалидност и въобще дори не била поглеждала другото. Да ама от митницата казват че това доживотното не ми вършило работа и искат другото.
ОК... в края на Юли се подават документи за преиздаване на ТЕЛК-а. И до колкото разбрах онези трябва в 2-седмичен срок да пратят писмо в което казват кога е назначена комисия. Да ама след 2 седмици ни вест ни кост от тях. Отива се там и се получава в отговор че всички били в отпуска и по-рано от началото на септември нямало да стане. Добре.. още няколко седмици чакане. Може би тук е момента да спомена че на колата отдавна изтекоха 3 дневните транзитни номера и в момента е затворена в един склад без номера, регистрация, талон... За каране и дума не може да става

Та сагата продължава. Оня ден баба ми ходила до въпросната служба при което казали че имали много работа не знам си кво не знам си що ( абе яко овъртали ) и по-рано от Октомври нямало как да стане. Това като го чух колко псувни са отнесли женската част от родата на въпросните служители на държавна служба не е истина!
Та искам да попитам има ли някакъв начин да се накарат тези хора да преиздадат ТЕЛК-а по-рано от когато на тях им скимне?
Може ли да се обърнем към някоя по-горе стояща инстанция?
Може ли да се подаде молба/жалба във връзка с пресрочването на първоначалния 2-седмичен срок който са казали ( а аз се чудя дали този срок е въобще регламентиран някъде по закон.. )?
Абе ако имате идеи - даваите...
Благодаря предварително на всички отзовали се