Вчера като сменях зимни->летни, и понеже съм си старателен, взех че пренавих единия болт на предна лява гума, в резултат сега там има един скъсан болт.
Въпроса ми е как мога да го извадя - скъсването е такова, че частта, която е за вадене, едва ли стърчи повече от 0,5 см. Още не съм свалил гумата, защото се чудех дали ще мога сам да го извадя, или направо на сервиз да ходя.
Единственото, което ми хрумна, е дупка в болта с обратна резба, и там да навия друг, по-тънък болт, с които затягайки го да се опитам да развия скъсания....Не знам обаче дали ще стане, някой да го правил до сега тва?
Естествено други идеи как да подходя са също желани...
Мерси предварително...
Скъсан болт на джантата
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:

Следващия път използвай търсачката

Иначе - сваляш джантата, слагаш една гайка върху скъсания болт, правиш в дупката една заварка и отвиваш с ключа. Става за 2мин.

Преди това чукни болта с чук да отлепи и го напръскай с нещо за ръжда

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Само да съобщя: В 3 сервиза бях:
Номер 1: Каква ви е колата?
Аз: Сеат
Те: Съжаляваме, закона (WTF?) не ни позволява да поправяме друго освен Ауди, VW и Шкода (представителство на трите марки беше)
Номер 2: Еййй, тя тая работа е сложна, тряа да скиваме, най добре да оставите колата за един ден (за незапознатите - тва значи ще ти я направя за половин час, ще та таксувам за 2-3 часа работа). Ама дори и да го извадим, ние нов болт да ти сложим нямаме
Номер 3: Даааа, тряа да видиме, много хора имаме сега, незнам си кво, пък дали ще стане, то зависи как е скъсан, най добре колата тука за един ден я остави (тарифата е 75 euro на час), ще видим като се освободи някой механик да я погледне.
След като разбра, че колата няма да я оставя при тях "да скиват", ми даде час за следващия понеделник (аз се обадих в понеделник).
Така че смятам да пробвам единствения сервиз, на който имам доверие (след 10 дни), ако не ще си я правя сам.
Горното го изписах за куриоз, да ви стане ясно колко и как "могат" немските сервизи.
Номер 1: Каква ви е колата?
Аз: Сеат
Те: Съжаляваме, закона (WTF?) не ни позволява да поправяме друго освен Ауди, VW и Шкода (представителство на трите марки беше)
Номер 2: Еййй, тя тая работа е сложна, тряа да скиваме, най добре да оставите колата за един ден (за незапознатите - тва значи ще ти я направя за половин час, ще та таксувам за 2-3 часа работа). Ама дори и да го извадим, ние нов болт да ти сложим нямаме

Номер 3: Даааа, тряа да видиме, много хора имаме сега, незнам си кво, пък дали ще стане, то зависи как е скъсан, най добре колата тука за един ден я остави (тарифата е 75 euro на час), ще видим като се освободи някой механик да я погледне.
След като разбра, че колата няма да я оставя при тях "да скиват", ми даде час за следващия понеделник (аз се обадих в понеделник).
Така че смятам да пробвам единствения сервиз, на който имам доверие (след 10 дни), ако не ще си я правя сам.
Горното го изписах за куриоз, да ви стане ясно колко и как "могат" немските сервизи.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”