КЪМ ВСИЧКИ ШОФЬОРИ!!!

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

КЪМ ВСИЧКИ ШОФЬОРИ!!!

Мнениеот shenko » Чет 08 сеп 2005 18:16

Обръщам се към всички колеги шофьори, хора нека се изтегляме на светофарите по възможно на-бързия начин!!! нека да проевим повече колегиалност на пътя!!! нека на едно задръстване да мислим и за тези, които са зад нас!!! нека да пестим малко-повече от ценното си време!!! :wink:

днес попаднах в задръстване към сточна гара, като стигнахме светофара бях втора кола, този галфон, който беше пред мен, след като светна зелено, докато пусне спирачката, докато натисне съидинителя, докато включи на първа, още малко и щеше да светне пак червено. Погледнах на огледалото минахме точно 5 коли, а ако се изтегляме както в други европейски държави, където задръстванията са част от ежедневието им, можехме да минем поне 10-15 коли или 20 примерно!

благодаря на всички!

Последна промяна от shenko на Чет 08 сеп 2005 18:59, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 08 сеп 2005 18:40

Ми то ние с турбодизелите достатъчно бързо се изнасяме ама проблема е не толко в автомобилите а както ти казваш във водачите!Тук във форума ще има гласност ама колко четат тука?

Потребителски аватар
didodi
Автомобил: Amarok DOUBLE cab
Двигател: CSHA 2014
Контакти:

Мнениеот didodi » Чет 08 сеп 2005 20:39

Охоо вие софиянци сте си добре , при нас това е ежедневие , като светне зелено и тогава първия се сеща че е тръгнал за някъде :banghead: . Аз лично тръгвам когато видя че 2- та кола пред мен тръгне и работа се получава стига и тоя пред мен се осетил за к'во иде реч. Абе ще се научат хората ама след 5 години............

Потребителски аватар
VR666
Автомобил: VW Jetta
Двигател: CFFB 2011

Мнениеот VR666 » Чет 08 сеп 2005 20:48

Тука се призовава хората да се правят на Шумахер по кръстовищата
или какво.
Колкото по бавно се кара, толкова по-малко ще са отнесените пешеходци
а предниците и задниците на колите ни ще са по-изпънати. Smackbum

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Чет 08 сеп 2005 22:33

не си разбрал
идеята е вече на жълто да включваш първа
а не светне зелено и ох сега да тръгна ама накъдеее чакай първа да включааа

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Чет 08 сеп 2005 22:33

Човека не говори да се състезаваме, а да се изнасяме на светофарите по-бързо, нещо което е особено нужно с тия задръствания. Мен например когато карах курсовете инструктора постоянно това ми набиваше в главата и с право, никакъв проблем не е когато светне жълто вече да си включил на скорост и да си готов за потегляне.
Хаха май пиша по-бавно!

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Чет 08 сеп 2005 22:35

Времето е наше-времето не стига-времето е пари.....едно абстрактно понятие като времето е причина за всички неуредици-никой не иска да попада в задръствания освен таксиметровите шофьори в София когато возят клиенти :) Основният проблем е че пътната инфраструктура е разчетена за брой автомобили 70 те години на миналия век втория проблем е наплива от амортизирани автомобили управлявани от нискоквалифицирани водачи третия проблем е пътната народопсихология или що за животно е съвременния автомобилист поставен в урбанистична среда/конкретизирам пикови часове по центъра на София/стреса е на макс-голяма жега бързаш за някъде проблеми в работата семейството и т. н .-седи този изтормозен от инфлацията човечец в крайно амортизираната си 15 год. кола светва му зелен сигнал и унесен в проблемите си забавя своите реакции.......оттам се почва едно стичане на поредица от събития водещо до появата на нервни изблици от страна на движещите се отзад автомобилисти....с една дума.....живота е едно от най-сложните....събития :shock: :shock: :? :? :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Аха ама друг пат.

Мнениеот wili98 » Чет 08 сеп 2005 23:28

днес вечерта по кабапчиев от сточна гара, на светофара с черковна един кретен мина не на тъмно червено, ами на чисто червено от поне 3 сек светещо..
Аз идвам от черковна, и вървя към рум. посолство. Седя на 3 м от светофара за да го виждам, светва зелено аз включвам тръгвам, минавам трите метра, и в този момент нещо ми се видя в периферията, и гледам един кретен с луда скорост минава точно покрай мен.
Е извинявай, ама бях с детето и това копеле щеше да ми се вреже във вратата, ако не бях скочил на спирачките...
Добре че зад мен един бакшиш го беше видял, та не тръгна веднага след мен а изчака та да не ме ковне отзад...

Ами ха ся кажи как да тръгна... като сетва червено и тогаз още 3 коли влизат в кръстовището..?

Та бих казал :
КОЛЕГИ на ЖЪЛТО НЕ СЕ ВЛИЗА В КРЪСТОВИЩЕ

stil
Автомобил: VW Polo 1991
Двигател: NZ

Не разбрал

Мнениеот stil » Пет 09 сеп 2005 0:02

Обръщам се към всички колеги шофьори, хора нека се изтегляме на светофарите по възможно на-бързия начин!!! нека да проевим повече колегиалност на пътя!!! нека на едно задръстване да мислим и за тези, които са зад нас!!! нека да пестим малко-повече от ценното си време!!!

днес попаднах в задръстване към сточна гара, като стигнахме светофара бях втора кола, този галфон, който беше пред мен, след като светна зелено, докато пусне спирачката, докато натисне съидинителя, докато включи на първа, още малко и щеше да светне пак червено. Погледнах на огледалото минахме точно 5 коли, а ако се изтегляме както в други европейски държави, където задръстванията са част от ежедневието им, можехме да минем поне 10-15 коли или 20 примерно!

благодаря на всички!

shenko_i не разбрах какво се нервираш толкова. Твоят призив към КОЛЕГИТЕ шофьори ми се струва малко СТРАНЕН и НЕУМЕСТЕН.
Най-малкото защото по-надолу постът ти не кореспондира много с колегиалността към която призоваваш.
Всички бързаме за някъде. Но всеки се разпростира според своите възможности, тези на инфраструктурата/трафика и възможностите на своя автомобил.
Ако колегата отпред за момент се е заплеснал някъде във своите грижи, можеш да го "събудиш" с дискретен звуков сигнал. Излишното изнервяне на обстановката няма да ти помогне да стигнеш по-бързо там, за където си тръгнал.

Ще си позволя да допълня колегата веселин, като цитирам един велик българин:
"Времето е в нас и ние сме във времето"

pugsy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Аха ама друг пат.

Мнениеот pugsy » Пет 09 сеп 2005 7:08

wili98 написа: ..............Та бих казал :
КОЛЕГИ на ЖЪЛТО НЕ СЕ ВЛИЗА В КРЪСТОВИЩЕ

може да се навлиза,ако неможеш да спреш

по скоро не трябва да тръгваш на жълто

това с изнасянето е хубаво,но се случва някой да се заблея някъде и на мен ми се е случвало,и зад мен клаксони и псувни,а не ми харесва някой да "богослови" майка ми,и в тези случей си пускам аварийните :evil:

Потребителски аватар
zaio_baio
Автомобил:
Двигател:

:-)

Мнениеот zaio_baio » Пет 09 сеп 2005 8:12

Спокойно Другари!!! (Нали нашите дойдоха на власт трябва да сменим обръщението)
Проблема е решим в квадратура (математически казано)! Камери има по кръстовищата навсякъде!! Сега остава да ни монтират по една електронна джиджафка - която като влезеш в кръстовището поема контрола върху автомобила като светне жълто си вече на първа на полусъединител и изнесен точно колкото трябва!!!! ...... I ROBOT rulz!!!

ДО тука с шеговитите мечти. До като има загубеняци с купени книжки и мацки с празни тикви дето се гримират на огледалото за обратно виждане без да го връщат в началното му положение - и дето като ти бутнат колата после са света вода не напита .... "ауууу ама аз бутнах ли те". И докато ченгетата си бъркат в носовете по кръстовищата и гледат безучастно - "зрители от първия ред" - аз така ги наричам ходят да констатират само или да приберат труповете .... оправия няма да има. :drinking: Drunk :drinking: In vino veritas - да се отдадем на алкохолизъм .. друго не ни остава :motz:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 09 сеп 2005 8:36

Смятам че конкретния проблем не е тема за дискусия. На всеки може да се случи да се заблее, сигурен съм че на всички вас им се е случвало. Верно че не е приятно, но все пак трябва толерантност. Всеки бърза за някаде, вкючително и аз и точно по тази причина движението е на този хал. Всеки кара кадето намери, нарежда се кадето намери, прави некоординирани движения, спира кадето си иска.
Най редовно ми се случва на булевард "България" пред билата в посока Бояна да съм първа кола, и когато е по натоварено движението правещите ляв завой почти винаги завиват на червено, и то по 5 6 коли, просто защото са такива условията. Та светва ми на мене червено, пред мене кръстовището е блокирано, аз чакам да се изнесат колите, а зад мене вече някои е надул клаксона и ми се е залепил в задната броня със включени дълги и все едно аз мога да прескоча тези пред мен.
Моят призив е да има повече толерантност, да се спазват правилата за движение, колкото и странно да ви звучи в правилника за движение по пътищата си пише кога и при какви условия се тръгва и спира на светофар.

lamad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lamad » Пет 09 сеп 2005 10:48

Колеги, напълно подкрепям призива да се изнасяме по-бързо на светофарите. Според мен не е без значение дали на един светофар ще се изнесат 5 или 15 коли. И проблема не е само в първата кола - когато някой чака автомобила пред него да измине 10м за да тръгне и той, а после тръгва, все едно минава през женски пазар, тогава автоматично само заради това, че някой спи - на светофара остават поне три коли, които иначе биха минали.
Тук не става въпрос за нерви или за псувни - те са следствие. Става въпрос за намаляване на задръстванията и за спестяване на времето за придвижване, а от там и по-малко маики ще го отнасят.

Потребителски аватар
Ice___Cool
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ice___Cool » Пет 09 сеп 2005 11:53

Само така: на жълто ръгам 1-ва и преди да светне зелено вече съм Drive
до края на сфетофара съм на 2-ра и със 60км./ч. Само някой да ми се изпречи и го качвам на предния капак.

Авеейййй хора нещо май Screwy а? Кви са тея приказки за бързо инасяне, а кой ще варди пешеходците, кой ще варди собствената си и на колегите си кола? Като стигнете с 3 минути по-бързо до някъде голям кеф ли ви прави, и в същото време сте напсували 10 пешеходеца и оня дето не тръгнал с пилене на гуми на предния сфетофар? Побъркахте ли се? Винаги ще има добри и не добри шофьори и трябва да се съобразяваме и с тях, не може всеки да се изнася за отрицателно време от сфетофара.
Карайте внимателно и с всичкия си, а не колкото по-бързо може. Говорим за толерантност на пътя, а тук се появяват разни такива постове.

Потребителски аватар
shenko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот shenko » Пет 09 сеп 2005 12:02

Ice___Cool написа:Само така: на жълто ръгам 1-ва и преди да светне зелено вече съм Drive
до края на сфетофара съм на 2-ра и със 60км./ч. Само някой да ми се изпречи и го качвам на предния капак.

Авеейййй хора нещо май Screwy а? Кви са тея приказки за бързо инасяне, а кой ще варди пешеходците, кой ще варди собствената си и на колегите си кола? Като стигнете с 3 минути по-бързо до някъде голям кеф ли ви прави, и в същото време сте напсували 10 пешеходеца и оня дето не тръгнал с пилене на гуми на предния сфетофар? Побъркахте ли се? Винаги ще има добри и не добри шофьори и трябва да се съобразяваме и с тях, не може всеки да се изнася за отрицателно време от сфетофара.
Карайте внимателно и с всичкия си, а не колкото по-бързо може. Говорим за толерантност на пътя, а тук се появяват разни такива постове.

някои хора или немогат да ме разберат или неискат......АЗ НЕ ВИ КАЗВАМ ДА СЕ ПРАВИТЕ НА ЛЕТЦИ КАЗВАМ НА ВСИЧКИ ПО ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ ИЗТЕГЛЯМЕ ПО ВЪЗМОЖНО НА-БЪРЗИЯ НАЧИН ОТ КРЪСТОВИЩЕТО ТОВА Е БЛИЗКО ДО АКЪЛА АМА НАЛИ ТРЯБВА ДА ВПРЕГНЕМ НЯКОЯ ГЪНКА НА МОЗЪКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”