Минаване през Сърбия
Минаване през Сърбия
Ако някой има представа колко излиза минаването през Сърбия (такси, застраховки и др.), моля нека да каже 

- jiks
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Застраховка няма, само задължителната зелена карта за автомобила. Иначе магистралата е от Ниш до Белград и е 1070 динара което към 13 евро. Като влезеш в Сърбия веднага след митн.контрол има от ляво и от дясно чейндж за смяна. И друго гледай да спазваш ограниченията, че има много куки а те по-малко от 10-20 евро не взимат. Успех !!!
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро минахме през Сърбия от Сегед през Белград и Ниш за София. Малко след границата ни прибраха 6 Е и пътувахме по половината платно на иначе строяща се магистрала с много отклонения, стеснения и забавяния. От Белград до Ниш е перфектна магистрала, но струва още 15 Е. От Ниш към границата е мила родна картинка - даже и по-зле.
Застраховката мисля, че е всъщност зелената карта и минималния период е за 2 седмици - към 150 лв.
Много внимавайте с ограниченията на скоростта по пътищата в Сърбия. Полицаите са на всяка крачка с радар в ръка. Изобщо не се церемонят - само показват радара и протягат другата ръка. Добре, че нямахме случай да ни спрат.
Успех!
P.S.: Докато го напиша и те колегите ме изпреварили! Елипсовиден знак не са ни търсили на границата, но ни питаха за международна книжка. Бяхме ги извадили в СБА предварително!!
Застраховката мисля, че е всъщност зелената карта и минималния период е за 2 седмици - към 150 лв.
Много внимавайте с ограниченията на скоростта по пътищата в Сърбия. Полицаите са на всяка крачка с радар в ръка. Изобщо не се церемонят - само показват радара и протягат другата ръка. Добре, че нямахме случай да ни спрат.
Успех!
P.S.: Докато го напиша и те колегите ме изпреварили! Елипсовиден знак не са ни търсили на границата, но ни питаха за международна книжка. Бяхме ги извадили в СБА предварително!!
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Vladko написа:2x6euro + 1x15euro магистрални такси ако си с цолови номера имат и нова екстра от тази година казва се спедиция и цената и е солена
П.С. международна книжка трябва само за престой над 3мес. обаче те се пробват и ако не знаеш те цакат
И още нещо - ако плащаш в српски денари ти излиза с около 4 Евро по-евтино отколкото ако плащаш директно в Евро. На границата има обменно бюро и курса не беше толкова зле (Април месец 2005г.) 81 денара = 1 Евро
Re: Минаване през Сърбия
ivan4o написа:Ако някой има представа колко излиза минаването през Сърбия (такси, застраховки и др.), моля нека да каже
Здарвей
САмо да знаете, за да не ви прекарат, ако сте на газ НЕ ЗАРЕЖДАИТЕ в Белград газ. Сипаха ми на 40л. бутилка 44л. газ, като ги спрях а колко щеше да е незнам. Бях минал 300 км гори ми около 9/9,5 на 100, смятаите сами какви мошеници са

- SkyWalker
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ре
И си пригответе яко дребни за полицаите, м... им взимат повече от нашите!!! И ако знете сръбски май е най-добре:)
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”