Мнениеот zaro » Вто 20 сеп 2005 9:12
°niksi°
Че увеличението е нейзбежно, смятам че е така, просто за съжалениуе това е нормалното развитие на нещата при създалата се обстановка.
Но мене ми прави друго впечатление, не знам дали съм прав, но това е мое мнение.
Да речем произвеждаш едно нещо, имаш фирма за това нещо, заводче в някое населено място кадето го произвеждаш, рабхотници и така на татъка. Това нещо има определена себестоиност, продаваш го това нещо и взимаш печалба. в селдващият момент вдигат цените на гаста, отоплението ти става по скъпо и то значително, вдигат тока, вдигат всичко, съответно началните продукти, от който ти го произвеждат поскъпват по същите причини, поскъпва ти бензина драстично, доставката на това нещо до краината цел поскъпва, измислят ти хиляда акциза и данъка и каквото е там. И това ми ти нещо неминуемо поскъпва, става по скъпо за краиният потребител. Но от цялата тая работа ти като производител не печелиш повече, неможеш да вдигнеш цените колкото си искаш защото никои няма да ти копува продукцията. Тук според мене се намесва братския китаиски народ, които се намира на другия краина света и докарва каквото се сетиш на никаква цена, часовници по 2 лева, тамагочита и половината илиенци. Ти щеш нещеш не можеш да завишиш цената защото няма кои да ти копува стоката и си на същото положение. От каде да вземеш за да вдигнеш заплатите. Заплатите си остават същите, или примерно се увеличават но увеличението е значинелно в процент - 1/4 (25%)- тва не е малко и от 200 ева почваш да взимаш 250 да речем. Кажи ми това решава ли ти проблема?
и зяла европа да се вдигне на стачка ефекта ще е същия, глас в пустиня.