Интересува ме стандарта Евро 4 приложен ли е в БГ или предстои да бъде приложен ? Общо взето ме интересува тази тема защото никаде във форума на намерих подобна тема..нито в нета..
Т.е до кога ще можем да си караме старите коли и тези въобще преди Евро 4 ? Някои ако има полезна информация като цяло по тези въпроси ще се радвам да ги сподели ?
Евро стандартите и приложението им в БГ ?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Lovato-тата , дет монтирам са Юро фор компатибъл
Моя пасатор май няма и единица

Моя пасатор май няма и единица

Последна промяна от The_Machine на Съб 14 юни 2008 22:26, променено общо 1 път.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Smoke написа:нямам евро поктитие нито катализатор
И аз така

Ако трябва да се връзвам на ония муньовци от европата то вероятно трябва да си нафукам катализатор и у дупето!
И така, пърдим, горим, смърдим, цапаме, шумим и тн. при това не за кеф, а защото чисто и просто за толкова имаме парички

Скъпи европейци, добре дошли в България!

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Евро стандартите и приложението им в БГ ?
StS написа:Интересува ме стандарта Евро 4 приложен ли е в БГ
Приятелю, правилата на ЕС важат и за БГ, така че ако важи отзи стандарт в съюза, значи важи и в БГ, много е просто

А това какви автомобили се карат, няма нищо общо с това какво е действащото ограничение към производителите - тези Евро1-2-3-4-и така нататък, се отнасят само за нови автомобили. Иначе може да си караш старата таратайка колкото искаш

Това го пиша, за да ти поясна, че анкетата ти е леко безсмислена - демек няма значка кой стандарт действа, понеже те не се отнасят за старите джугани

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
musura написа:StS написа:Интересува ме стандарта Евро 4 приложен ли е в БГ
Приятелю, правилата на ЕС важат и за БГ, така че ако важи отзи стандарт в съюза, значи важи и в БГ, много е просто![]()
А това какви автомобили се карат, няма нищо общо с това какво е действащото ограничение към производителите - тези Евро1-2-3-4-и така нататък, се отнасят само за нови автомобили. Иначе може да си караш старата таратайка колкото искаш
Това го пиша, за да ти поясна, че анкетата ти е леко безсмислена - демек няма значка кой стандарт действа, понеже те не се отнасят за старите джугани
А бе да ама аз тази година щех до бой да стигна с един гъз дето се опита да ме изхвърли от канала защото колата ми нямала катализатор.
Направо оглупях и не можах да повярвам как 30 килограмов човек може да ми дига такива скандали и да ме дърпа за якето при положение, че съм 4 пъти по-голям от него и съм дошъл да си платя

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:StS написа:Интересува ме стандарта Евро 4 приложен ли е в БГ
Приятелю, правилата на ЕС важат и за БГ, така че ако важи отзи стандарт в съюза, значи важи и в БГ, много е просто![]()
Мда колега обаче... Стандартите явно не важат ? За новите коли ОК обаче все още се внасят коли и са новорегистрирани разни мноого преди 2001г... Ако го имаше стандарта това нямаше да е възможно.
- ultralamer
- Автомобил:
- Двигател:
Махането на катализаторите за мен е пълна глупост и трябва да се забрани по някакъв начин. Иначе всички се оплакват колко лош бил въздухът в BG и т.н. В крайна сметка тия отрови ги дишат и вашите деца! След като човек има възможност да си купи кола, трябва и да я поддържа. Плюс това, махането на катализатора не допринася кой знае какво към вървенето на автомобилът. Ако мислите, че за 3-4к.с. си заслужава да тровите себе си и останалите, добре 

- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
ultralamer написа:Махането на катализаторите за мен е пълна глупост и трябва да се забрани по някакъв начин. Иначе всички се оплакват колко лош бил въздухът в BG и т.н. В крайна сметка тия отрови ги дишат и вашите деца! След като човек има възможност да си купи кола, трябва и да я поддържа. Плюс това, махането на катализатора не допринася кой знае какво към вървенето на автомобилът. Ако мислите, че за 3-4к.с. си заслужава да тровите себе си и останалите, добре
остави това ....ами тези с Евро 5 кой са ? Това даже не е въведено официално ?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”