Обезвъздушава ли се при смяна на предни накладки?
Счупих за пореден път предна накладка..
Миналия път обезвъздушавах всичките - задни и предни..
Но ми е интересно, трябва ли да се обезвъдушават задната спирачна система при смяна на предни накладки(предно дясно [пасажерска страна] колело)?
Обезвъздушава ли се при смяна на предни накладки?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- disela
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nero написа:незнам как го правите това упражнение да свалите накладките без да откачате маркучите! колкото и да се опитвам поне малко трябва да ги отхлабя за да може буталото да се прибере навътре и да сваля апарата! възможно най скоро трябва да се науча как става щото всеки път обезвъздушавам ...
Аз го правя по следния начин:
Отвивам двата болта дето държът апарата, взимам една щанга и я завирам между апарата и диска, с леко напъване буталото се пребира, но трябва да се внимава да не се прибере до край защото мисля че връща всичката течност от тръбата в казанчето. Свалям апарата, слагам новите накладки, после пак с щангата вече при свален апарат връщам пак буталото и си хаквам апарата на мястото му . . след тва вече при всичко зглобено, паля и помпам спирачката на место 2-30 пъти (докато се осъзнае къде е

- disela
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
hooligans написа:а аз пък , при положение че нямам диплома за автомонтьор , отивам в сервиз и давам 20 лева за работа и няма ядове , защото както българина е научен от всичко да разбира , няма как....
то и аз си го мога , и тате си го може , ама уна козата си сака пръч
и още 20 лева за накладки и ехееее . . . .
За мен дет съм тинейджър и още съм на мама и тате, тва са ми парите за 1 седмица . . така че .. споредзависи

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”