Имаме теч на масло от капака на клапаните. Чичката разправя, че тва било причината за прекъсването. На мен ми се вижда малко трудно да влезе маслото при свещите. Пък и му нямам доверие на тоя, от както го видях да ми сваля барабана на голфа с чук.
Може ли да влезе маслото от теча на капака при свещите и да ги зацапа?
Масло по свещите - прекъсване ... ?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Този направо го забрави.
1. Свещта е завита с усилие, и е уплътнена с меден пръстен.
2. Налягането в цилиндъра е по-голямо отколкото отвън -> дори и да имаш неплътности около свещта, маслото няма да влезе - от там ще "духа".
Друг въпрос е, че освен капака на клапаните може да имаш неплътности по гумичките на клапаните и/или сегментите, и от там да идва маслото по свещите, и прекъсването.
1. Свещта е завита с усилие, и е уплътнена с меден пръстен.
2. Налягането в цилиндъра е по-голямо отколкото отвън -> дори и да имаш неплътности около свещта, маслото няма да влезе - от там ще "духа".
Друг въпрос е, че освен капака на клапаните може да имаш неплътности по гумичките на клапаните и/или сегментите, и от там да идва маслото по свещите, и прекъсването.
Възможно е свещите да дават пробив и да фърлят искра наоколо, но ако лолите изолацията им е много омазнена, маслото да ги дразни. При студен мотор как са, виш температурното число да нее проблема или изолацията да е изпечена в масло. друг вариант
П. П. Виш свещите как са ако са черни гориш масло, ако имаш газово на газ трябва да са ти раждиви ако и тогава са черни почвай с парички и фложки и ако не излезе от тях горивната смес , в краен случай сегментите.А масло харчи ли ти?

П. П. Виш свещите как са ако са черни гориш масло, ако имаш газово на газ трябва да са ти раждиви ако и тогава са черни почвай с парички и фложки и ако не излезе от тях горивната смес , в краен случай сегментите.А масло харчи ли ти?
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”