На задния капак имам пластмасов спойлер,оригинален и боядисан с цвета на колата( тъмно зелен металик-перла).Започна да му се лющи лака,вижда се,че боята не е заминала,просто падат прозрачни люспи от спойлера.На местата където вече няма лак цвета на колата изглежда различно.Как може да махна целия лак,без да наранявам боята,защото ме дразни.Ако успея може ли след време само да лакирам ?
На ламарината никъде няма паднал лак,само по пластмасовите чати,изглежда не хваща добре на пластмаса.
Махане на лак от боята
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Махане на лак от боята
Здравей.Аз свалям лака с водна шкурка...и след това е матово.Като си свърша работата по колата се лакирва отново...и металика си излиза пак.
Люпи се лака защото най вероятно не е правилния...люпи се от дъжд слънце студено горещо и т.н.Ако беше виновна пластмасата и базата ще заминава.
изчакай мнения пък прецени
Люпи се лака защото най вероятно не е правилния...люпи се от дъжд слънце студено горещо и т.н.Ако беше виновна пластмасата и базата ще заминава.
изчакай мнения пък прецени

Re: Махане на лак от боята
[quote="mariovasi"]Здравей.Аз свалям лака с водна шкурка...и след това е матово.Като си свърша работата по колата се лакирва отново:r
Много грешиш колега няма как да свалиш лака без да не протриеш базата(металика)трябва да се пребоядиса наново
Много грешиш колега няма как да свалиш лака без да не протриеш базата(металика)трябва да се пребоядиса наново

На мен също започна да ми се лющи лака на предния капак. Интересува ме като цена каква е услугата за лакирване и на каква площ някой ако знае.
Не съм съгласен, че е от пластмасата, защото някой от новите коли имат доста пластмасови части по себе си обаче лака си седи.
На ламарината никъде няма паднал лак,само по пластмасовите чати,изглежда не хваща добре на пластмаса.
Не съм съгласен, че е от пластмасата, защото някой от новите коли имат доста пластмасови части по себе си обаче лака си седи.
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
Re: Махане на лак от боята
VR5 написа:mariovasi написа:Здравей.Аз свалям лака с водна шкурка...и след това е матово.Като си свърша работата по колата се лакирва отново:r
затова казвам "аз" как правя,никого не ангажирам.Свалям лакове постояно(разбира се и от базата пада няма как,но колко...)
...рисувам... без да пребоядисвам колега.
И пак лак,проблеми не е имало,няма логика и смисъл да махна цвета до шприц,(та пребоядисване),че картинки някакви,че лак и т.н.
Дали греша...?
но всеки си преценява кое как...и по кой начин!

Извинявам се на автора на темата за подробностите.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”