Махане на лак от боята

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
wwwolfish
Автомобил:
Двигател:

Махане на лак от боята

Мнениеот wwwolfish » Сря 09 юли 2008 15:14

На задния капак имам пластмасов спойлер,оригинален и боядисан с цвета на колата( тъмно зелен металик-перла).Започна да му се лющи лака,вижда се,че боята не е заминала,просто падат прозрачни люспи от спойлера.На местата където вече няма лак цвета на колата изглежда различно.Как може да махна целия лак,без да наранявам боята,защото ме дразни.Ако успея може ли след време само да лакирам ?
На ламарината никъде няма паднал лак,само по пластмасовите чати,изглежда не хваща добре на пластмаса.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Махане на лак от боята

Мнениеот mariovasi » Сря 09 юли 2008 18:14

Здравей.Аз свалям лака с водна шкурка...и след това е матово.Като си свърша работата по колата се лакирва отново...и металика си излиза пак.
Люпи се лака защото най вероятно не е правилния...люпи се от дъжд слънце студено горещо и т.н.Ако беше виновна пластмасата и базата ще заминава.
изчакай мнения пък прецени :roll:

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Re: Махане на лак от боята

Мнениеот VR5 » Сря 09 юли 2008 18:39

[quote="mariovasi"]Здравей.Аз свалям лака с водна шкурка...и след това е матово.Като си свърша работата по колата се лакирва отново:r
Много грешиш колега няма как да свалиш лака без да не протриеш базата(металика)трябва да се пребоядиса наново :wink:

Потребителски аватар
endless
Автомобил: VW
Двигател: AEE

Мнениеот endless » Сря 09 юли 2008 18:44

На мен също започна да ми се лющи лака на предния капак. Интересува ме като цена каква е услугата за лакирване и на каква площ някой ако знае.

На ламарината никъде няма паднал лак,само по пластмасовите чати,изглежда не хваща добре на пластмаса.

Не съм съгласен, че е от пластмасата, защото някой от новите коли имат доста пластмасови части по себе си обаче лака си седи.

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Re: Махане на лак от боята

Мнениеот mariovasi » Сря 09 юли 2008 19:02

VR5 написа:
mariovasi написа:Здравей.Аз свалям лака с водна шкурка...и след това е матово.Като си свърша работата по колата се лакирва отново:r
Много грешиш колега няма как да свалиш лака без да не протриеш базата(металика)трябва да се пребоядиса наново :wink:

затова казвам "аз" как правя,никого не ангажирам.Свалям лакове постояно(разбира се и от базата пада няма как,но колко...)
...рисувам... без да пребоядисвам колега.
И пак лак,проблеми не е имало,няма логика и смисъл да махна цвета до шприц,(та пребоядисване),че картинки някакви,че лак и т.н.
Дали греша...?
но всеки си преценява кое как...и по кой начин! :wink:

Извинявам се на автора на темата за подробностите.

Потребителски аватар
edisonov
Автомобил: VW Golf 8 Variant
Двигател: 2025

Мнениеот edisonov » Чет 10 юли 2008 8:22

На мен наскоро от тавана на 6-7 места се беше олющил лака и всички които попитах ми казаха, че нестава само с нов лак, а трябва пребоядисване. И в крайна сметка се наложи да го пребоядисам, че така на петна беше отвратително. Ако става само с прелакиране ще си умра от яд.

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”