Golf IV или Seat Leon
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Golf IV или Seat Leon
Здравейте колеги реших да се сдобия с по-нова придобивка и съм се спрял на тези две коли конкретно.Тъй като технически са еднакви.Въпроса ми е следния харесал съм си TDi мотора със 150 коня добър ли е заслужава ли си покупката на такъв и евентуално кой друг двигател може и бензинов бихте ми препоръчали, който разбира се да върви прилично.И двете коли ми харесват но сеата ми е малко повече на сърце заради по-красивия си дизайн.Дайте мнения ще съм ви благодарен.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
И аз чувах за ядовете от филтъра за твърди частици, които нашата нафта с високо съдържание на сяра създава, но достатъчно е да излезеш на магистралата и да го настъпиш хубаво и проблема се решава веднага!
А Влад, повярвай, това мечтае да бъде понастъпано!
Относно дизайна... аз лично съм на кантар, но мисля, че на Голф купето е по-просторно отвътре и по-енергономично. Единствено неприятно усещане ми създаде високите прагове, все едно влизаш в корито, но... предполагам се свиква.
А Влад, повярвай, това мечтае да бъде понастъпано!

Относно дизайна... аз лично съм на кантар, но мисля, че на Голф купето е по-просторно отвътре и по-енергономично. Единствено неприятно усещане ми създаде високите прагове, все едно влизаш в корито, но... предполагам се свиква.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Не зная защо точно, но голф 4 150 к.с. дизел в БГ не се предлагаше, когато беше актуален... Това от форума го зная, но кой го е казал - нямам представа!
Иначе на мен сеата повече ми харесва - има по-агресивни черти. Но пък качеството на сеатите нещо не ми харесва. Естествено става въпрос за употребявани автомобили. новите са си нови!
Иначе на мен сеата повече ми харесва - има по-агресивни черти. Но пък качеството на сеатите нещо не ми харесва. Естествено става въпрос за употребявани автомобили. новите са си нови!
- salamaleikum
- Автомобил:
- Двигател:
Абе не знам но се намират 150 дизелови коне по често на Леона а относно филтъра за частици и голфове и леони съм виждал по 150 коня турмят си яко, ама и яко вървят но не държа 100% на дизелов двигател може и бензин.Но тук има друга дилема ако е бензин може би 1.8Т е моят двигател.Обаче при голфа има 150 и 180 коня а пък при леона само 180 и нагоре а там се плаща акциз, което автоматично ме отказава от мощност над 163 коня.А и 1.8 мотора без турбо върви ли прилично и до колко е здрав защото като компромис може и на него да се спра.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Аз карам 1.8 без турбо - 125 к.с. - вече над 2 години.
Доволен съм. Малко съжалявах, че не съм взел 1.8Т, но вече поулегнах и не съжалявам толкова.
Турбото все пак си е още един агрегат, който може да се счупи... Имам приятели с неприятни спомени... Но не е задължително на всеки да се случи да му гръмне турбото...
Според мен перфектният избор е 1.9 тди 110-131 к.с.! Това с чип става самолет, а и разходът е доста приемлив!
Доволен съм. Малко съжалявах, че не съм взел 1.8Т, но вече поулегнах и не съжалявам толкова.
Турбото все пак си е още един агрегат, който може да се счупи... Имам приятели с неприятни спомени... Но не е задължително на всеки да се случи да му гръмне турбото...
Според мен перфектният избор е 1.9 тди 110-131 к.с.! Това с чип става самолет, а и разходът е доста приемлив!

- N1P0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Твърдо съм повече за Леона. На дизайн определено е по агресивен, но си зависи каква версия търсиш. На Леона обожавам Купра версията която съм виждал само 3-4 коли да се продават за толкова години и от вътре е много изпипан става на въпрос за дизел версията 150кс - трудно се намират.
На Горубляне имаше един подобен пак 150кс 20 бона му искаха ако не са го продали вече.

На Горубляне имаше един подобен пак 150кс 20 бона му искаха ако не са го продали вече.
- chinadracon
- Автомобил: VW Golf MK4
- Двигател: AKL 1999
- Контакти:
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Последна промяна от skotis на Съб 12 юли 2008 10:48, променено общо 2 пъти.
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”