Пукнат фар

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Пукнат фар

Мнениеот StanTheMan » Нед 13 юли 2008 14:14

Колеги, имам малка дупчица на единия фар, очевидно е от ударено с камъче.
Кажете с какво да я затворя тази дупчица, че така ми е разхерметизиран фара и ми се запотява много неприятно и образувания конденз трудно изсъхва в продължение на седмици.
Пробвах със силикон, ама резултата е нулев (може и да не съм пробвал с правилния силикон, беше някъв обикновен :roll: )
Изображение
Изображение
Ако не са ясни снимките, кажете, че са направени с телефона :?

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Пукнат фар

Мнениеот mariovasi » Нед 13 юли 2008 14:23

Моето предложение е онова лепило от две части къде му казват течен метал.Съхне 15мин. на топло време стои прозрачно и твърдо.
И само в отворчето слагаш да не излиза много напред.

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 13 юли 2008 14:43

с парите за лепила ще си вземеш друг фар от форума или от морга :wink:

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 13 юли 2008 14:49

Не се занимавай по-добре с лепене,ами си купи ново стъкло за фра-цената на чисто нови е около 10 лв. :wink:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 13 юли 2008 16:05

да не говорим, че като лепиш най-вероятно ще зацапаш стъклото и ще се разсейва светлината не както е предвидено...

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Нед 13 юли 2008 18:10

Не се занимавай по-добре с лепене,ами си купи ново стъкло за фра-цената на чисто нови е около 10 лв.

Ако са наистина до 10лв е ОК, ама ме притеснява дали ще може да се прикрепи достатъчно добре към моя рефлектор, така че да си е херметично!
"Новите" фарове тука из форума са минимум 30лв.
да не говорим, че като лепиш най-вероятно ще зацапаш стъклото и ще се разсейва светлината не както е предвидено...

Няма да говорим - дупката е ниско долу и е страшно малка, няма страшно за светлината :wink:
Моето предложение е онова лепило от две части къде му казват течен метал.Съхне 15мин. на топло време стои прозрачно и твърдо.
И само в отворчето слагаш да не излиза много напред.

Това лепило не го ли продават в доста големи разфасовки, дайте да измислим вариант за запълване на много малка дупчица, за която е необходим много малко материал и така че да хване плътно

Чакам още идеи :)

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Нед 13 юли 2008 19:08

StanTheMan написа:
Не се занимавай по-добре с лепене,ами си купи ново стъкло за фра-цената на чисто нови е около 10 лв.

Ако са наистина до 10лв е ОК, ама ме притеснява дали ще може да се прикрепи достатъчно добре към моя рефлектор, така че да си е херметично!
"Новите" фарове тука из форума са минимум 30лв.

Колега няма проблеми-моите 2 фара ги отварях да ги затъмнявам и след като ги залепих нямам никакъв проблем с конденз.Просто трябва да сложиш по-стабилно силикон :wink:

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Re: Пукнат фар

Мнениеот webdude » Нед 13 юли 2008 20:19

StanTheMan написа:Колеги, имам малка дупчица на единия фар, очевидно е от ударено с камъче.
Кажете с какво да я затворя тази дупчица, че така ми е разхерметизиран фара и ми се запотява много неприятно и образувания конденз трудно изсъхва в продължение на седмици.
Пробвах със силикон, ама резултата е нулев (може и да не съм пробвал с правилния силикон, беше някъв обикновен :roll: )
Изображение
Изображение

Ако не са ясни снимките, кажете, че са направени с телефона :?

Моя ляв фар има подобна дупчица (само че при мен не е пробила стъклото докрай) и съм я запълнил с прозрачен силикон ... ядове няма ...
Аз силикона вече си го имах и не ми стурваше нищо ...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пон 14 юли 2008 10:49

Аз също имам на единият фар подобна дупка, даже по-голяма. Напълних я със силикон и няма никакви ядове. Като изсъхна стана прозрачен. Дори минавам вече четвърта или пета година на оглед при смяна на стикери (при каското). Досега не са забелязали че има дупка (да не чуе дявола). Може би наистина си объркал силикона :roll:

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Сря 16 юли 2008 19:54

dlug написа:Аз също имам на единият фар подобна дупка, даже по-голяма. Напълних я със силикон и няма никакви ядове. Като изсъхна стана прозрачен. Дори минавам вече четвърта или пета година на оглед при смяна на стикери (при каското). Досега не са забелязали че има дупка (да не чуе дявола). Може би наистина си объркал силикона :roll:

Кажи ми, ако си спомняш с какъв силикон си я запълнил, щото сега като казваш и си мисля дали да не пробвам с такъв за баня, ама не знам дали ще издържи на по-голяма жега (като свети фара, примерно, или като напече яко слънцето :x )

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 16 юли 2008 20:41

фара не е херметизиран(има си някакво лепкаво мазило за многократна употреба).......лепил съм на един пасат фара с обикновен силикон(прозрачен от 7 лв.) и стана здраво(2 години),стъклото беше счупено на три големи парчета,докато го свалих и оправих се порязах много гадно и се ядосвах че, по добре да си бях взел ново стъкло

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Чет 17 юли 2008 12:22

StanTheMan написа:
dlug написа:....

Кажи ми, ако си спомняш с какъв силикон си я запълнил,....

Отдавна беше, не мога да се сетя със сигурност, но мисля че беше за залепване на аквариуми и др. подобни. Отидох в магазина и си поисках водоустойчив силикон (дори мисля споменах за какво точно ми трябва) и пича ми показа този

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”