Може ли да се смесва зелен със син антифриз?
- giorgo77
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли да се смесва зелен със син антифриз?
Питам защото колата е заредена със зелен, а нещо не мога да намеря такъв и се чудя дали мога да сипвам син на цвят за доливане.
- auubau
- Автомобил:
- Двигател:
L&R написа:зелен няма, поне нов..
Има zелен(електриково), аz съм продавал такъв ама сега нямам наличен. На мен са ми доставяли една и съща марка с раzличен цвят - zелен, син, жълт. Оцветяването е каквото си иzбере проиzводителя. По принцип се спаzва определено правило - еди кой си цвят отговаря на определен химичен състав, но не всички проиzводители се придържат към това. 3атова направи проба да не се пресекат стария и новия антифриz. Ако се пресекат в двигателя става много лошо, тогава спестените 20лв. ще бъдат десетки пъти повече!
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така е, има зелен. и някои марки авиационен е такъв, казвам ти го от личен опит. той е с дадени характеристики и свойства, които са за точно определени режими на работа и т.н. и по принцип не се смесва с друг точно поради тази причина, за да не се наруши химичния състав на антифриза, а с това и качествените му характеристики.
пробвай да смесиш равна част от стария и новия за 24 часа в затворен съд и ако стане на парцали или се появи странна паяжина на повърхността, да знаеш, че не е нормално.
пробвай да смесиш равна част от стария и новия за 24 часа в затворен съд и ако стане на парцали или се появи странна паяжина на повърхността, да знаеш, че не е нормално.
- vaskata_kz
- Автомобил:
- Двигател:
Година и половина работих вав фирма производител на антифриз,ако това с цветовете е вярно то в България повечето производители не го спазват нии жулихме само син цвят така е че най добре да си гледате етикета.Аз лично не бих си взел български антифриз понеже знам как се прави и кво се слага в него и не бих го препорачал на никои
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Днес си смених антифриза,че беше повече вода отколкото антифриз.
Реших да пробвам с I.G.A.T.Интересното беше че на цвят беше зелен/аз винаги съм си мислел че е син /
Така че хехе има.
Една фатка която приложих днес за по-добро изкарване на стария антифриз от системата:
След като беше загряла колата до 90гр/отворен термостата/Врътките на парното на 6 и долния маркуч на радиатора вън над лихеня
.Да ама не изтече много и реших да пробвам па ако стане стане:
Сложих едно парче парцал чисто на отвореният разширителния съд и надух с уста и о... чудо след 10 надувания в лигена изтече още толкова течност/и вече нищо не излизаше/,по мои сметки 5.5литра някъде може и повече да е не смятам загубите разляти по земята.Иначе налях в системата около 6 без много малко може би 300-400мл,като имам едно на ум че 2-3 дни ще се самообезвуздушава системата и ще доливам.
Ми така ,равносметката 25лв за 3литра концентрат и 30мин гъзене
Реших да пробвам с I.G.A.T.Интересното беше че на цвят беше зелен/аз винаги съм си мислел че е син /
Така че хехе има.
Една фатка която приложих днес за по-добро изкарване на стария антифриз от системата:
След като беше загряла колата до 90гр/отворен термостата/Врътките на парното на 6 и долния маркуч на радиатора вън над лихеня

Сложих едно парче парцал чисто на отвореният разширителния съд и надух с уста и о... чудо след 10 надувания в лигена изтече още толкова течност/и вече нищо не излизаше/,по мои сметки 5.5литра някъде може и повече да е не смятам загубите разляти по земята.Иначе налях в системата около 6 без много малко може би 300-400мл,като имам едно на ум че 2-3 дни ще се самообезвуздушава системата и ще доливам.
Ми така ,равносметката 25лв за 3литра концентрат и 30мин гъзене
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
G11 е син или зелен на цвят.
Понякога дори е трудно да се определи кой от двата цвята е.
G12 е розов или червен.
Не трябва да се смесват G11 и G12.
Моноетиленгликола /основната съставка на антифриза/ е бледо жълт на цвят.
оцветител се слага допълнително поради ред причини.
основната е за да не се погълне от невнимание.
Понякога дори е трудно да се определи кой от двата цвята е.
G12 е розов или червен.
Не трябва да се смесват G11 и G12.
Моноетиленгликола /основната съставка на антифриза/ е бледо жълт на цвят.
оцветител се слага допълнително поради ред причини.
основната е за да не се погълне от невнимание.

- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”