Здравейте, колеги.
От 7-8 месеца карам VW Passat2 1,8 mi, лично аз съм много доволен от този масово каран модел, и се грижа подобаващо за него.
Проблема в момента ми е, а мисля и на голяма част от вас. Каква марка и размер (185/65/14 или 175/70/14) зимни гуми да използвам за този модел VW. Моля колегите които са с по-голям опит и километри на този модел VW и са изкарали някоя друга зима, а пък и останалите колеги да споделят своя опит, мнения и виждания по въпроса.
От това което виждам на пазара като зимни гуми, съм се спрял на на марките GISLAVED-NORD FROS3, Sava, Debica.....
Може би пропуснах да спомена, че по принцип автомобила ще се движи повече по софииските улици, а по някога и на дълго извънградско пътуване.
Благодаря ви предварително за вашето мнение и съвет.
Какви зимни гуми да използвам?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Миналата зима на магистрала Хемус при ограничение за зимата 70 км/ч и при утъпкан сняг с хлъзгава повърхност,чак над 110 км/ч усетих нестабилност на задния мост-гуми отпред Tigar-Winter A,отзад RHC-австрийски регенерат-9мм.грайфер
:
-размер на четирите-175/65/14.Съвет на други шофьори,а и на таксиджии,че Дебица са най-добри за долния ценови клас!При пътувания в провинцията-вериги задължително+лопата+ФЕНЕР+GSM+ТОПЛИ ДРЕХИ-от собствен опит съветвам!

- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
nii написа:debica са бомба, ако намериш корморан сноупро също са добре (много добре даже), по принцип за сняг зимата ВСЯКА НОВА гума с много грайфер е добре. тва дето го разправят че на лед оная била по-добра от оная са глупости - на лед нищо не държи освен шипове и вериги...
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Wi ... D=127153#0
Почети малко пък тогаз да говорим..
+ това с 1/50 да спре по-добре ще са си избили разликата в пъти

Като няма значение може и едни 2ра употреба... мали къв грайфер вадят тез гуми..
Или ако си го чувал този лаф : Гледай каква шарка имат страшни са ...
Пожелавам на всички да не разбират разликата между добри и лоши гуми...
- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
абе ква шарка бе вили, ква варицела?
като имат УНИКАЛНА шарка ама 2мм дълбока... и целите на балони от разни дупки и коловози...
Ново от магазина, и след 2 сезона ги даваш на някои балама дето ше се дзвери "Гледай каква шарка имат страшни са ... "
Зимата най-важно е задкормилното у-во - ако ще и с извънземни гуми от по 500 лева едната да караш, ако си дебил пак ще се метнеш в първото дере/дърво/мантинела
като имат УНИКАЛНА шарка ама 2мм дълбока... и целите на балони от разни дупки и коловози...
Ново от магазина, и след 2 сезона ги даваш на някои балама дето ше се дзвери "Гледай каква шарка имат страшни са ... "
Зимата най-важно е задкормилното у-во - ако ще и с извънземни гуми от по 500 лева едната да караш, ако си дебил пак ще се метнеш в първото дере/дърво/мантинела
- zemon_C4455XP
- Автомобил:
- Двигател:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
така де
ама колкото и големи майстори да се пишем, никой не е застрахован от грешки...
Та идеята е поне да имаш шанса нещо да ти оправи грешката...
Иначе ха сега ми кажи какви гуми да взема на жената за тази зима..?
Кара 2 рата кола, няма извънградско, ама нещо хубаво е 90 кинта на парче...
Като знам че се возят с детето направо не ми се ще да правя тънки сметки, ама и не ща да позлатявам колата..
Скиваш дилеми кви имам...
Иначе да си кажа мнението : 175x65x14 Smperit Winter Grip, не съм имал изненади с тах никакви за една зима...
Та идеята е поне да имаш шанса нещо да ти оправи грешката...
Иначе ха сега ми кажи какви гуми да взема на жената за тази зима..?
Като знам че се возят с детето направо не ми се ще да правя тънки сметки, ама и не ща да позлатявам колата..

Скиваш дилеми кви имам...
Иначе да си кажа мнението : 175x65x14 Smperit Winter Grip, не съм имал изненади с тах никакви за една зима...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Debica Navigator -
Което не чиста зимна гума а е M+S не съм очарован..
Първата зима докато бяха нови, голфчето беше добре, ама после ю, нито на мокро нито на зима.. ама тогаз пусто безпаричие...
Нещо мисля за Гиславед, или Барум че те поне стават за кикерчене по бордюри, поне няма да ги мисля от към балони и глупости
Само да доясня, че половинката ми все още не е карала в зимата...
Което ме подсеща..
Кажете един добър широк ПРАЗЕН паркинг, за зимата да ходим да си повръткаме колите
Първата зима докато бяха нови, голфчето беше добре, ама после ю, нито на мокро нито на зима.. ама тогаз пусто безпаричие...
Нещо мисля за Гиславед, или Барум че те поне стават за кикерчене по бордюри, поне няма да ги мисля от към балони и глупости

Само да доясня, че половинката ми все още не е карала в зимата...
Което ме подсеща..
Кажете един добър широк ПРАЗЕН паркинг, за зимата да ходим да си повръткаме колите

- nii
- Незабравим член
- Автомобил: Golf 2 Automatic
- Двигател: RP
Re: така де
wili98 написа:Иначе ха сега ми кажи какви гуми да взема на жената за тази зима..?
Прав е колегата - Дебицата е добре за градско, но по-важното е жената да може да кара, ако имаш съмнения сложи 4-точкови колани и дай каска на детето. тя и да не се омлати някъде - де да знаеш кой малолетен рацер ще се накове в нея...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Детето е като в совалка... със столче и с таквиз N точкови колани
Иначе каска за нея, та като прави глупости бой бой...
))))

Иначе каска за нея, та като прави глупости бой бой...

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Re: Debica Navigator -
wili98 написа:Което не чиста зимна гума а е M+S не съм очарован..
Според теб какво означава М+S?
Моите са зимни гуми (Bridgestone LM18) и на тях пише M+S.
(mud + snow)...
Върни се в “Основен Volkswagen Форум”